Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı çalışıyorum. Geçinmek için engelli yardımı alabilir miyim?

Rasim1903

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;

Bülent Bey Muharrem bey ile yapmış olduğunuz yazışmaları ve yönlendirmelerini harfi harfine okudum bende Ankilozan Spondilit ağır bir rahatsızlık geçiriyorum tam olarak 12 yıl'dır ama maalesef tanı olarak 3 aydır tanı kondu devlet hastanelerine gitti bu gün git yarın gel diye diye sağ ayak bileğimi ve sol ayak parmaklarımdan 2-3 tanesini bel ve omurilik sol tarafımı ve boyun eklemlerini tam olarak oynatamıyorum yani hareket kısıtlığı var. Yaşım daha 26-27 çalışmak zorundayım ek bir gelirim yok kendimi inanılmaz bir psikolojik baskı ve çaresizlikte hissediyorum.

Tedavim için ilaçlar alıyorum fakat hiç bir faydasını göremedim. 2 bin günlük bir ssk durumum var acaba devletten yardım alabilmek için ne yapmam gerekli ???

Şimdiden çok tşk. ederim

rasim iş kurumuna başvurarak hastaneye sevk alıp % En az 40 rapor alıp engeli sitatüsünde iş iş araya bilirsin ayrıca iş bulamaz isen 40 ve üzeri alabilecegin bir raporla engelli maaşı için kriterler uyarsa kaymakamlıga baş vurup 2022 maaşına başvurabilirsin

Tamam abi tşk. fakat ben şu anda çalışıyorum sigortam var bir sorun olur mu acaba?

ssk sı olan engelli engelli maaşına başvuramaz... yalnız bence çalışıyorsanız işyerinizde çalıştığınıza dair belgeyle vergi dairesine gidip oradan hastahaneye sevk alıp vergi indirimi almanız bence en elzem olanıdır... 3600 ve üstü ilk çalışma yılınıza bağlı olarak emeklilik hakkı almak için tek şart vergi indirimidir... bence ilk evvela bunu yapın psikolojinize gelince gayet normal lakin çalışıyorsunuz buna şükür..

ssk sı olan engelli engelli maaşına başvuramaz --- Erdal Arkadaşım bu açıklaman için çok tşk. ederim.

Peki vergi indirimi almam benim için tam olarak ne faydası olabilir acaba?

Üst Alt