Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta başlangıcının 18 yaşından önce olması be malulen emeklilik hesabı..?

turan yılmaz

Aktif Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
benimde aynı sıkıntı var

ssk gidip bunla ilgili bilgi alamdım ssk girişim ssk nom 060220205 diye bi numara bunu ssk verdi ozaman çalıştığım yer ssk girişimi yapıyor ama gün yatırmıyor ve 85 doğumluyum ve ssk bunu bu şekilde tescil ediyor yaşım 17 ozamanlar
ve aynı sene 9 ayında kaza geçiriyorum ve en önemlisi ssk günlerim 2004 5 ayı itibari ile engelli statüsünde yatmaya başlıyor
bu durumda ssk malulen başvuru yaptığımda bana red verir mi raporum 60 mevcut vergi indirimim 2 derece mevcut bilgilerinizden faydalan mak isterim şimdiden cevap için teşekkürler

Prim yatmamışsa onun emeklilik hesabında hiç bir değeri olmaz. Maluliyetin ilk sigorta primi yatırıldığı tarihten sonra olması lazım...

E-devletten tam sigorta prim yatma tarihini görebiliyor musunuz. Velev ki kazadan sonra ise kurum sizi malulen emekli etmez red cevabı verir ama ssk girişiniz (ilk prim yatırılan tarih) kazadan önce ise o zaman malulen emeklilik talebiniz işleme alınır.

hayır ozamanlar 18 yaşın altında olduğumdan dolayı kazadan sonra ssk işim düştüğünde öğrendim ssk numaram 01/01/2002 bu şekilde tescil ediyor ama çıraklık yatırılsa prim görünmüyor zaten çalıştığım yere bir ara sormuştum ama aynı muhasebeciyle çalışmadıkları için onlarda bilemiyor ve burda 1,5 yıl çalıştım 18 yaş altı olarak ve bu işyeri artık yok kapalı

2004 itibari 24/05/2004 tarihinden itibaren prim yatmaya başlıyor ve ilk aylar normal olarak yatırılıyor sonra benden rapor isteyip iş kura kayıt yaptırıp engelli statüsünde çalışmaya başladım ve hala da çalışıyorum
o kazada sol diz altı alındı protez kullanıyorum ve sene 2006 sağlam ayağımda yara açılıyor tanı kronik ostemyelit 2007 ameliyat oluyorum 2008 biraz çalıştıktan sonra tekrar rapor ve 2012 itibari ile düzenli tekrar çalışmaya başladım ve 2012 vergi dairesi aracılığı ile rapor alıyorum ve bir önceki 40 olan raporum 60 olarak aldım ve maliye 60 olarak onayladı 2. derceden vergi indirimi aldım

şimdi diyelimki ssk giriş itibari ile malulen kabul olmadı peki ikinci rahatsızlığım mevcut çalışırken oldu ssk primim ve belli günüm var iken ve mevcut raporum 40 dan 60 olarak onay aldı vergi daireside onaylayıp 2 dereceden vergi indirimimi onayladı malulen olma şansım var mı diğer türlü 2020 leri geçiyor cevap için teşekkürler

Sol diz altı amputasyon ve kronik ostemyelit için maluliyet cetveli'ne göre malul saymazlar maalesef. Çift bacak diz altı ampute olduğunda ancak malulen emeklilik mümkün olur.

Üst Alt