Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta girişinden önce teşhisim olduğu için malulen emekli olamayacağım bildirildi!?

Ecaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben devlet mağduruyum 3 defa kanseri atlattım malüliyete başvurdum çeşitli hastalıklarım var bana %90 verdiler kurul bunu 67 ye düşürdü amenna dedim son işlemlerde kurul oranımı %10 a düşürdü tamam itiraz ettim red geldi Ankaradan biraz araştırdım ben emekliliği haketmiyormuşum nedeni ise sigorta tarihinden önce hasta olmam gerekiyormuş 1998 de lenfoma 2003 de sigortam başladı 2009 da nüksetti 2014 de nüksetti cimer e yazdım sağlık bakanlığına sevk ediyor onlar da bişi yapamıyorlar bu konuda bi fikri yardımı olabilecek var mı ?

sgk kafasına göre engelli cetveli farklı malulen emeklilikte cetvel farklı sgk batırdın batırdın deniyor sgk mileti batırıyor ses yokkk

Ecaz

İşe ilk defa girdiklerinde malül olanlar malülen emekli olamıyor. Burada şu düşünebilir: 1998'deki teşhisiniz %60 veya üzeri değilse o halde bir ihtimal buna itiraz edilebilir. Başka bir deyişle rahatsızlığınızın ilerlediğini 2003'den önce %60 malül olmadığınızı ispatlamanız gerekmektedir.

Ben 98 de hastalandım 4.evreydi dalağımı aldılar ama o zaman ben küçüktüm ailem de bilmiyordu demek ki iyileşince de çalıştım sigortam başladı ama serüven sonra başladı şimdi burada benim suçum ne 🙁 felek çemberini çizmiş zaten şimdi bi sürü hastalığım var karaciğer kalp astım psikiyatri ortopedi daha sayacağım çok şey üzgünüm elimden birşey gelmiyor

Aynen öyle devletin doktoru fiziki muayenede yüzdeyi veriyor yine devletin memuru bizi görmeden oranı düşüruyor😒 onu geçtim düşürmeseler bile malüllükten faydalanamıyorum çünkü sigortamdan önce hasta olmuşum öyle bir kanun varmış

benim raporum %73 malulen için şartlar uygun başvuru yapıyorum haya hay diolar ama biz seni anlaşmalı hastenimize yollayalım diolar sonra herşey silbaştan işlemler bitiyor
Evrakları veriyosun sgk 3 ay bekle REDDDD bilmem ne kanunun bilmem ne maddei bakıom kanuna şartlar tutuyor yine yolluyoun yine reed engelli cetveli farklı malulen cetveli farklıymış bunada kimse yanlış diemio burdan sögecem dümdüz olcak

dema54

Neden red geldiğini nereden öğreniyorsunuz tam bi saçmalık millet parayla alıyor biz hakkımızla alamıyoruz

şu var işe girmeden raporun varsa %60 malul emekli olamıyosun işe girdikten engellilik durumu oluştu aldın raporu gene malulen olamıyon sgk kafasına göre red veri hertürlü redddd SGKKKK sgk yı batırdın die yıllardır söyleniyor mevcut sgk da vatandaşı batırıyor

OturanBoğa

Çok teşekkür ederim bu konuyu da araştıracağım siz bu konuda bilgilisiniz sanırım size bi kaç şey danışmak isterim

Ecaz...hocam elimde örnek yok ama,sgk ya çok etraflıca durumunuzu bildirir şikayet maheyetiyle bir dilekçe yazmanız çok iyi olur bence,gelecek cevab a göre durumu anlar daha iyi hareket edersiniz ondan sonra...kolay gelsin..

deathless gittim konuştum Ankara’ya dilekçe gönderdim sağlık bakanlığına gönderdim cimer e yazdım hepsi birbirine yönlendiriyor sonuç yok ben itiraz etmedim daha biraz Bilgi toparlayıp itiraz edeceğim

Üst Alt