Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta başlangıcının engelli statüsünde olmaması emeklilikte sorun yaratır mı?

Konular
17
Reaksiyonlar
0
Benim SSK'ya ilk sigorta girişim 2007 Haziran. Yukarıdaki sabit başlıklarda okuduğum kadarıyla 5100 nolu kanuna göre ilk sigorta girişim 2008 öncesi olduğu için emeklilik sürem tabloya göre 4400 gün.

Sorum şu;

İlk sigorta girişim yapıldığında sanırım normal statüde çalışan olarak yapıldı yani engelli girişi yapılmadı. Çalıştığım yer özel sektördü. Şimdi bunu engelli olarak düzeltmeli miyim yoksa engelli ve normal çalışanların SSK sigortaları aynı mıdır?
Teşekkürler

Engelli ve normal kişilerin ssk sı farklı değildir.
Benim 1991 yılında normal sigorta başlangıcım var. 2000 yılında özürlü kadrosuyla işe girdim Ssk numaram değişmedi.öncekinin üzerrine devam ediyor.

çok teşekkür ederim vilanjik. peki çalışmadığım süre zarfını ben kendim ödeyerek kapatabilir miyim?

Hayır Ssk da böyle bir uygulama yok.Askerlik borçlanması hariç geriye dönük prim yatırılamaz.

Engelli eskişehir, Vergi indiriminden yararlanıyormusun ?

Erken emeklilikten faydalanabilmek için vergi indirimi almanız gereklidir.

Ufukalp;

vergi indirimine başvurmak için halihazırda çalışıyor olmam gerekli mi?

Diğer bir sorum da, kamuda çalışmaya başlayınca emekli sandığı primlerim daha önceden yatmış SSK primlerime eklenir mi?

SSK primlerim 2008 mart 'a kadar yattı, 2011 mart'ta kamuda çalışmaya başlarsam aradaki boş geçen 3 yılı kendim bağkur ödeyerek kapatabilir miyim?

Çok teşekkürler

Evet vergi indirimine başvurman için çalışıyor olman şart.
Emekli sandığındaki günlerini alır bir dilekçeyle ssk ya başvurup ekletebilirsin.
2008 den 2011 yılına kadar bağkurlu değilsen yani borçlanman yoksa ödeyemezsin.

vergi dairesine gidip özürlü olduğunu ispat edin onlar form verecek size sizde çalıştığınız kuruma gidip şirkette çalışıyor damga belgesi onaylatıp tekrar vergi dairesine döneceksiniz ordan sizi devlet hastane gönderecek en az %40 özürlü raporu alabilirseniz özürlü olarak erken emekli olabilirsiniz işte bu kadar...

Vilanjik çok net açıklamış,ekleyecek birşey yok.

pardon vergi dairesi değil defterdarlık kurumuna gitmeniz gerekir

Üst Alt