Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Signia'nın Notch Terapisi olan işitme cihazı kullanmayı düşünüyorum..?

balekoglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar. Kulağındaki sürekli çınlama ve uğultular sebebi ile birkaç aydır signia nin notch terapisi olan işitme cihazlarını kullanmayı düşünüyorum. Forumda daha önce bu cihazlardan kullanmış olanlar var mı? Memnun musunuz?

bu terapiden fayda gorenleri bende merak ediyorum dogrusu kulak cinlamalarindan bitab dusen biri olarak:):p
bence yalan bu terapi.
cinlama onlemeli diye bi ayarlamisti bi odyocu. durmadan fuzuli gurultu. tahammul etsen bile biriyle konusurken bu gurultuler sebebiyle konusmayi anlamak zorlasiyor.

Sanırım sizin söylediğiniz tinnitus maskeleme. Bu ondan biraz daha farklı. Duymuyorsunuz galiba bu sesi.

duymadan terapi olmazki:eek:adi ustunde terapi. bizi gurultuyle yola getiricek.

Signia nin kendi sitesinde şöyle bisey mevcut: "Tonal kulak çınlaması ile işitme kaybı birlikte meydana geldiğinde,Notch Terapisi, ek bir terapi sesi sunan statik gürültü ve okyanus dalgası yaklaşımlarından farklı olarak, belirgin olmayan ve duyulmayan bir şekilde etkide bulunur. Yapmanız gereken tek şey normalde kullandığınız gibi işitme cihazlarını kulağınıza takmanızdır ve böylece kulak çınlamasının verdiği rahatsızlığı sadece birkaç hafta içinde azaltabilir."
Duyulmayan bir şekilde diyor. O yüzden zaten merak ediyorum.

Ayrıca redditte sordum. Biri işitme cihazını 2 gün gibi uzun bir müddet kullanmadığım zaman tekrar duymaya başlıyorum çınlamaları şeklinde cevap verdi. Beni de biraz bu heveslendirdi. Kesin ise yarayacak diye bi durum yok ama bi umut işte.

Notch terapi, bilinen maskeleme yöntemlerinden farklı olarak, çınlamanın olduğu frekansta cihazın kazancını kısıyor. Ama çevre frekanslarda kazancı çok hafif yükseltiyor. Her çınlaması olanda işe yaramıyor. Çınlamanın tonal bir ses olması gerekiyor. Örneğin okyanus sesi, su şırıltısı gibi çınlamalarda pek işe yaramıyor. Kişisel olarak birçok insanda çınlama şikayetinin azaldığına şahit oldum.
Elbette uygulayanın tecrübesi çok önemli.

Mehmet Akşit
cinlamanin oldugu frekansi nasil tesbit ediyorlar mehmet bey.bize aciklarsaniz aydinlanmis oluruz.
benim cinlamalar duduk sesi gibi, beynimi oyuyor. koklear implant cikarilani o daha berbat:(hicbirsey duymayan kulagin feryatlarindan inanin helak oluyorum. kendime telkin etmezsem:mad:bu sebeplerden terapilerin ise yarayacagi benim aklim hic kesmiyor ama korolasi merak:eek:
benim kulak cinlamasi sikayetlerime doktorumun kulak tikadigi cok oldu. hic boyle kulak cinlamasinin frekansini olcturmedim:eek:

shukufe
İşitme testi yapılırken çınlama frekansı da saptanabilir.
Kulağa çeşitli sesler verilerek, hastaya hangisinin çınlama sesine en yakın olduğu sorulur. Daha sonra çınlamayla aynı olan ses ve çınlamanın şiddeti saptanır.
Deneme yapmak için Gatases'e bir gitsene. Orada notch terapiyi gayet iyi uyguluyorlar.
Ama senin durumun özel. İşe yarayacağından emin değilim. Gidersen, Meltem hanım'dan randevu al.

cok tesekkur ederimMEHMET AKSITbey. buyuk meraktan kurtuldum. isitme testiyle olabilecegini hic tahmin etmedigimden bu cinlama terapileri icin olan tedavilerden anladigim sey kafami kurcaliyordu:eek:
benim sol kulak icin dunyanin sesini yollasalar duyuramiyacaklari icin sizinde dediginiz gibi hem olcum olmaz, hemde terapi:eek:
olsun ne yapalim. su koleastotami def edebilsek benden mutlusu olmiyacak.

Üst Alt