Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta teminatını almak için sürekli rapora ihtiyacım var..?

gokhancss

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, geçen ay devlet hastanesinden almış olduğum %77 1 yıl süreli engelli raporum var. %60 MS, %25 Ortopedi, %25 Psikiyatri.
Şimdi benim süresiz rapor almak gerekiyor. Tekrar aynı hastaneye gidip sürekli rapor istiyorum, sürekli engelli oranımı öğrenmek istiyorum deme şansım var mı? İlla
vergi indirimine de başvurmam lazım? Yani bir rapor olması aynı hastaneye tekrar başvuruyu engelliyor mu? Veya bu raporu sürekliye çevirme gibi bir durum olabilir mi?
Gerçi psikiyatri sürekli değil, ortopedi de teoride sürekli değil. Sigorta teminatını almak için sürekli rapora ihtiyacım var ne yapabilirim?

benim 1 ay önce kendi isteğime bağlı aldığım %77 oranlı ve 1 yıl süreli raporum var. MS, AVN ve Psikiyatri hastalıklarından. MS hastalığı malullüğe yeterli oluyor artık diye biliyorum. Kuruma başvurup, süresiz oranımı isteyebilir miyim? Bunu hayat sigortası için kullanacağım. Bana %77 olması yaramıyor, mesela psikiyatriyi değerlendirmeseler veya ortopediyi sadece MS değerlendirilse gibi, veya ben sürekli oranımı öğrenmek istiyorum diyemiyor muyum?

gokhancss gecen sene şeker, göz ve bilumum hastalıklardan rapor aldım. göz doktorunun işgüzarlığıyla %10 oranındaki göz tembelliği ilerleyebilir diye 1 sene süreli verdi.. bu süre zarfında engellilik ile ilgili şeylerden yararlandım.. 1 sene dolduktan sonra eski raporum ile tekrar hastaneye müracaat ettim ve eskiden gittiğim doktorlara gittim.. hiç bir sıkıntı olmadan raporum süresiz yenilendi... aynı hastane senin raporunu süresiz olarak yenilemez.. ama başka bir hastanede, kurula sana yetecek ve süreksiz rapor aldırabilecek rahatsızlığınla müracaat edebilirsin. ama raporlar artık ortak bir sisteme kaydedilip farklı hastanelerden de görülüyor mu bilemiyorum.

ama benim şuan süresiz raporuna ihtiyacım var. Psikiyatri den hastalığım geçti, MS hastalığım dolayısı ile süresiz olması lazım. Çünkü MS hastalığı malullük hastalıklarına alındı. Şimdi ne yapmam gerekir? İtiraz değil de, yeniden değerlendirilmesini isteyemez miyim?

Üst Alt