Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta tahkim komisyonu bir yılı aşkın süredir başvurumuzu sonuçlandırmadı!?

atakandirekci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sigorta tahkim komisyonu başvurumuzu sonuçlandırmadı!?

Benim sormam gereken bir sorum var

ben 09.08.2018 tarihinde karşı yönden gelen aracin benim serit'e girmesiyle motorsikletim ile kaza yaptım %100 haklı konumdayim
sigorta şirketine başvurduk adlı tip yerine normal hastaneden rapor almam gerektini adlı tip raporunu kabul edemiceklerini soylerek red etti
avukatım ile tahkime basvurduk
yaklaşık 7.aydan beri Sivas üniversitesi adli tıp' dan %8 kalıcı engelli olarak tahkimde bekliyor
karar tarihi ise önümüzdeki 20.12.2019 yazıyor. Yani 8 gün sonra a
vukatım ile bu gün gorustugumde bana galiba ret verecekler dedi nedenini sordugumda şimdiye hesaplamaya göndermeleri lazımdı kesin birşey yok tabi dedi ret almadık sonuçta olumlu da olabilir dedi usulunden reddine verebilirler dedi

sorum şu herşey tamamken neden benimki red verilsin ve neden hala hesaplamaya gitmemistir.
Avukatım senden sonra olan bir kaç kisiyi sonuclandirdik dedi nedenini sorduğumda bana bilmediğini kendisininde garip geldiğini söyledi

lütfen yardım eder misiniz yaşım şuan 26 öğrenciyim .

Son düzenleme:
dosyaya bakmadan net bir şey söylemek mümkün değil ama muhtemelen başvurunuz reddolacak.
avukatınız bu sefer, genel yetkili mahkemede dava açmayı deneyebilir, o zaman da hakim sizi adli tıbba sevk edecek, oradan rapor alınacak vs. karar istinaf-temyize gitmese bile 2 sene sürer kararın çıkması.

başlıkta, tahkimde 1 yılı aşkın süre demişsiniz ama tahkimde yargılama bir yıl sürmez, siz emin misiniz 1 sene önce başvurduğunuza.

1 yıl derken kazadan sonra yanlış yazmışım başlığı otomatik düzeltmeden dolayı ama neden red veriyorlar çok uzuyor red verirse itiraz ederiz dedi avukat 2 ay daha bekleriz dedi gene red verirse temyiz yoluna basvururuz dedi eksik evrak yok hakli haksız belli avukatım bile senin dosyan net bir dosya uzamamasi lazımdı diyor inşallah yoğunluktan dolayı daha hesaplamaya yollamamistir diyor avukat bile şaşkın bu duruma

şu an özellikle sakatlık dosyalarında tahkimde büyük karışıklıklar var.
sakatlık oranının tespiti için kullanılan yönetmelik sürekli değişiyor vs. sizin dosyanız itiraz hakemine gittiğinde sizden yeni bir rapor isteyebilirler.
şirkete başvurup, onlar yeni rapor istediğinde koşa koşa dava açmak doğru değil çünkü davanın ne kadar süreceği belli değil, istinaf ve temyiz derken dava 4-5 seneye uzayabiliyor.
keşke sizden yeni rapor istediklerinde o raporu alıp şirkete tekrar başvursaydınız, şirketten kısmi de olsa bir tazminat alıp kalan kısım için davaya devam ederdiniz.

Daha sonuçlanmadı cuma son günü açıklanacak dediniz gibi yapalım olmazsa saolun

Üst Alt