Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortadan tazminat talep edebilir miyiz?

anakara

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
15 gun önce 66 yasındaki anneme ticari taksi, taksi durağında geri geri park etmeye çalışırken anneme çarptı. dengesini yitiren annem yere düştü bu esnada refleks olarak iki elini düşmemek için yere doğru tutunca iki kolunun da bilekleri kırıldı şuan alçıda.
çarpan ticari taksi en yakın hastaneye götürmüşler. kazanın olduğu esnada ablamda annemın yanındaymış .annemin babamdan ötürü sigortası var.çalışmıyor evhanımı. polis v.s geldi tutanaklar tutuldu .şikayetçi olmadık..
sorum şu annem in 2 koluda alçıda olduğu için tüm ihtiyaçlarını ablam karşılıyor. ablamın herhangi bir işyerinde çalışmıyor. evhanımı ama maddi durumu iyi değil .
bu kazadan ötürü ablamın anneme baktığından dolayı sigortadan herhangi bir tazminat talep edebilir miyiz.

saygılarımla

evet edebilirsiniz.kazada kusur oranı nedir.neden şikayetçi olmadınız.anlaşma yolunamı gittiniz.taksinin trafik sigortasından yapmış olduğunuz masrafları isteyebilirsiniz kusur oranı dahilinde.

evde bakim maaşi alabilmeniz için ; annenize surekli sakatlik yada malulluk raporu oda en düşük % 50 agır özürlüdür.ve sureklidir raporu olması lazım.
sizin durum buna uymuyor yani boşu boşuna ugraşmayın bile
geçmiş olsun

evde bakım maaşı alamazsınız tabiiki.ben annenize çarpıp yaralanmasına neden olan aracın trafik sigortasından tazminat talep edebilirsiniz demek istedim.yaptığınız tüm masrafları faturalandırmaya çalışın.kaza tesbit tutanagındaki kusur oranında tazminat talep edebilirsiniz sigortadan.
ayrıca şiayetçi olmamanız tazminat telep etmenize engel değildir.8 yıl zaman aşımı süreniz var.eğer kusurun tamamı veya çoğu annenizde ise bir şey almanız çok zor.
geçmiş olsun

teşekkürler

arkadaşlar verdiğiniz cevaplardan ötürü teşekkür ederim. ben bakıcı parası derken annemin yaklaşık 45 gün alçılı vaziyette kalmasından ötürü sigortadan herhangi tazminat talep edebilirmiyiz... ?

yoksa daimi olarak her ay maaş gibi bir olay kastetmemiştim.
bir sefere mahsus bir tazminat...
ayrıca zaten trafik sigortası hastane giderlerini karşıladı.. sizinde dediğiniz gibi harcamalarınızı faturalandırın demişsiniz ama ben 15 sefer hastaneye gittim işimi bıraktım (serbest meslek)
ayrıca anneme ihtiyaçlarını karşılamak için ablam yardım etti 7-24 saat bunları belgeleme şansım yok....
yani bu giderlerimi karşılamak için bir tazminat alabilirmiyim.. şimdiden teşekkür ederim saygı ve sevgilerimleee

yol giderlerini alamazsın hastane tedavi giderlerini karşıladıysa demek oluyorki çarpan araç suçluymuş 6 ay sonra annenizin elinde maluliyet anlamında bir iz kalırsa bunu sağlık kurulundan alacağınız raporla sigortaya başvurursanız rapor oranı kadar bir ödeme alırsınz

Üst Alt