Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı işe gireceğim ama 2 ay deneme süreci var. 2022 maaşım kesilir mi?

exelium

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Iyi forumlar arkadaslar
Iskur tarafindan engelli istihdami kapsaminda bir ise basladim...iki ay deneme sureci oldugunu soylediler ve bu sure icinde sadece sigortadan saglik kapsamindan faydalanacagimi, sigorta primi yatirilmayacagini ogrendim.daha onceden engelli maasi aliyordum bagli oldugum dairede sigortaya basladigim gun sistemin otomatik bu maasi kesecegini soylediler..dilekce vs istemediler..2 haftadir e devlet uzerinde hala "devam ediyor"ibaresi mevcut

Sorularim sunlar
1.Eylul ayi maasimi sigorta primim odenmedigi icin alabilir miyim ? Alirsam geri odeme gibi bi durumla karsilasir miyim .
2.Bagli oldugum sydv de soylenen gibi herhangi bir islem yapmama gerek yok mu ? Yine de dilekce vermeli miyim ?

Cevaplarsaniz cok sevinirim.

exelium

Sigortalı olduğun an itibarı ile 2022 aylığını kestirmekle yükümlüsün. Deneme süreci olması bu şartı esnetmiyor maalesef.

Sigortasız çalışırsan, bu yasa dışı tabii ama, son kertede çalışmıyor hükmünde olacağından, 2022 maaşının kestirilmesine de gerek yok.

2022 maaşı otomatik olarak kesilmeyebilir. Hiç riske girme ve mutlaka gidip kesilmesi için dilekçe ver.

exelium

her dönem başında sistem tarafından sgk kaydınızın olup olmadığı kontrol edilir. eylül dönemine giriyoruz. bu dönem başında zaten sistem sgk kaydınızı sorgulayacaktır. sgk kaydınız yoksa evet eylül dönem maaşınızı alabilirsiniz. ama sistem tarafından sigorta kaydınız tespit edilirse eylül dönem maaşını alamazsınız.

2 ay sigorta primi ödenmeden deneme olarak çalışacakmışsınız. bu nasıl oluyor bilemiorum fikrim yok. sigorta kaydınız yoksa sorun değil. ama sigorta kaydınız varsa/yapılırsa sistem tarafından dönem başında tespit edilir ve aylığınız kesilir.
bunun için bildirimde bulunmanıza gerek yoktur. zaten vakıf da dilekçenizi almayacaktır bu yüzden.

OturanBoğa
Kalemşör
Oncelikle cevaplariniz icin cok tesekkur ederim bu konu hakkinda fikir sahibi olmama yardimci oldu.

Nasil oluyor bilmiyorum sgk sadece saglik kapsamli oldugunu prim yatirilmayacagini duydum...(belki de sordugum diger calisanlar bilmiyordur)...herneyse bekleyip gorecegiz yine de eylul maasini almayi dusunmuyorum.
Ilginiz icin tesekkur ederim ☺

Bu arkadaşın durumu deneme süresi değil de işkurun istihdam garantili iş eğitimi olabilir, bu durumda süre sonunda işe alınacakları işyerinde çalışırlar harçlıkları işkur tarafından verilir ve sadece kısa vadeli sigorta kollarına prim ödemesi yapılır.

exelium
eger ufukalp arkadaşımızın dediği gibiyse durumunuz kısa vadeli sigortalı kolunda olmanız 2022 aylığı için engel değildir. eger maaşınız kesilmezse eylül dönem aylıgını alın merak etmeyin borç çıkmaz. zaten sgk kaydınız, 2022 aylıgı hak sahipliğine engel bir durumunuz varsa sistem aylıgınızı eylül başında maaş almadan durdurur.

emin olmak adına istersen sağlık provizyon sorgulaması yapalım bi.

şuradan sağlık provizyon sorgulama menüsüne gir:https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/SpasSorgula

istenilen bilgileri girdikten sonra da açılan sağlık provizyon sorgulama ekranına bugünkü tarihi yaz.
sonra kimlik bilgilerini gizleyerek ekrandaki bilgilerde ne yazdığını buraya kopyala.

Kimlik No ......
Cinsiyet Erkek
Ad .........
Soyadı ..........
Doğum Tarihi ........
Yakınlık Türü Kendisi
Tescil Kapsamı 4/a Zorunlu Sigortalılar
Yararlandığı Kimlik No ..............
GSS Kapsamı 60/a-1 kapsamında sigortalılar
Sicil No ............
Provizyon Tarihi 27.08.2015
Sigortalı Türü Çalışan
Katılım Payı Muafiyet Hayır
Durum Müstehaktır, provizyon alabilir.
Kalemşör hanım verdiğiniz linki açamadım ama e devlet üzerinden SPAS sorgulaması bu şekilde

SPAS sorgulamasına göre 4a çalışan statüsünde görünüyorsunuz. eger böyleyse sistem tarafından maaşınız durdurulacaktır büyük ihtimalle. maaşlar ödenmeden siğstem sgk kaydı incelemesi yapar çünkü.
işkur kursuna benzemiyor durumunuz resmen çalışan statüsünde 4a GSS'lı olmuşsunuz.
yine de iş hayatı konusunda bilgim olmadığından tereddüt yaşıyorum. e-devletten sık sık 2022 aylık durumunuzu kontrol edin. eger benim dediğim gibiyse aylığınız eylül maaş ödemeleri başlamadan kesilecektir.

Cevaplariniz ve ilginiz icin tesekkur ederim Kalemşör hanim..eylul ayinda e devletten kontrol ederim dediginiz gibi.iyi calismalar

Kalemşör hanım eylül ayı maaşım yatmış görünüyor e-devlette, dediğiniz gibi çekebilir miyim ödeme gününde? çekersem yersiz ödeme vs. gibi bir cezayla karşılaşır mıyım?

aylığınız devam ediyor görünüyorsa elbette aylıgınızı çekebilirsiniz:)
yersiz ödeme konusu olmaz rahat olun. eger uzun vadeli sgk kaydınız olsaydı aylıgınız kesilirdi. demek ki engel bir durum yok. iş hayatı konusunda bilgim olmadıgından net değildim. ama sistem sgk konusunda hata yapmaz.

kısa vadeli sigorta kolunda olup olmadığımı çalıştığım şirkete sorayım en iyisi iyice öğrenmek gerekli yoksa ileride geri isterlerse başımın ağrıması ihtimali bile can sıkıcı :) ..144 ü aradım biraz önce çekmeyin gibi şeyler söyledi emin olamadım verdiği bilgiye de güvenemedim çok acemi konuşuyordu...pirince giderken eldeki bulgurdan olmayalım da :D

hayır o konuda rahat olun. yani aylıgınızı çekin güle güle harcayın:) bu konudan eminim:) çünkü sistem ödeme öncesi sorgulama yapar ve aylık almaya hak kazanmayanların aylıklarını ödeme öncesi fesh eder. bu konuda Allah var çok titizdir hata payı yoktur:)
bu konuda rahatım.
ben sadece size iş hayatından pek anlamadığımdan niye engel durumunuz yok bunun izahını yapamıorum. iş hayatını bilsem anlasam sistem şu yuzden sizin maaşı durdurmadı derdim . büyük ihtimalle kısa vadeli sigorta kolundasınız.
siz gidin aylıgınızı ödeme gununuzde çekin:)

uzun zamandır takip ediyorum yazılarınızı Kalemşör hanım bilgi ve tecrübelerinize güveniyorum :) Ben yine öğreneyim hangi sigorta kolunda olduğumu ona göre maaşımı çekerim insallah :)

tamam anlaştık:) böylece içiniz de rahat eder hem:) ayrıca ben de bilgilenmiş olurum. uzun vadeli sigorta kolunda olmadıgınız belli ama siz yine de öğrenin:)

kısa vadeli sigorta kolunda olup olmadığınızı ögreneceksiniz 4a deyip kestirip atmasınlar yani. tamam mı?

Az önce çalıştığım kurumun muhasebe bölümüne sordum 11 ağustos itibari (işe başladığım gün) her gün primimin ödendiğini söylediler...kısa vadeli sigorta kolunda olup olmadığımı sordum anlam veremediler, anlamadılar :D bildiğiniz sigortalıyım yani...bu durumda da maaşımı çekmem de sakınca olur mu acaba ?

eger öyle bir şey olsa yani uzun vadeli sigorta kolunda olsan aylıgın fesh edilirdi. kısa vadeli sigorta kolunda olup olmadıgını ögrenmen şart. alo 170'i arayıp kısa vadeli sigorta kolunda olup olmadıgınızı ögrenmeye çalışın. ya da bizzat gidin sgk'dan ögrenin.

aylıgını çekebilirsin. benim anladığım kadarıyla sen kısa vadeli sigorta kolundasın. aksi takdirde aylıgının fesh edilmesi gerekirdi. aylıgını çek güle güle harca bence. sistem bu konuda hata yapmaz çünkü.

Kalemşör

ablam iyi akşamlar benim de bununla ilgili bir sorum olacaktı ben ayın 15'i gibi sigortalı işe başlayacağım eylül maaşım yatacak haliyle eylül maaşını çeksem ve 10 gün sonra sigortalı olarak çalışmaya başlasam yersiz ödemeyle karşı karşıya kalır mıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

ayın 15'nde işe başlarsan yersiz ödeme konusunda bir sorun yaşamazsın ablam. eylül dönem aylıgını çek ve güle güle harca.
ama sigortalı olursan Aralık ödeme dönemi başında aylığın fesh edilir.

MELEK ablam ben ufak bir tamir dükkanı acmistim gecen Maliye geldi ve kapattım. Ama 80 günlük beni geçmişe dönük kayit yaptilar ve 80 günlük Bağkur gostereceklermis. Yani ac kapat terki verdim 2022 maaş aliyorum kesilirmi acaba maaşım yattı gözüküyor bi sıkıntı olurmu maaşı ceksem ablam...21.4.2015 iş yeri acma 11.07.2015 terk verdim..

Üst Alt