Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta girişim ve %80 raporumla ne zaman emekli olabilirim?

pasa75/2

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
ben 2005 de ssk lı oldum vergi indirimi almadım postpolio sekeli hastalıgım 3600 doldurmama 1 sene kaldı 3600 gununu doldurursam malulen emeklı olurmuyum bakıma muhtaç sayılırım raporum 100/80

pasa75/2,
Mevcut raporunuz ile 1.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 15 yıl 3600 prim ile emekli olabilirsiniz.
gün/ay/2005+15 : gün/ay/2020 tarihinde emekli olabilirsiniz.

ayrıca malulen emeklilik ile vergi indirim hakkı alıp emekli olmak apayrı şeylerdir.

Çocukluktan beri polio olduğun için malulen emekli olamazsın. Emeklilik için 3600 gün primin yanı sıra 15 yıl sigortalılık süresi de tamamlanmalı. Yani ilk kez sigortalı olduğun tarihten sonra 15 yıl süre geçmeli. Bu durumda 2020 yılında ancak -malulen değil- erken YAŞLILIK emekliliğinden yararlanabileceksin

Tabii, % 80 ve üzeri raporla 1. dereceden sakatlık indiirm hakkı elde edeceğini varsayarak yazdım bunu. Eğer oran % 60-79 arasında kalırsa, o zaman 18 yıl sigortallılık süresi ve 4000 gün prime tabi olursun

Üst Alt