Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışanken sonradan memur oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

sedatmir

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
bület bey merhaba,
polio sekeli olarak %50 oranında sürekli raporum mevcut ancak vergi muafiyeti alamadım malesef.7 yıllık özel sektörde çalışarak sigortam sürekli olarak yattı. sağlık bakanlığı sınavını kazanarak şuan memur olarak kamuda işe başladım mart 2011 de ilerde 7 yıllık sigortam ile hizmet birleştirmesi yaparak kamudan kaç yılda emekli olabilirim.teşekkürler,

Sedat Demir kardeşim. 2008 den sonra memur olanlar aşağıdaki tabloya tabidir.

Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,

Burdan yola çıkarsak yüzde 50 raporun varmış sen 16 yıl 4320 güne tabisin
İlk sigortalı olduğun tarihin üstüne 16 yıl koy. atıyorum 2004 te ilk sigortalı oldun 2020 yılına geldiğinde 4320 prim günün varsa emekli olabilirsin.
Vergi inidirimi alamamışsın memurlukta problem değil fakat emekli olduğun tarihte hastaneye sevk edecek seni emekli sandığı o gün yüzde 50 oranında sağlık raporu alman şart !!!

cevap için tşk içkoçyalim.
sigortadan 2500 prim günüm mevcut. geriye tek sorun emekli olurken rapor alabilmek kalıyor anladığım kadarıyla hayırlısı artık saol kardeşim.

Ne demek bende senınle aynı durumdayım tek fark benım prımım bıraz daha az :D

fazla prim çıkarsa prim transfer ederim:)) memurlukta vegi muafiyeti alabilirsek yine emekli olurken rapor isteniyormu acaba ?

Memurlukta vergi ind.hakkı size sadece maaşınız da etki eder.Emekli olurken tekrar rapor alacaksınız velev ki rapor oranınız %30 oldu o zaman emekli olamayacak ama engelli kadrosunda çalışmaya devam edeceksiniz..
Ama emeklilik için normal statüde emekli olacaksınız.

Üst Alt