Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta primlerimi iş yerimin yatırıp yatırmadığını nereden takip edebilirim?

sagopa66

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar İşe Gireli 3 Gün oldu Sigortamın Yattıgını Nasıl Anlarım?? Bi belge Vermediler Yardım Lütfen ??

aşırcan gelecek ayın 15 şine kadar bilemezsin ancak gelecek ayın ortalarına kadar yatırılırsa internet üzerinden ssk dan ögrenirsin

Tmm Tesekkür Ederim =) daha 3 gün oldu Zaten ama merak işte =)

oooo gözünaydın sagopa66 arkadaşım. işe girdin 3 gün oldu ve bu güzel haberi bizimle paylaşmazmısın. hayırlı uğurlu olsun. inşallah güzel ve iyi bir mevkii ye gelirsin.

www.sgk.gov.tr adresinden

1-çalışan
2-sigortalılık tescil kaydı tespit

bölümünden bakabilrisin. tabi ki belli bir zaman geçmesi gerekiyor. sen daha yeni olduğunn için direk siteye eklememişlerdir.

bu arada nerde ve hangi şirkette işe başladın onu bizlerle payşan sevinim.

tekrar hayırlı uğurlu olsun..

ankarada Bi bilgisayar sirketine basladık. Tesekkür ederim Mehmet Kardes =))

sigortanız yeni başlayacak ise 3 ay süreli çalışma şartı var biliyordum.4.ay sigorta primleri ödenmeye başlar sanırım.

Bir kişi işe başlar başlamaz sigorta yapılmak zorundadır, 3 ay gibi deneme süresi diye bir şey yok.

deneme süresini kastetmemiştim.
sigorta başlangıçlarında ilk 3 ay süreli çalışma zorunluluğu vardı daha önce.
arkadaşın önceden yapılmış sigortası var ise tabiki işe girdiği ilk ay sigortası ödenmeli işverenden.

arkadaslar ilk defa sigortalı bir işe girdim daha onceden sigortam yoktu !!

kesin mi 3 ay ?? işi ??

----------

Tc no ile Baktım yok =(

sagopa ben işe başlerken 3 ay süreli çalıştım önce.4.ay sigortam başladı ödemelerde 4.ayda başladı yani.aynı ay sgk dan sağlık karnesi çıkarmıştım.
seninde öyle sanırım.

Kesinlikle deneme süresi diye bişey yok deneme süresi olsa dahi ssk yı başlatmak durumundalar eğer işyerinizden isterseniz işe başlama bildirgesi verilmiştir netten ordan anlayabilirsin yada diğer ayın 23 ünden sonra sisteme girer sgk dan tc kimlik numaranız ile öğrenebilirsiniz

[FONT=Verdana][SIZE=1][/SIZE][/FONT]4857 sayılı İş Kanunu
MADDE 15. - Taraflarca iş sözleşmesine bir deneme kaydı konulduğunda, bunun süresi en çok iki ay olabilir. Ancak deneme süresi toplu iş sözleşmeleriyle dört aya kadar uzatılabilir.

Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.”

iyide benim her ay ilaç yazdırmam lasım o nasıl olacak peki?? aylık 500 liralık ilaç almam lasım ??

sağlık yardımından yararlanman için 30 gün ssk primiminin ödenmesi lazımdır.

mevzuata göre ssk olman işe başlamadan önce yapılır ve sigorta primlerini yatırmak işyerinin sorumluluğundadır.

romulus,
sizin ssk primlerinizi ancak 4.ayın sonunda görmeniz,eskiden olup şu an değişmiş olan sistemden kaynaklanmaktadır.
Eskiden ssk primleri 4 er aylık dönemler halinde yılda 3 defa bildirimde bulunarak ödeniyordu.
Sonradan ise aylık sisteme geçilmiş olup şu anda her ay ödenmektedir.

Arkadaslar Sigortam Baslamıs .. İlginiz için tesekkür Ederim. Prim yatınca da İlaç Yazdırabiliryorum !! =))

30 gun prım gorunurse ve bu ayın 23'une kadar bıldırge gonderıldıgı anda ılac tedavısınden faydalınırsın. Geçen aya ait 30 gun sigortalı çalışmışsan hesap fişi ile hemende yararlanabılırsın.

Üst Alt