Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı bir işte çalışıyorum. 2022 maaşı alabilir miyim?

kamil55

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2001 de aldığım yüzde 40rapor ve vergi indirimi hakımvar şimdi ben 2022 aylığı alabilirmiyim bu arada bir işimvar ssk lı çalışıyorum benimkisi sadece merak ettiğim için sordum.

işiniz var ise ihtiyacınız yoktur ve alamassınız

onurcang ben zaten alacağım için değil sadece marak ettiğim için sordum cevabın için teşeekkürler.

2022 maaşı almak için çalışmıyor olmak, aktif sigortalı olmamak, isteğe bağlı prim ödememek ve GSS kapsamında prim ödememek gerekir. Dolayısıyla alamazsınız..

benim kardeşim gss ye prim ödüyor 2022 maaşım kesilirmi ?

destiny07;
Kardeşiniz 2022 aylığı alıyor. Dolayısıyla 5510 sayılı yasa 60/ 1 c(3) kapsamında sigortalı. 2022 aylığı alanlar da bu kapsamda GSS!lı olurlar mevzuat gereği. Bu kapsamdakilerin primleri devlet tarafından ödenir.
O yüzden 2022 aylığı kesilmez.

GSS kapsamında kendileri prim ödeyenler 2022'den yararlanamazlar ancak.Kardeşinizin primini devlet değilde kendisi ödüyorsa 2022 maaşı aldığınızı belirtip, prim ödemeyi iptal ettirin.

KKELEBEKK;

burdaki bir abimiz araba aldigi için yeşil karti iptal edildi.ona genel saglikdan yararlanırsın dediler ,oda her ay 30-35 lira arası pirim oduyor.2022 sayılı yasadanda maaşini aliyor.sıkıntı olmuyor .

gezginemlak;

Araba alındığı için yeşil kart iptal edilmez. Zaten artık yeşil kart diye bir şey de kalmadı; fakat arabayı almak için harcadığı para bir gelir olarak değerlendirilip yapılan gelir testi sonucu bahsettiğiniz kişinin geliri aylık 295,50 ile 886,50 TL arasında çıkmış ise G1 gelir grubu kapsamına alınarak aylık 35,50 TL prim ödemesine karar verilmiştir.

Bu şekilde G1 gelir grubundaki birinin aylık gelirinin en az 295,50 TL olduğu düşünüldüğünde 2022 sayılı kanun maaşından faydalanması pek imkan dahilinde gözükmüyor. Yanlış ya da hatalı işlem yapılmış olabilir. Şu an zaten 2022 aylıkları devredilme sürecinde olduğu için böyle problemler çıkması muhtemel ama Mayıs 2013'e kadar 2022 alanlar tekrar incelemeye alınıp mütevelli heyetlerince tekrar karar verilecek.

Sigortalı bir işe girmeniz halinde maaşınızı aşağıdaki durumların gerçekleşmesi halindekestireceksiniz, maaşınız kesilmez siz KESTİRECEKSİNİZ

5.2. Aylık almakta iken Yönetmeliğin 20 nci maddesi kapsamına girenler hariç olmak üzere; mal ve gelirleri yönünden durumlarında değişiklik olduğu sonradan tespit edilenler için geriye dönük aylık kesme iĢlemi yapılmayacak, muhtaç olmadıklarına dair idare kurulu karar tarihi esas alınıp bu tarihi takip eden dönem başından itibaren aylıkları kesilecektir.

5.3. Özürlü yakını aylığı, özürlü aylığı ve bakıma muhtaç özürlü aylığı bağlananlardan, bir takvim yılı içerisinde toplam bir ödeme dönemini (90 günü) aşmayan herhangi bir işte çalışması bulunduğu tespit edilenlerin aylıkları kesilmeyecektir.

5.4. Bir takvim yılı içinde Kuruma bir ödeme döneminden (90 günden) fazla uzun vadeli sigorta kollarından prim ödediği veya adına prim ödendiği tespit edilenlerin aylıkları 91 inci günü izleyen dönem başından itibaren kesilecektir

Üst Alt