Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta girişim olmadı böbrek nakilliyim malulen emekli olabilir miyim?

orjinalTR

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Sigorta girişim hiç yapılmadı..2005 yılında böbrek nakli yapıldı 2013 mayıs ayında bypass ameliyatı oldum ayrıyetten hepatit b hastasıyım (taşıyıcı) maluluen emekli olabilirmiyim?
Şimdiden Teşekkür Ederim..
Saygılar...

Olamazsınız, sigorta girişinden önce malul sayılacak seviyede rahatsızlığı olanlar malulen emekli olamazlar.
Bugüne kadar sigortanızın olmadığını söylemişsiniz,bu günden sonrada hangi statüden giriş yapılacak olursa olsun şu tabloya göre emekli olursunuz:
2008_sonrasi.PNG

vergi indirimi almanız gerekmez, yıl ve prim gününüzü tamamladığınızda kurum tarafından sevk edilirsiniz ve alacağınız orana göre emekli edilirsiniz.

Müsadenizle bir şey sormak istiyorum; ben 9 yaşında rahatsızlandım bu nedenle sigorta girişim olmadı şu anda 35 yaşındayım ve hiç bir gelirim yok bana bir yol gösterir misiniz? Emekli olma gibi şansım yok işe girme olanağı hem kısıtlı hem de bu yaştan sonra zor gibi görünüyor ne yapmam lazım görüşlerinizi bekliyorum...Teşekkürler...

Hepatit b
için net bilgi alamadım...

Kkelebek
bulaşıcı hastalıklar da yeni malulen emeklilik kapsıyor diye haber vardı.
2 yıl emekli olunuyormuş...

Neden 2 yıl ?
2 yıl içinde bulaşıcı hastalık bitiyor mu ? Hasta iyileşiyor mu anlamadım ?

Üst Alt