Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta girişim hastalığımdan sonra oldu. Malulen emekli olamaz mıyım?

mesut_cvlk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
hayırlı haftalar değerli kardeşlerim...
Ben yaklaşık 3 sene önce malülen emeklilik için başvurmuştum fakat kurum benden 1.800 değilde 3.600 gün istediği için emekli olamamıştım.şimdi malüllere yönelik yeni bir yasa çıkmış diye duyum aldım.
bu yasa beni etkiliyormu? sigorta başlangıcım hastalığımdan sonra olduğu için 3.600 gün şarttı eski mevzuata göre.şuan başvursam emekli olabilirmiyim.bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekleyeceğim çok teşekkür ederim şimdiden

Önemli olan bugün maluliyetinize neden olan rahatsızlığın sigortalı olduğunuz tarihten önce/sonra başlaması değil. Önemli olan, sigortalı olduğunuz tarihte rahatsızlığınız maluliyeti gerektirecek düzeyde miydi, değil miydi? Yani, ilk sigortalı olduğunuzda aynı rahatsızlığınız olsa da malulyeti gerektirecek düzeyde değil idiyse, ve/fakat bugün durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde ise, o zaman malulen emekli olabilirsiniz.

Bülent bey cevabınız için çok teşekkür ederim. malüliyet cetvelinde benim malüliyetime ilişkin seçenek var.fakat bu uygulama yenimi çıktı acaba? çünkü daha önce aynı şartlarda 3 sene önce başvurduğumda emekliliğim olumsuz sonuçlanmıştı.bana işe girişim hastalığımdan sonra olduğu için 3.600 günden emekli olabileceğim tebliğ edilmişti.cetvelde benim hastalığıma iişkin seçenek var. cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Yeni yayınlanan yönetmeliğin 9. maddesinde bu durum öngörülüyor (bkz): "b) Eski ve çalışmaya engel olmayan bir hastalığın, Ek-1 Hastalık Listesi’nde belirtilen seviyelere yükseldiği Kurum sağlık kurulunca tespit edilen sigortalı malul sayılır"

Üst Alt