Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigara içmek işitme kaybını ilerletir mi? İşitme kaybının ilerlemesini durdurmak..?

TÜZÜN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar, sensonörinal işitme kayıplarındaki durumu biliyoruz. Zamanla ilerleme yapıyor. Şuan 28 yaşındayım ve 15 li yaşlardan bu yana işitme kaybım oluştu. en son ölçümümde SAĞ:R SOL P gibi bir değer çıktı. Son teknoloji ürünü bir cihaz kullanıyorum h-gayette memnunum.
Yaklaşık 7 yıldır sigara kullanıyorum, sigara kullanımının saymakla bitmeyecek zararları mevcut, bunun işitme kaybının ilerlemesinde kanıtlanmış bir durumu varmıdır. Yada bu kaybı dahada azaltmak yada ilerlemeyi kısmende olsa durdurmak için neler yapabiliriz?

vala ahmet kardeşim sigara etkliyor tabikide.ama artık içme derim neden biliyomusun? bu db ler varya 60 lara çıkarsa kötü olur . böyle kalsın dikkat et inşallah daha iyi olur .cihazla gayet iyi duyabilirsin kullandığın cihaz ne marka bizimle paylaşırmısın? Birde çınlama var mı kulaklarında? azaltmak istiyosan yorulmayacaksın alkol sigara kola kahve içmeyeceksin.

Audilux firmasına ait Microlux adlı tamamen kulak içine gömülü hiçbirşekilde görülmeyen bir cihaz. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum, sanki kullanmaya başlamadan önceki doğal duymamla şimdiki arasında fark var gibi, çıkardığımda duyduğum bazı sesler kayboluyor. Bu alışkanlıkmıdır bilmiyorum. Birde neden 60 lara geldiğinde kötü olur? Zaten bu konuda psikolojim iyi değil sende böyle söyleyince gelecekte ne olacak benim bu halim demekten kendimi alıkoyamadım.

o cihazı merak ettim. evet normaldir bazı sesler kayboluyor aslında tembellikden dolayı cihaza alışınca kulak. cihazı çıkarttığın zaman eskiye oranla bazı sesler kayboluyor.Normal bu durum.iki kulağında da aynı seviyede kayıp var kardeşim sağlığına dikkat et. şanslısın o yzden dua et. korkma bence eğer sigarayı bırakıp düzenli seni yormayan bir hayatın varsa o kulaklarla 20 sene daha işitme kaybın olmadan yaşarsın.20 sene sonra belki tek kulağın hiç duymayacak ama birinden birine çok iyi bakman gerekiyor.moralini bozma stresten de uzak dur.Şu an ki durumun çok vahim değil.

Üst Alt