Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta primi yatırmış olmam 2022 ve Vakıf maaşı almama engel olur mu?

kaotika

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamun Aleykum,

Arkadaşlar 2 Hususta bilgileriniz ve önerilerinizi rica ediyorum yardımcı olursanız sevinirim. 1. %40 engelli raporum var 2022 engelli Maaşına başvurmak istiyorum. ancak kafama takılan bir husus var.. ben yaklasık 10 yıllık sigorta primi yatırmıs biriyim 2 yıla yakın bir suredir işsisizim ve dolayısı ile SGK'ya prim ödemiyorum. acaba bu durum benim 2022 engelli Maaşından faydalanmama engel olurmu..? 2. konu ise bir arkadaşım %40'lık raporumla Vakıflar Genel Mudurlugune Muhtaçlık Maaşı için basvuru yapabileceğimi söyledi.. Yukarıda belirttigim genel durumum ile ilgili bilgilerde Başvurularıma Engel bu husus varmı acaba..?

Sn KKELEBEKK öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bir hususta daha görüşlerinizi almak istiyorum Vakıf aylığı Başvuru Şartlarını incelediğimde beni tereddütte bırakan bir nokta dikkatimi çekti "Sağlık kurulu raporunda istek sahiplerinin çalışarak hayatını kazanıp kazanamayacağı ile organ yokluğu ve bozukluğunun yüzde kaç olduğunun belirtilmesi gerekiyor." Çalışabiliyor olmam Vakıf Aylığının Red edilmesine neden olurmu sizce ?

Burda sağlık raporunu verecek kurum önemli . Ayrıca 10 yıllık sgk primi yatırmış olmanız yani 3600 gün emeklilik için yetrli bir primdir isterseniz sgk ya müracat ederek 3600 gün üzerinden emelilik sürecini başlatmanız tabi oluyorsa daha mantıklı

Üst Alt