Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sıfır diye aldığımız işitme cihazları 2. el mi!?

satlas

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
Bu başlıkta geçen (http://www.engelliler.biz/forum/isi...kkinda-bilgisi-veya-deneyimi-olan-var-mi.html) 2. El cihaz kakalama mevzusunu bu başlık altında toplamanın daha iyi olacağını düşündüm.

Panomax arkadaşın dediği gibi bende konuyu araştırdım 2.el toplu satım yapanlar çok var.hemde bilindik ünlü markalar.ama anladığım kadarı ile cihazı üreten fabrikaların bu işte payları yoktur.adam bayiliğini vermiş sıfır cihazını satıyor diye biliyor.biz bu konuda ne yapabiliriz.bizimde uyanık olmamız lazım ben kendi starkey marka cihazımı amarika merkez fabrikaya mail ile seri nosunu gönderdim bu cihaz türkiyeye ilk defa mı gönderildi diye soru sordum bakalım ne cevap gelecek.
olurda bende aynen o şekil kazıklandıysam o firma ve markayı burada deşifre ederim.starkey merkeze şikayette bulunabilirim.sizde oyle yapın cihazının seri nosunu merkeze mail atıp sorun ve bu işi alışkanlık haline getirmemiz lazım sıfır cihaz alırken bile ilk önce seri nosunu sorgulatmak lazım tıpkı araba alırken plaka sorgulatma gibi durum böyle olunca onlarda bu işe bulaşmaya korkacaklarıdır.

sevgili satlas
ben bu=adam bayiligini vermis bu seri nosuna gore ikinci el cihazi sattiginda sucu yoktur = a bende katilamiyorum

oyle ikinci eli yeni diye kakaliyacak bayiler desifre olunca bunun hesabini sormaz, bayiligini iptal etmezse bu nereye varir

hatta hatta markasini korumak icin dedektiflerini gorevlendirmiyorsa suphe ederim o firmanin ciddiyetinden

arastirip bilindik markalar oldugunu okuduklarinizi ilk sizinyazmaniz bundan sonrakilere cesaret verecektir
bu demektirki her onune gelen bu iddiayla firma karalayacak
hayir firma karalamakda buyuk suctur cezasi agirdir

2.el cihaz satmak suç değil ama sıfır diye bize kakalarsalar bu her yönden suça girer.biz 2.el alıcak olduktan sonra hurda pazarında 5 tl ye çalışan dolu cihazlar var.ne diye 2000-3000 tl.verelimki. Bayiyi seri nosundan yakaladık diyelim ana firma bayiyi belki kapatır belki kapatmaz.ama benim bildiğim bir şey var o firmayı sabahtan akşama kadara karalarım hiç acımam elimden geliyorsa birde paralarım.bana bir tekme atana ben on tekme atarım.2 cisi karalamak iki taraflıdır.firma alır klavyeyi eline burada bir cevap yazıp karalamayı çürütür.biz kanıtımızı koyarız onlarda kanıtını koyar.bu iş böylece çözülür.ama bakıyorumki bu tip eleştirel yazılarda hiç bir odyo çalışanı çıkıpta ne diyorsunuz siz deyipte itiraz etmiyor.yazdıklarımızı okumuyorlarmı.okuyorlar foruma yazın bakalım yeni cihaz alıcam hangisini almalıyım diye en az 10 odyodan özelden mesaj geliyor.işin ucunda para olunca ötmeyen kuş ötmeye başlıyor öyle değilmi.....

tebrik ederim satlas,
ikinci el cihaz satmak suç değildir tabiki ama o cihazı sıfır dite satmak suçtur bayiliği kapatılsın kapatılmasın merkezce , ama o firma hakkında dolandırıcılık vs. bir çok davalar açılabilir.
inanın benim zerre güvenim kalmadı.
belki işitme engelliler birleşirsek kesin çözümler bulunabilir diye düşünüyorum...
odyocularda pek sessiz dediğiniz gibi)))
hadi hayırlara vesile olur inşallah...doğanın çarptığı biz insanlara belki , simsarların çarpmasınada bir dur deriz
herkese sevgiler

arkadaşlar sanırım bir yanlış anlama var.
piyasada aynı markayı satan çok sayıda satıcı var. bunlar direkt üretici firmadan da almış olabilirler, sizin belirttiğiniz gibi 2. el piyasasından da almış olabilirler. o halde sorun, alacağınız yerin üreticinin türkiyedeki yetkili satıcısı olması. bu açıdan phonak'ın türkiye'de bizzat kendi şirketi faaliyet göstermekte. türkiyedeki bayilikleri de bizzat bu şirket veriyor. aynı şekilde oticon'u da yıllardır ses ltd. şti. türkiye genelinde dağıtımını yapıyor. idis mağazaları da ses firmasının bir iştiraki. sanırım widex'te de benzer bir durum var, karabeyoğlu firması en az 20-25 yıldır türkiye distribütörü. dolayısıyla bu markalarda bu tür sorunların olabileceğini sanmıyorum. ama panomax'ın belirttiği audio service cihazlarını çok sayıda firma pazarlıyor. bunda bu tür sorunlar olabilir.

istanbulu bilmem ama bursada cihaz satıcıları 3-5 marka birden satıyor.burdaki bayiler sizin saydığınız firmalardan alıyor.ama canları istese araya 2.elide karıştırabilirler.sizin saydığınız firmalarda karıştırabilir kimsenin ruhu duymaz.ayrıca starkeyden bana cevap geldi.benim seri no istanbul daki ana bayiye verildiğini doğruladılar.bursadaki bayide oradan alıyor.bundan bole cihaz almadan önce bana seri no verilmesini isteyeceğim.önce araştırıp sonra alacağım.

hayır ben bayi düzeyinde bahsetmiyorum, saydığım markaların türkiye'de üretici tarafından yetkili kılınmış ana distribütörleri var, ki bu ana distribütörler sadece tek bir markayı temsil etmekteler. yoksa bayiler diledikleri ürünleri satabilirler. istanbulda da çoğu bayide birden fazla markaya ait cihazlar satılmakta. ama ülkede eğer bir markanın ana dağıtımcısı varsa, o firma, ilgili markanın imajına zarar verecek her türlü faaliyeti önlemekle yükümlüdür. aksi takdirde, üretici firma dağıtıcı firmanın imtiyaz sözleşmesini iptal eder. 2-3 yıl öncesine kadar phonak türkiye'de buna benzer bazı sorunlar yaşadığı için duysel firması ile olan distribütörlük sözleşmesini feshetmişti. hemen ardından da türkiye'de kendi şirketlerini kurdular ve şimdi bu firma kanalıyla dağıtım yapmaktalar.
starkey ürünlerinin de türkiye'de yetkili dağıtıcısı mevcut (goldstar). onlarda da 2. el gibi bir uygulama olamaz. ama onların da, yıllarca ssk ile anlaşmalı olmaktan kaynaklanan, düşük fiyatlarla aşırı fazla sayıda ürün satmaları nedeniyle genel olarak bir hizmet düşüklüğü sorunu var.
tabii siz yine de her konuyu araştırıp alın. tavsiyem olur olmaz her yerden değil de ana dağıtımcının kendi satış yerlerinden veya yetkili bayilerden alın. sadece bu konuda değil her konuda rahat edersiniz.

merhabalar cihazınızın ubb kaydını netten görebilirsiniz ayrıca kurum kulalndınız için zaten size 2ci el cihaz satamaz çünkü her cihazın bir ubb kaydı var ve bu sgk evrak tesliminizde bilgisayardan bakarlar sizi bilgilendiriyorlar.daha önce birene satılmış veya kayıt yok diye tabi cihaz aldınız yerde önemlidir ben şunu söyleyeyim satrkeyin daha önce bayiliğini yaptım ve memnun kalmadım kötülemek için söylemiyorum aslında satıcılarında kabahati yok

peki ubb kaydi nasi bisimis
sonucta bizler kullaniciyiz biraz daha acikca herkesin anliyacagi sekilde aciklasaniz

ubb, sgk'nın Ulusal Bilgi Bankası demek. Yani mesela siz SGK kanalıyla işitme cihazı aldığınızda, gittiğiniz işitme cihazı satıcısı internetten buraya bağlanarak son 5 yıl içinde cihaz alıp almadığınızı kontrol edip size cihazınızı veriyor ve bu cihazla ilgili detay bilgileri (markası, modeli, seri no vb.) giriyor.

İyi de, görüldüğü gibi UBB sadece SGK'yı ilgilendiren bir veri bankası. SGK kanalıyla cihaz almayanlar ne olacak? Onlarla ilgili böyle bir kayıt maalesef tutulmuyor ve takibi de yapılmıyor.

bilgiler icin tesekkurler hunsal
350 400 sgk alicam diye 5 yil bekleyecek degilizya bu isitme cihazlarindaki hizla gelisen sektorde
bide isitme cihazi reklamlari sanirsinizki normal isitenlerin bile agzini sulandiricak ki ki bizler azcik daha iyi inlamak adina imkanlarimizi zorlar hep hep yenoisini almayi kurariz bu naneleri
gelin gorunki olmuyo olmuyo hadi tekrardan ilk firsatta yenisini dusunmeye basliyoruz
bu ubb denen seyde saticilar icinmis yani yani kediye ciger emanet etmesiymissssss.....

ubb sizde göre bilirsiniz cihazınızın barkotunda numara vardır netten ubb olarak girdinizde barkot noya uzun olan no yu girin kayıtlı olup olmadıgını görebilirsiniz ama tabi firma satılan cihazı ana firmanın bunu kötü niyetle kullanması mümkün bundada şimdi saglık bakanlığına baglandık biliyorsunuz satışlar kayıtta tutulacak bununla önüne geçilebilir tevtişler olacak

kullanıcının bence iyice araştırma yapması gerek en az 3 firma dolaşmalı ve nettende bu cihazı iyice araştırmalı fiyatı özellikleri gibi

coselgi italya gözlük tipi işitme cihazı kullanıyorum ankarada mitat paşada orl işitme cihazları satıştan almıştım geçen gün gittim orası kapanmış adısanı duyulmamış biyer bakıyormuş dogrusu huylandım ben

Üst Alt