Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıfır araç alıyorum. ÖTV indirimi ile 2. bir araçı kullanabilir miyim?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar . buğünler de sıfır güzel bir araç alıyorum Allah ın izni ile .yalnız amatörlük ve korku da var.ilk zamanlar evin önünde kalacak büyük ihtimalle araç trafiğe falan çıkmayı düşünmüyorum . bende özel tertibat ise otomatik vites ve direksiyon topuzu şartı var .kardeşiminde otomatik vites arabası var sadece direksiyon topuzu yok arabasında diyorum ki ben o araca direksiyon topuzu kendim taktırsam rahatça kullanabilir miyim cezası felan olur mu sonuçta araç benim adıma değil otomatik vites ve direksiyon topuzu olacak ama bunları proje yaptırıp ruhsata işletmeye gerek var mı şimden teşekkürler.

Bir sıkıntı olmaz binebilirsin. Zaten Trafik polisi seni durdurduğu zaman engel raporunu sorgulamaz. H sınıfı ehliyete bile çoğu zaman dikkat etmezler. Ehliyetin varsa ve ruhsatta araçta ise hiçbir sıkıntı olmaz.

amiira

ozaman sadece direksiyona topuz taktırmam yeterli diil mi abi. ruhsata falan birşey işletmemize gerek uok

Aynen öyle kardeşim. Gönül rahatlığıyla binebilirsin. Korkacak bir durum yok.

Ama şöyle bir durum var; yasal bir durumda cezai işlem uygulanabilir. Emniyetin bana verdiği cevap; otomobile toplu iğne bile takılsa ruhsata işlenmek zorundadır.

Tamam kendi aracında öyle yapmak zorundasın. Lakin bu senin diğer araçları kullanmaman anlamına gelmiyor. Demek istediğim konu o. Yani mevzuattan bu kadar korkmayın.

Diğer araçlar da kullanılabilir ama ehliyetinde yazan kodlarla kullandığın araç da mücehhez olmak durumunda. Bir kaza anında karşı taraf hatalı olsa bile yetersiz ehliyetle araç kullanmaktan ceza yenilir, ne zorunlu trafik sigortası ne de kasko teminat dışı kalır.

ikinci yol da sigorta şirketleri karşı tarafın hasarını karşılar ve karşıladığı tutarı senden alır.

Madem bu kadar çok bilgin var ve sen bu durumdan korkuyorsun o zaman ne diye insanlara soruyorsun anlamıyorum ki. O zaman benim sana söyleyeceğim şey sakın binme.

Tvtvtv kardeşim senin ehliyetin de kısıtlama kodları yazılı olması gerek, bu kodlara uymanız gerek,en basit cevap!

Tersten bakalım araçta özel tertibat olacak , kişiye özel tertibat bu aracı o kişi ancak sürer!

@amiira
abi soruyu ben sordum :) yanlış anlaşılmasın .diğer abibizin dediğini anlamadım şimdi bana ait olmayan bir araç kullanacam kodlar ise 10.02 -78-ve drieksiyon topuzu bu şartlara uygun yaptığımda bu aracı kullanamayacakmıyım illaki ruhsata mı işletmem gerekiyor ozaman çok saçma olmuş olur.

@fahru
tamam kardeşim özel tertibat kodları var sadece otomatik vites ve direksiyon topuzu .kullanacağım araç zaten otomatik vites ben sadece direksiyona topuz ekletecem. kullanabilmek için.bunun için ruhsata işletmeye gerek kalmaması lazım bana çok saçma geldi.sonuçta ehliyetteki kodlar araçta olacak evet ama ruhsata işletmek gerek mi orası sorun sonuçta araç kardeşimin adına.

@A_GEYiK
abi donanım şartı otomatik vites ve direksiyon topuzu .araç da zaten otomatik vites sadece direksiyona topuz ekletecem .bunun içinde bana ait olmayan bir aracı kullanabilmem için topuzu ruhsata mı ekletmek gerek dediklerine göre ben öyle anladım.eğer öyleyse bence enterasan bir durum

@OturanBoğa , sen ne diyorsun abi kesin bilgiyi nereden öğrenebilirim .

Abi lütfen bileğin varsa yönlendirebilirmisin raporumda olmayan bir kodu istemiş maliye buna hakkı varmı Benim sanki sol kokum yokmuş gibi davranıyorlar halbuki sinyal gerebilecek güçte sol kolum rapor şartım ise direksiyon Topuz’u ve otomatik vites yaptırmak istemiyorum sinyali dağa aldırmayı nasıl bir yol izlemem gerek

tvtvtv_1987

Topuz ruhsata işlenmesi zorunlu olmayan bir donmanım diye değerlendiriyorum ben. Yeter ki olası kontrolde direksiyonda topuz bulunsun. Bence hiç bir sorun olmadan kullanabilirsin

OturanBoğa

ab iruhsata özel tertibat diye işlendi yapılması gerekiyormuş araba bayisi söyledi bana da. ruhsatımda özel tertibat diye ifade edildi .

sevgili [FONT=sans-serif]@[/FONT]tvtvtv_1987 engelin hangi kolunda ve nerden aldın aracı? ben aynı kodlarla araç alamıyorum maliye kabul etmeyiz diyor.

ali mesut

aynı kodlarla nasıl alamıyorsun kim diyor bunu engelin ne tam olarak gerekirse özelge iste olumsuz gelirse gerekli yerlere itiraz et .ben işi garantiye almak için özelge istemiştim .ama özelgeme kanunlara madde madde koyup ve dilekçemi de bunlara dayandırarak özelge istedim yani şunu söylemek istedim vergi dairesine haklarımı biliyorum olumusz veremzsini yasalara göre ben bu aracı alıyorum eger olumsuz olursa gerekli mercilere başvururum :) ben wolswogen bayisinden aldım adamlar zaten bu işin kurdu olmuş

sevgili [FONT=sans-serif]@[/FONT]tvtvtv_1987 engelin hangi kolunda

bu arada sol kol engelliyim. hareket kısıtı var

ben de sol kol engelliyim bende de hareket kısıtlılığı var. valla enteresan bi durum söz konusu ,senin gibi alan arkadaşlarım var alamadım diyen yok ama malatya maliye alamazsın dedi senin tertibatı otomatik vites diye geçirelim proje çizmeyelim topuzu geçirmeyelim ruhsata sen emniyette "hallet" diyorlar kısaca :) maliye doktorluk taslıyor sen sol kol engellisin topuza ihtiyacın yok boşver diyor :) ben başvurumu yapıcam kanunlar yasalar ortada gerekirse dava bile açarım özelge neymiş :)

ali mesut

zaten ruhsatta topuz var diye belirtilmiyor bildiğim kadarıyla yani bende öyle oldu sonuçta ruhsatımda sadece özel tertibatlı araç diye belirtildi.sonuç ne oldu peki bir gelişme oldu mu

Üst Alt