Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıfır araç alırken ÖTV muafiyeti hesabına dahil olanlar hakkında..?

i_brahi_m

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
4
arkadaşlar herkese iyi akşamlar bi sorum olacaktı sıfır km araç alımında araca eklenen opsiyonlar mesela esp gibi şeylerde ötv hesaplanırken opsiyonların fiyatı da mı hesaba katılıp ötv öyle düşüyor yoksa onlara ayrı mı para alınıyor. buna araç boya farkıda dahil.
sıfır km araç alan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

hayır arabanın çıplak fiatının üstüne ötv ekleniyor, cıkan rakamın kdv si ekleniyor, eklenmiş olan opsiyonların fiatları bu fiatın üzerine ekleniyor.ötv düşülürken çıplak fiatın üzerine hesaplanmış olan ötv rakamı düşülüyor sadece

Hocam hesap şöyle yapılıyor bir iki marka haricinde hiç bir arabanın çıplak fiyatı yok.aracın anahtar teslimi fiyatı var.
örnek
aracın anhtar teslimi fiyatı 52.000tl pazarlık ettiniz 50.000tl düşürdüler.önce
50.000tl den plaka ve trafik sigorta bedelini düşecen mesela 500tl
kaldı 49.500tl bunuda 1.18 bölecen 41.949tl bu rakam kdv si hariç fiyat bunuda
41.949tl bölecen 1.37 ye bu da 30.600tl neyi bulduk arabanın çıplak fiyatını

sonra 30.600tl 1.18 ile çarpacan 36.108tl arcın kdv dahil sanin alacağın rakam bu kdv yi geri alabilirsen dava edecen geri daha sonra alacan bir de galeri tekrar plaka masrafı ve trafik sigortası koyarsa bunuda pazarlık edecen. özel teçhizat olacaksa kendin bulacan çünkü galeriler çok koyuyor üzerine şimdi bu sitede alışveriş kısmındteçhizatlar var tek marka ama ilerde inşaallah alternatifli markalarda rekabetçi şekilde olur inşaallah. Buradan bakarsan daha güvenilir.

verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim. dediğiniz gibi çok araç sitesinde araç çıplak fiyatı yok. sitede daha önce okuduğum bilgilere göre araç fiyatını 1.37 ye bölerekte bulunuyormuş öylede hesaplanabilirmi?

birde o km araçlarda liste fiyatından indirim yaparlarmı.yoksa illada pazarlıkmı yapacağız.

Hasep Bu;
1.6 MTV = 768,00
Sigorta + plaka + ruhsat = 700,00

Arabanın anahtar teslim fiyatı = 50.000
50.000 – 768,00 = 49.232
49.232 – 700,00 = 48.532
48.532 / 1.18 = 41.123
41.123 / 1.37 = 30.021
30.021 * 1.18 = 34.424
34.424 + 700 = 35.124 ( aparat hariç Ötv indirimli fiyatı )

Her marka araçta pazarlık var unutmayın mersedes ve bmw dahil

Belirlediğiniz aracın öncelikle ilave edeceğiniz opsiyonları ile birlikte engelli demeden en son tekliflerinin ne olacağını sorun v teklif isteyin başka yerlerdende araştıracağınızı söyleyin istanbul daki diğer bayilerinden de fiyat alın hatta var ise tanıdığınız anadolu acentalarından da alın an adolu acentasından da alsanız araç istanbulda teslim ediliyor.
2008 de ben aldığım aracı kayseride hiç tanımadığım bir bayiden aldım 1.500tl indirimle istanbul da ana bayiden teslim aldım.

şu an 114.000tl fiyat veriliyor lüx bir araca bana 108.000tl bıraktılar ben 102.000tl teklif ettim sürekli arıyorlar test sürüşü yapın diye her halde ortayı buluruz gibi geliyor araç benzinli olduğu için düşünüyorum.

şu anda istanbula sorma şansım yok bakalım nasip artık. sizde inşallah alırsınız teklif ettiğiniz fiyata. bir sorum daha olacaktı araç liste fiyatından indirim yaparlar mı

bütün bayiler az veya çok indirim mutlak yapıyor.

Bayinin birine bu konuyu sordum, eğer araba ithalse opsiyonlara ötv ekleniyormuş.
Sebebide, arabalara eklenen opsiyoların üretilen yerde eklenip türkiye ye sokuldu.
Tabi çoğu opsiyonlar böyle, burada eklenenlerde yani TR de olanlarda mevcut....

bir sorum daha olacak peki her sıfır araçta mtv ilk taksiti fiyat listesindeki fiyata eklenmişmidir. yani mtv yide fiyat hesaplarken düşücekmiyiz.

MTV apayrı bir vergidir. Araç alıında sunulan fiyat tekliflerinde MTV yer almaz...

Üst Alt