Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta teşviğinden yararlanmıyor olmanın bana bir zararı olur mu?

meister78

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba.

şuan çalışmakta oldugum işyerinin engelli çalıştırma zorunluluğu yok. fakat ben engelli biriyim ve vergi indirimi hakkım mevcut. bu sgk işveren priminde %50 devlet teşviği söz konusu. fakat benım ısyerım 5510 sayılı kanun gereği zaten sgk işveren priminde %5 indirimden faydalanıyor.işverenle ve muhasebe muduryle gorustum bu sgk engellı teşvğinden faydalanmaya gerek yok dediler. bunun benım acımdan herhangı bır sakıncası varmıdır?
2000 yılında işkura kayıt olmuştum ve 2001 yılındada engelli statüsünde bir şirkette çalışmaya başlamıştım sonra 2005 yılında o firmadan ayrıldım ve 2006 yılında halen calışmakta oldugum firmada devam etmekteyım.yenı fırmama engellı kadrosundan gırmedım.01/02/2011 tarıhınden ıtıbaren vergı ındırımı hakkımı aldım.şimdi sgk primlerim normal maaşım ustunden yatıyor.vergı ındırımı uyugulamaya başladık.budurum emeklılık surecınde herhangı bır sıkıntıya yol açarmı?biraz uzun oldu kusura bakmayın ama malesef sütten ağzımız yandı yoğurdu ufleyerek yıyıoruz artık:)

Adaş burdaki ince husus maaş bordronun ne kadar olduğu eğer bordron yüksekse sigorta pirimin yüksekten yatıyosa %5 lik indirimle özürlü işçi teşvik indirimi arasında pek fark kalmıyo,zira özürlü işçi indirimi asgari ücrete kadar olan primleri kapsıyo ama 5510 daki %5lik indrim yatırılan primin yüksekliği oranında oda yükselmiş oluyor muhasebecinin gerek yok demesi bence bundan dolayı.

evet adaş bende oyle dusunuyorum zaten aslında.ben sadece emeklılıkte herhangı bır sıkıntı olurmu dıye forumda bır paylaşayım ıstedım.yanı netıcede vergı ındırımı hakkım mevcut fakat engellı statusunde calısmıyorum bu ısyerınde.prımlerım normal olarak yatıyor.tebı asgarı ucret degıl maaş soyletme bana adaş:) yuksekten yatıyor benım.zaten ozaman bana bır avantajı soz konusu olmaz.

Üst Alt