Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışırsam evde bakım maaşım kesilir mi?

aslan123

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İyi günler
Eşim oğlumun evde bakım ücretini alıyor mesailerle birlikte 1200 ben alıyorum oğlum 3 ayda bir 950 eşim de aylık 600 tl evde bakım ücreti alıyor.Eşim işe girip emekli olmayı istiyor, böyle bir durumda evde bakım ücreti kesilir mi ; daha önceki yazılarınızda evde bakım ücreti gelire dahil edilmez demiştiniz bugün sosyal hizmetleri aradım ve siz 1200 eşiniz de 700-800 civarında bir maaş alırsa evde bakım ücreti kesilir dedi.7 nüfuslu bir aileyiz eşim çalışırsa evde bakım ücreti kesilir mi?Eşimin 1879 gün sigortası var, 88-95 yılları arasında çalıştı,2 doğum borçlanması var ne kadar gün çalışırsa sigortası dolabilir?
Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar

evde bakım ücreti alıp ayrıyetten de ssk lı bir işte çalışması mantıkende kanunende uygun olmaz bakmakla yükümlü olduğu hasta ne olacak?

bakıcı ayleden başka biri üslensin bakıcı ssk olursa olmaz.

günde 8 saat çalışmak koşuluyla bakıcı olan kimsenin çalışacağına dair bilgiler öğrendik böyle bir durum söz konusu değil midir?

Üst Alt