Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sigorta primlerimi iş yerimin yatırıp yatırmadığını nereden takip edebilirim?
oooo gözünaydın sagopa66 arkadaşım. işe girdin 3 gün oldu ve bu güzel haberi bizimle paylaşmazmısın. hayırlı uğurlu olsun. inşallah güzel ve iyi bir mevkii ye gelirsin.
deneme süresini kastetmemiştim.
sigorta başlangıçlarında ilk 3 ay süreli çalışma zorunluluğu vardı daha önce.
arkadaşın önceden yapılmış sigortası var ise tabiki işe girdiği ilk ay sigortası ödenmeli işverenden.
sagopa ben işe başlerken 3 ay süreli çalıştım önce.4.ay sigortam başladı ödemelerde 4.ayda başladı yani.aynı ay sgk dan sağlık karnesi çıkarmıştım.
seninde öyle sanırım.
Kesinlikle deneme süresi diye bişey yok deneme süresi olsa dahi ssk yı başlatmak durumundalar eğer işyerinizden isterseniz işe başlama bildirgesi verilmiştir netten ordan anlayabilirsin yada diğer ayın 23 ünden sonra sisteme girer sgk dan tc kimlik numaranız ile öğrenebilirsiniz
[FONT=Verdana][SIZE=1][/SIZE][/FONT]4857 sayılı İş Kanunu
MADDE 15. - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.
Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.”
romulus,
sizin ssk primlerinizi ancak 4.ayın sonunda görmeniz,eskiden olup şu an değişmiş olan sistemden kaynaklanmaktadır.
Eskiden ssk primleri 4 er aylık dönemler halinde yılda 3 defa bildirimde bulunarak ödeniyordu.
Sonradan ise aylık sisteme geçilmiş olup şu anda her ay ödenmektedir.
30 gun prım gorunurse ve bu ayın 23'une kadar bıldırge gonderıldıgı anda ılac tedavısınden faydalınırsın. Geçen aya ait 30 gun sigortalı çalışmışsan hesap fişi ile hemende yararlanabılırsın.