Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sigorta girişim olmadı böbrek nakilliyim malulen emekli olabilir miyim?
Sigorta girişim hiç yapılmadı..2005 yılında böbrek nakli yapıldı 2013 mayıs ayında bypass ameliyatı oldum ayrıyetten hepatit b hastasıyım (taşıyıcı) maluluen emekli olabilirmiyim?
Şimdiden Teşekkür Ederim..
Saygılar...
Olamazsınız, sigorta girişinden önce malul sayılacak seviyede rahatsızlığı olanlar malulen emekli olamazlar.
Bugüne kadar sigortanızın olmadığını söylemişsiniz,bu günden sonrada hangi statüden giriş yapılacak olursa olsun şu tabloya göre emekli olursunuz:
vergi indirimi almanız gerekmez, yıl ve prim gününüzü tamamladığınızda kurum tarafından sevk edilirsiniz ve alacağınız orana göre emekli edilirsiniz.
Müsadenizle bir şey sormak istiyorum; ben 9 yaşında rahatsızlandım bu nedenle sigorta girişim olmadı şu anda 35 yaşındayım ve hiç bir gelirim yok bana bir yol gösterir misiniz? Emekli olma gibi şansım yok işe girme olanağı hem kısıtlı hem de bu yaştan sonra zor gibi görünüyor ne yapmam lazım görüşlerinizi bekliyorum...Teşekkürler...