Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta şirketinden almam gereken tazminatı alamadım! Ne yapmam gerekir?

Akfzgn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhabalar. 09.11.2016 tarihinde yaya halindeyken bi aracın bana çarpması sonucu %10 maluliyetim oluştu. Karşı taraf yüzde yüz kusurlu bulundu. Bu arada 1994 doğumluyum. Bu olaylara istinaden bir avukatla anlaşıp sigorta şirketinden tazminat talebinde bulundum. Başvurduktan 3 ay gibi bir süre içinde 55.000 lira tazminat aldım.

Yalnız şurda bir sıkıntı var. Avukatım bana tazminat almadan önce ara ara arayıp sorduğumda 100.000 lira nın üstünde alıcaksın diyordu. Avukatıma tazminat miktarını öğrenince hani 100.000 liranın üstünde alıcaktım diye sorduğumda bana şu cevabı verdi. Bi bu kadar daha bi 6 ay sonra falan alıcaksın dedi. Tamam dedim. Sonra araştırdım sigorta tahkime uyuşmazlık için başvurmamız gerekiyormuş.

Sigorta şirketinden parayı aldıktan bi 4 ay sonra avukatımı arayıp sorduğumda bana şu cevabı verdi: sana bu kadar çıkıyormuş araştırdım daha fazla olmaz dedi. Ben sonrasında sigorta tahkimi aradım herhangi bir başvuru yapılmamış. Avukatım neye göre bunu söylüyor bilmiyorum ama araştırmalarıma göre daha fazla almam gerekiyo. Bu arada tazminat hesabım asgari ücrete göre yapıldı 2016 yılının asgari ücretine göre. Sizlere sorum yardımcı olursanız çok sevinirim ne yapmalıyım?? Sizce daha fazla alabilirmiyim? @mandreyam @ücretsiz destek

Avukata ne kadar verdiniz. Verdiğiniz paranın dışında mı 55 aldınız. 3 aşağı 5 yukarı avukat ücreti hariç bu civarda çıkıyor gibi. Uzman olanlar daha net bir şey diye bilirler

55.000 lira sigorta şirketi verdi. Bu para üzerinden yüzde 25 avukatlık ücreti verdim. Artı yüzde 18 KDV

Bana 38.000 lira kaldı işte Pacasi_camurlu

Çok daha fazla almanız gerekirdi. Dava açarak aradaki tutarı sigorta şirketinden tahsil edebilirsiniz.

%25+KDV de güzelmiş. Sigorta şirketinden alacağınız tazminatı piyango ikramiyesi gibi görmeyin, ücreti konuşurken, aracı ve avukatlara ödeyeceğiniz paranın, şirketin değil kendi cebinizden çıktığını unutmayın.

Aktüer hesaplamayı nasıl öğrendiğimi paylaşıyorum

Kaza geçiren arkadaşlarımın dikkatine.
Öncelikle herkese hayırlı akşamlar ve kaza geçirenlere geçmiş olsun diliyorum.
Sizlere Aktüer hesaplamayı nasıl öğrendiğimi başımdan geçen trafik kazasına bağlı olarak anlatmak istiyorum.
09.11.2016 yılında trafik kazası geçirdim. Ben yaya halindeyken araba bana çarptı ve ben %100 haklıydım. Kazaya bağlı olarak omurilik L1-L2 ve T12 de çökme kırığı meydana geldi. Kazaya bağlı olarak sürekli beni hasar danışman firmaları ve hukuk büroları aramaya başladı. Neden aradıklarını tahmin edebilirsiniz. Nitekim bi kaç ay sonra bir hasar danışmanlık firmasıyla anlaşmaya vardım ve vekalet verdim. Tabi bu süreçte sürekli araştırıyorum. Kandırılmak istemiyorum çünkü . Vekalet verdikten sonra ses seda kesildi, arıyorum doğru dürüst bilgi vermiyorlar, üzerine birde tartışmalar yaşadık. Ben kendilerini azim ettim. Sonra iyi bir araştırmandan sonra bir hukuk bürosuyla anlaşmaya vardım ve vekalet verdim. Kazaya bağlı Okmeydanı eğitim araştırma hastanesinden %10 heyet raporu aldık. Ve çıkan orana ve diğer hususlara göre aldığım tazminat 53.000 lira oldu. Ancak aldığım miktar azdı. Bir bu kadar daha tahkim aracılığıyla 6 ay sonra alacağız dedi. Ancak bu büyük bir yalandı ve ben 6 ay boşuna bekledim. Çünkü dosyayı sigortada kapatmışlar yani uzlaşmışlar. Tabi ben onları asil ettim hemen ve tabiki pes etmedim. Bir çok avukatla görüştüm ve hepsi bana tazminatının geri kalanını alamayız dosya kapanmış dedi. En son bir avukatla daha görüştüm bana el uzattı. Aldığım %10 luk heyet raporu yanlıştı doktor yanlış hesap yapmıştı. Ve bunu avukatım farketti. Bunun üzerine Gata da yeniden heyete çıktım ve %15 oranında bir heyet raporu çıktı. Gerisi malum arkadaşlar hakkımı sigortadan aldım. Bunca sıkıntıda çok araştırma yaptım ve çok Bilgi sahibi oldum bu alanda. Kandırılmamak amaçlı aktüer hesabı yapmayı öğrendim. Biraz uzun sürdü ama olsun yinede öğrendim ve hakkımı aldım. Asla pes etmeyin arkadaşlar. Hakkınızı almak için sonuna kadar gidin iyi araştırın. Bu konuda olabildiğince kendi bilgilerim doğrultusunda sizlere yardımcı olurum. Çekinmeden mesaj atabilirsiniz bana. Sizlere aktüer hesap yapabilirim. Aynı zamanda nasıl yapıldığınıda öğretebilirim. İnsani bakıyorum olaya. Ben çok sıkıntı çektim kandırıldım. Sizlerde kandırılmayın hakkınızı alın.
Sağlıcakla kalın.

Üst Alt