Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı işe girersem 2022 aylığı kesilir mi?

muamma1905

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
Sigortalı işe girme durumunda 2022 aylığı kesme bildirimi ne zaman yapmalı

Merhabalar

2022 maaşı alıyorum. 2022 maaşım her ayin 7 sinde yatıyor. Ben ayın 8'inde sigortalı işe başlarsam ve 2022 maaşımı çekersem geriye dönük borç çıkar mı?

Aynı zamanda evde bakım maaşı da alıyorum. O da ayın 13'ünde yatıyor. Onu almam da sakınca yok diye biliyorum ama tam bilgilendirme alırsam daha iyi olur.

Kalem

Son düzenleme:
muamma1905
siz bu ay eylülde sıgortalı işe başlayacaksınz ama 2022 maaşını çekme gününüz ayın 7 si ise .7 eylülde çekersenız bişi olmaz ve 8.de işe başladıgınızda sigortanız sisteme düşer ve 2022 kesılır.
not: ekımdede 2022 maaşı görünürse onu sakın çekmeyın yoksa cezalı duruma düşersiniz görünüo demenız bişiyi değiştirmez.siz 2022 yı bu ay işe girecegınızden dolayı son kez alacaksınız

Evde bakım maaşı bir ay geriden geliyor diye biliyorum ama tam emin değilim.

muamma1905

Merhabalar, ikisini de almanızda herhangi bir sakınca yoktur çünkü bu aylıklar bu ay aylığı alma kriterlerini sağlamanız sebebiyle yatırılmış neticede. Aylığı alma kriterlerinden biri olan sigortalı olma kriterini bu ay deleceksiniz ve bu yüzden Ekim ayında hiçbir maaşınızı çekmeyin ve vakfı arayıp durumu bildirin. Fakat bu ayki 2 aylığı da alabilirsiniz.

Paranoya
zarar görür derken kesılebilir.ama krıterlerı tutosa devam eder.ebm daha esnek 2022 çok katı.2022 de gelir sınırını geçmese bile sigortalı oldugu an kesılıo.ebm için kuruma danısması gerekıo.

-mka

Kesilmesini sorun etmiyorum da bu ay yatacak olan ebm yi çeksem sıkıntı yaşar mıyım diye merak etmiştim. Anladığım kadarıyla olmuyor. Bakalım artık 1-2 ay sonra göreceğiz sorun olup olmadığını

muamma1905
girdiğin işte alcagın maaş ebm gelır krıterını geçmezse kesılmesı bi yana devam bile eder die biliom.kesın bilgi almak için kuruma sor.söyledıgnı yap sorduktan sonra ebm yatmaya devam ederse 3 5 ay çekme nasılsa 1 yıl içinde çekme hakkın var.3 5 ay'a bellı olur.ama illa kuruma danış.

Üst Alt