Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıfır araç alırken, bayiler vergi miktarlarını gösteren belgeyi vermekle yükümlü mü?

birol

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,

Uzun bir zamandan sonra sağlık raporumu ve ehliyetimi aldım ve sıra otomobile geldi. Ancak gördüğüm kadarıyla otomobil bayileri bayide ötv ve kdv miktarlarını kendileri hesaplıyor.
oysa bu miktarları gösteren bir belgeyi istendiği takdirde ilgili kişiye vermek zorunda olduklarını duymuştum. lakin bu konuya ilişkin herhangi bir mevzuat bulamadım veya göremedim.

bilgisi olan veya bu mevzuatla karşılaşan kimse oldu mu acaba, teşekkür ederim.

Fatura bu işi görmüyor mu zaten? Bu bilgiler orada yazmıyor mu?

mevzuat degilde ki zaten faturadada gözükür borşürlerindede ve internet sitelerindede gözüküyor kdv ötv plaka masrafları vs diye ayırlıyorlar yani bu bu kadar zor olmasa gerek. ha bir bayiye gittiniz fiyat sizin araştırmanızdan yada hesabınızdan ucuk geldi. talep edersiniz olamdı önce netten hespaladıgınız yada baktıgınız araçların liste fiyatlarını vs çıkartıp öyle gidersiniz bayilere ön bilgi almak herzaman iyidir

Eğer faturaya kalırsak aracı zaten almış oluruz ama istediğim şey aracı almadan önce bu miktarları görebilmek. Genelde otomobil markalarının internet sitelerinde de bu miktarlar belirtilmiyor. mercedes audi chery hariç tabi... geçenlerde bir bayide istedim satıcıdan ama şu an mevcut değil dedi ve bişey diyemedim de, üsteleyemedim de.. b u anlamda aslında çok yardımcı olacak birşey bu belge..

birol;

haklısın birol kardeş ama o zor işde ben anlaşdım aldım hyundai 31.500 e fatura kesmişler 25.000 yüzde 18 kdv eklemişler 29.750 yazıyordu.1750 tl fazla kar ettiler normal fiyati aracın 44 800 idi bilgine i 30 cw dizel otomatik

şuna bak ya, adamlar eengelliler için kan emici vampirler gibi.. zaten net fiyatta bunların karı mevcutken bir de artı kar etmeye çalışıyorlar. Ve emin olun ne kadar sıkı pazarlık yapılsa da 1500 den aşağı artı bir kar ellerine almadan aracı da satmıyorlar. devlet engellilleri hakikaten saldım çayıra mevlam kayıra hesabından koruyup kolluyo.. yuh be..

Üst Alt