Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı işe girdim. 2022 Mart maaşımı alsam ceza gelir mi?

venom

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
ben 17.01.2012 tarihi itibariyle sigortalı işe girdim. bugün yani 07.03.2012 tarihinde aylığımın durdurulması için sosyal güvenlik kurumuna dilekçe yazıp ptt'ye verdim.. mart ayının maaşını normalde bu cuma 09.03.2012 almam gerekiyor.fakat duyumlarda o maaşı çekmem karşısında faiziyle ceza vereceğim söylniyor.. ne yapmam gerekiyor. mart maaşımı çekmemde bir ceza gelirmi. yoksa diğer maaşlar içinmi geçerli.. değerli bilgilerinizi bekliyorummm. saygılar...

2022 maaşı size bağlanmış ama sigortalı işe girip bunu bildirmemişsiniz ankaraya .malesef ceza ödemek zorundasınız

3 aydan fazla sigortalı işte çalışanlar için ceza ödeniyor sanırım. ben ceza ödeyeceğinizi sanmıyorum.

lütfen sağlıklı bir cevap istiyorum... bilgisi olan arkadaşlar yardım

sakın çekme ben aynı hatayı yaptım cezası ile geri ödedim bu konularda devletin affı yok

Venom, 17 Ocak'ta ilk prim gününüz yatırıldıysa ve geriye dönük olarak daha önce sigortalı çalışmadıysanız bu durumda 15 Nisan, 90. prim gününüz olduğundan 91. gün itibariyle (16 Nisan) Mart Dönem aylıgını hak etmiyorsunuz. Aylıgınız da 1 Haziran itibariyle durdurulur.
Tekrar ediyorum daha önce geriye dönük 1 sene içinde sigortalı çalışmışlıgınız yoksa Mart dönem aylıgını çekerseniz 44 günlük borçlu olursunuz. Çekmezseniz 46 günlük alacaklı olursunuz:) Karar sizin.
İşinizi sağlama almak için alacagınızı sonra tahsil edin derim, çekmeyin şimdilik. Tabi siz bilirsiniz.
Bildirimi vaktinde yaptıgınız için tüm aylıklara borç tahsil edilmez size. Sadece yukarıda bahsettiğim 44 günlük borcu tahsil eder sgk.

kalem bacı : mart dönem aylığımı henüz çekmedim. dediğim gibi 17.01.2012 itibariyle sigortam yatırıldı. ve halen devam ediyorum. bende 07.03.2012 tarihi itibariyle dilekçemi yazdım ve postaladım.. yani 50 günlük sigortalıyken postaladım. çünkü işten çıkma durumu sözkonusuydu. akıbetinde başka işte devam edince dilekçemi yollamam farz oldu.. anlamadığım şu. henüz 90 günüm dolmadı.. mart dönemi aylığımı çekmesem tekrar ceza gelirmi gelmezmi, alacaklı olurmuyom borçlumu:) bilgilendirirseniz .daha geniş bir biçimde...

Üst Alt