Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigorta yüksek tansiyondan vefat eden dayımın kredi borcunu karşılamıyor!? [Hukuk]

cdisci

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben şöyle bir konu arz edeceğim.26.01.2011 günü yüksek tansiyona bağlı kalp krizi sonrası dayımı kaybettim.dayım bundan yaklaşık 1 ay önce kredi kullanmış ve tabi ki kredi sırasında sigorta yapılmış ölüm sonrası bankaya müracaat edildiğinde ölümün yüksek tansiyona bağlı olmasından dolayı sigortanın bunu karşılamayacağı söylenmiş bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun böyle bir şey olabilir mi?madem öyle kredi çekerken neden sağlık raporu istenmiyor?biz şimdi ne yapacağız.ayrıca diğer bir banka da eski kredisi vardı bitmek üzere olan ordan ise hem borç silinir hemde size 5000tl ödeme yapılır demişler anlamadım ben bu işi

Ölüm sağlık sorunundan olmuş!.
Nasıl ölücekmiş ki sigorta kapsamında olması için :confused:
Öyle saçmalık olmaz.. Dava açın.. Bir sigorta ödüyor siz ödemiyorsunuz diyip, biraz üstlerine gidin..
Poliçesi elinizdeyse öyle bir madde olup olmadığına bakın.
Allah rahmet eylesin.

Amin arkadaşım bankalar yaptıkları sigorta nüshasını vermiyorlar ama gerekirse alacağız.teşekkür ederim

Banka kredi onaylandıktan sonra imza ve para aşaması sırasında taahhütname ve sigorta poliçesinin bir nüshasını ibraz eder.

Poliçeyi göstermek için veraset ilamı istemişler ona uğraşıyoruz bakalım ne çıkacak

Hmmm öle saçmalık olmaz yapılan sigorta poliçesi müşteriye verilir.Rahmetli dayınızın da almış olması gerekli banka bizzat elden teslim ediyor poliçeyi.
Sigorta ödeme yapma ise konuyu yargı ya taşımalısınız..

Yapmanız gereken varisleri kimlerse veraset ilanı çıkartıyor.Ölüm bildirimi,nüfus kayıt örneği,veraset ilanıyla şubesine başvuruyor.Banka o evrakları , kendilerinin yazacağı bir yazı örneğini ve de zaten kredi dosyasında mevcut olan sigorta poliçesini hangi sigorta dan yaptırdılarsa oraya gönderiyor.Sigorta şirketi kalan borç miktarı hakkında bankaya dönüş yapacaktır.
Kredi tahsis edilirken banka, bazen isteğe bağlı bazen de zorunlu olarak sigorta yapıyor.Tabiki sigorta kapsamında olup olmadığını öğrenmek için ölüm bildirimi yada raporu ile şubenize başvurmanız gerekiyor.
-Ölüm nedeniyle ilgili iade olmayacağını söylemişler.Bahsettikleri konu şu durumda geçerlidir.Kredi verilirken kalıcı bir hastalığı olup olmadığı sorulmuşsa,buna bağlı herhangi bir rapor talep etmiş olsalardı, olma ihtimali var.Ama bu durumda da bunlar belirtilerek belki yapmazdı sigortayı yada bazı şartlar belirtilirdi.Sigorta şu şu durumlarda geçerlidir gibi..
-Son olarak ta 2.kredi de bahsedilen üste para verme olayı .Bankalarda yapılan 2 tür sigorta sistemi var.Bu müşterinin isteği doğrultusunda olur.Birincisi tüketici kredisine yönelik sigorta.Eğer bunu yaptırdıysa sigorta sadece vefat ettikten sonraki kalan borcu öder.Yada hayat sigortası yapılır.Bu da yine geriye kalan borcu öder.Vede teminat doğrultusunda geriye kalan tutarı varislerine öder.

teşekkür ederim arkadaşlar diğer banka ilama gerek kalmadan bilgi vermiş kredi kapatılıp ufak bir teminat miktarı ödeme yapacakmış.ama diğer banka veraset ilamı olmadan işlem yapmadığı gibi poliçeyi de göstermiyor

Arkadaşlar benzer bir konu benim başıma da geldi.Babamın üzerine volkswagen doğuş otodan kredili araç satın aldık.3 ay kredi ödedikten sonra babam vefat etti.Doğuş otoyu arayıp durumu anlattığımızda kredi verirken babama sigorta yapmadıklarını araç benim üzerime kaldığı için ödemeye devam etmem gerektiği söylendi.Böyle bir şey mümkün mü? % 90 engelli kişiye kredili araç satışında sigorta yapmama gibi bir durum söz konusu olabilir mi? Bu nasıl mantık anlamadım.Dava açmayı düşünüyoruz.Bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Üst Alt