Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışan bir kişiyi bakıcı olarak gösterebilir miyiz?

idosente

Üye
Konular
26
Reaksiyonlar
77
sigortalı çalışan ablamı bakıcı olarak gösterebilir miyim?

Gösteremezsiniz çünkü bakım 7/24 oluyor.

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

idosente evde bakım aylığı alıyor musun şu an? eger evde bakım aylığı alıyorsan, bakıcın kim ve neden bakıcı değiştirmek istiyorsun?

eger evde bakım aylığı almıyorsan ve başvuru için soruyorsan, çalışan ablandan başka hanede sana bakıcı olacak kimse yok mu?
heyet, öncelikle bakıcının bakıma muhtaç engelliyle aynı hanede olan ve çalışmayan birisini ister. ama boyle bir şey yoksa heyet son aşamada aynı haneden çalışan birini de bakıcı olarak degerlendirmek zorunda kalabilir ve bakım raporunu da ona göre hazırlar.
sen sorularımı cevapla, devam ederiz.

evde bakım aylığı alıyorum babam bakıcı olarak görünüyordu ama beyin kanaması geçirdi oda şuan felçli mecburen değiştirmemiz lazım bakıcı kişiyi çalışmayan bir ablam daha var ama onunda evlilik olayı var onu geçici olarak göstersem de evlenince oda ayrılacak diğer ablam evli ve çalışıyor eniştemlerle aynı evde yaşıyoruz onu göstersem kabul ederler mi ablam evlenince ablam çalışıyor ama sabah ve öğlen gelip ihtiyaçlarımı karşılayabiliyor ayrıca 2 evli erkek kardeşim var onların işyeride eve 1 dk mesafede bir ihtiyacım oldumu çağırıyorum hemen geliyorlar yani bana bakan babam görünse de sadece o bakmıyordu zaten bu şekilde idare ediyorduk şimdi oda felçli olunca bir şekilde idare ediyoruz böyle bu bakım maaşı olmaz ise kardeşlerime birde maddi olarak yük olmak istemiyorum zaten kıt kanaat geçiniyorlar...

idosente öncelikle babana geçmiş olsun diyim.
şimdi anlaşıldı durum. çalışan ablan sizde kalıyormuş zaten. bu iyi. diğer ablan yakında evlenecekse geçici süreliğine bakıcı olarak onu seçmen olmaz tabi.
bu durumda çalıan ablanı bakıcı olarak göster. evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne çalışan ablan gitsin senin burada anlattıklarını onlara anlatsın ve bakıcı değişikliği talebini iletsin. babanın felç geçirdiğini artık sana bakamadığını, diğer ablanın evlilik işleriyle meşgul oldugunu ve yakında evlilik nedeniyle haneden ayrılacagını söylesin. kendisinin de çalıştıgını ama gun içinde gelip bakım hizmetinle ilgilenebileceğini, zaten aynı hanede oldugunuzdan dolayı haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmetini aksatmayacagını söylesin. bakıcı değişikliği talebinizi bir de il müdürlüğünde degerlendirsin onların görüşünü alsın. duruma göre de bakıcı değişikliği talebini yapsın.
bu şartlarda çalışsa bile hanede başka bakacak kims eolmadıgından dolayı ablanı bakıcı olarak tayin ederler diye düşünüyorum.
bakıcı değişikliği sırasında biliyorsun evde bakım aylığı durdurulr. daha sonra evinize heyet gelir ve yeniden bakım raporu hazırlar. şartlar uygun bulunursa bakıcı değişikliği talebin yerine getirilir ve evde bakım aylıgın devam eder.

bakıcı değişikliği için gidip başvurunuzu yapın. gelişmelerden de haberim olsun.

cevapladığınız için teşekkür ederim inş.. bir çıkar yol buluruz

çıkar yol bulunur rahat ol:)
yalnız bakıcı değişikliği için en kısa sürede il müdürlüğüne gidin. bakıcın olab baban felç geçirdiği için bakım hizmetini yerine getiremiyor. bu durum başınıza iş açmasın. biliyorsun bakıcının haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti vermesi esastır. baban da bu hizmeti yapamadığına göre bakıcı değişikliği şart. en kısa sürede bakıcı değişikliği talebinde bulunun. gelişmelerden de haberdar edin beni muhakkak.

Çalışan engelli bakım maaşı alabilir mi

Merhaba arkadaşlar sgk lı çalışan engelli bakım maaşı alırmı rapor 84 gelir 2400 evde yaşayan kişi 4 ev kira herhangi bir menkul gayri menkul geliri yok

Sgk lı çalışırken bakım parası alınır mı? Acilllllll

Merhaba arkadaşlar sgk çalılan engelli bakım maaşı alır mı?
Not: maaş 1800 başka gelir yok ev yok menkul yada gayrimenkul yok 4 kişi hanede rapor %84

Çalışanlar Başka işle meşgul oldukları için alamaz.
Engellinin yanından ayrılmaması gerekir

Madem çalışabiliyor İş yapabiliyor
Nesine bakılacak -mka
Alabiliyormuş

Kardeş çalışıyorum diye yemeği yapıyorum temizlik bsnyo işlerini yapıyorum olud tekerlekli sandalye ile nası yapayım bunları masa başında çalışılacak

Ben çalışmak zorunda yim. Hasta bakımını kızıma devretsem. Olurmu16 yaşında.ogrenci.ama öğlenci.oglum sabahçı.biri gidip biri eve gelecek.kabul olurmu

sigortalı kişi uygun olsada onun gelirini de hesaba katmanız gerek

Üst Alt