Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıfır araç bulabilen var mı?

suskun62

Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
2
sıfır araç bulabilen var mı?

30 tane bayiyi aradım en az hiç birinde yok.
hunday - reno - fiat

araba piyasa sı ekonomi si mi kaldı artık türkiye de :D

Gayrimenkul fiyatları uçtuğu için artık sıfır araçlara sarmış karaborsacılar. Sıfır araçlar geldiği gibi tükeniyor, 2-3 tane alıp sonra 2.el fiyatları yükseldiğinde aldığı fiyatın çok üzerinden satmaya çalışıyorlar hasarsız vs diye. Twitter'de bunun hakkında flood okumuştum oradan biliyorum.

Kimse fark etti mi bilmem böyle krize rağmen lüks araçlarda ciddi artış oldu daha sık geçiyor sokağımızdan, o kadar zengin muhitte değiliz üstelik. Gurbetçi de değiller hepsi yerli plakalı.

Sistem şöyle işliyor. Oto galerileri anlaştıkları araç bayilerinden sıfır km araçları toptan alıyorlar. Misal vermek gerekirse 100 TL.den satılan sıfır km araçtan X bayisinin 150 aracını GALERİ AHMET isimli bir oto galerisi toptan alıyor ve bayie 15.000 peşin ödüyor veya bayi ile galeri ödeme planında farklı bir şekilde anlaşıyorlar, ki bu bizi ilgilendirmiyor. GALERİ AHMET.in satın aldığı ve bir rezidans otoparkında sakladığı araçlar O km araçtan ikinci el oto durumuna düşüyor. Düşüyor düşmesine ancak değeri O km. araçtan daha pahalı hale geliyor.
Müşteri X oto galerisine gelip de O km araç sorduğunda ++ araç yok++ cevabını alınca rotayı GALERİ AHMET.e çeviriyor. Galericimiz de ++olmaz mı?++ diyerek hemen rezidans otoparkından, O km olmasına rağmen ikinci el durumuna düşmüş, bir tane araç çıkartıp getiriyor ve taliplisine 120 TL.den satıyor. Müşteri araç buldum diyerek yediği kazığa bakmadan GALERİ AHMET.ten memnun ayrılıyor. X isimli galerici de tüm araçlarını sattığı için memnun. Ellerini ovuşturarak ++ nasılda kekledim kerizi++ diyen GALERİ AHMET de karını ziyadesiyle katladığı için o da memnun.
Herkes memnun gördüğünüz gibi.
Bir memnun olmayan bizleriz, memnuniyetsizliğimiz de dilimize vuruyor gördüğünüz gibi.
Herkese mutlu günler.
Selametle.

Şu an sıfır araca kredi veren yok. Verilen krediler de 100-150 bin TL ile sınırlı. O fiyata zaten sıfır araba yok.

O yüzden sıfır araçlar alifatih arkadaşın da dediği gibi şahıs veya galeriler üstüne alınıp 2. el araç şeklinde satılıyor. Elbette liste fiyatı 500 bin olan aracın fiyatı da 700 bine çıkıyor.

alifatih1958

aynen kesinlikle sistem bu şekilde işliyor... bir ara benimde araba değiştirme niyetim vardı ama şu kriz ortamında doğru değil bence herkes elinde ki araca sahip çıksın....

Tam da bu sistemin çarkını bozmak için Ticaret bakanlığı bu işe el attı..
ilk tescilden sonra şirketler, galeriler ve rentacarlar için 6 ay içinde ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacaklar

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bugün Kayseri’de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi’ndeki konuşmasında otomobil fiyatlarındaki artışı engellemek için yeni bir uygulamaya gidileceğini açıkladı. Yönetmeliğin tamamladığını da belirten Bakan Muş, otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen bir durumun söz konusu olduğunu ve manipülasyon yaratanlara soruşturma açılacağını söyledi.

Maalesef öyle..demekki insanların içine işlemiş sahtekarlık dolandırıcılık gasp hile ve hurda ile vatandaşın cebinden parasını çalanlara yuhh yuhhhh soyanlara yuhh yuhh..bunların ekmeğine ballı yağ sürmektir işte bunları bile bile bu sistemde araba almak...Ama değil araba...oyuncak araba almaya bile gerek bu sistemde..madem su akar yolunu buluyosa bu su yolunu değiştirmek te vatandaşın elinde nasıl mı..bu ekonomide ekonomi prof u olmaya gerek yok.arz ve talep varsa dengedeyse herşey düzelir..misal ben bayiyim bir arabamm var 1 trilyon diyorum..iyi de kardeşim sen de vatandaş olarak gelip o arabayı alıyon..almaaaaaaaaa almaaaa almaaa varsın iki üç yıl da arabasız yaşa.bi tek engelli kardeşlerim için demiyorumm.. tüm ülke geneli içindeki tüm vatandaşlar için de diyorum.bu arabaları alan olmasın bak bakalım bunlar başka kimi neyi kazıklıyacaklar..talep olmayınca napcaklar acabaa...

TEKYÜREKLER

kesinlikle katılıyorum almayın abi arabayla göbek bağımız kesilmedi ben 25 -26 yaşında araba sahibi oldum ...
bizde arabayı değiştirelim dedik baktık 2.el araba sıfırdan pahalı hele dursun dedik macera aramaya gerek yok abi bu devran hep böyle gidecek değil ya zaten ucu ucuna geçinen adamız 100 liralık arabaya 150 lira vermek mantıksız hele biraz daha bekleyelim...

ozmuşlu

Sabır güzel şeydir değerli kardeşim hava puslu ve su bulanık.böyle zamanlarda sabırla akıllıca beklemek lazımm

bir sorum olacak % 95 engelli babam var üstüne aracı var ama engelli aracı degil 10 yıllık araç. ötv siz sıfır araç alabilirmiyim ? onu satmam gerekiyormu ?

Üst Alt