@
Mehmet005
yukarıdaki mesajı yazdıktan sonra vakıf müdürü olan bir arkadaşı aradım. riski en aza indirebilecek yolları öğrendim)
diyelim ki sen yarın ya da 5 kasım'da SGK'lı oldun. vakıf müdürünün dediğine göre yeşil karttan düşüyormuşsun bu durumda. diyelim ki 18 kasım'da da SGK kaydını sonlandırdın. sgk kaydını sonlandırdıktan sonra SGK'ya gidip dilekçe ile tekrar yeşil karta dönmek istediğini söyleyip yeşil karta dönmen lazım. bu durumda SGK seni ya anında yeşil karta geçirir ya da GSS gelir testi ister. eger SGK hemen yeşil karta geçirirse seni, vakfın baglı olduğu sistem seni yeşil kartta göreceğinden aylığın kesilmeksizin devam eder.
o yüzden sen bu işi gidip bi SGK ile görüş. 18 kasım'da SGK'yı sonlandırıp hemen yeşil karta(60/c 3 SGK'ya) geçirip geçirmeyeceklerini öğren. eger gelir testi isterlerse yeşil kart için, vaktimiz yetişmeyebilir. yeşil kartta görünmediğin zaman sistem seni SGK'lı algılayabilir.
vakıf müdürü arkadaş, bu şekilde anlattı bana.
bu konuyu SGK ile görüşsene bi.
unutma 2022 aylığı alanlar 60/c 3 GSS (yeşil kart) kapsamında. senin sigortayı sonlandırdıktan sonra 60/c 3 GSS (yeşil kart) lı olman çok önemli.
bu şekilde ince detayları bilmiyorum ben. o yüzden vakıf müdürü arkadaşın açıklamalarını yazdım. benim bildiğim şu; kanunen kasım ayı içinde SGK kaydının olup sonlanmasıyla 2022 aylığı kesilmez. ancak 1 kasım başında SGK kaydının tespiti yapılırsa 2022 aylığı feshedilir.