Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı işe girip çıkınca 2022 ve evde bakım aylığı kesilir mi?

8 Gün sigortalı gözüktüm 2022 maaşımız kesilmiş midir?

Selamun Aleykum, Annem kardeşimden 2022 aylığı alıyor. Ben sigortalı işe girdim 8 gün sonra işten çıkardılar. Sigorta kapandı. Maaş sigorta olduğu için kesilmişmidir? Ve Böyle birşey duydum En fazla 90 gün sigortalı olma hakkımız varmış. 91. Günde para kesiliyormuş. Bu konuda bilgisi olan lütfen yardımcı olabilirmi?
Çok mağduruz ne yapacağız. Kalem

@dorukcanm5 ve aleykum selam

söylediğine göre 2022 aylığı alan kişi sen değilsin. kardeşin için annen alıyormuş. bu durumda kardeşin 18 yaş altında olmalı. annen de 18 yaş altı aylığı olarak bilinen 2022 engelli yakını aylığı alıyordur.
sen çalışmışsın sonra da işten çıkmışsın. 2022 aylığı almadığın için hanede 2022 aylığı alan kişilerin aylığının otomatik olarak kesilmesine neden olmazsın:)

ancak, sen 2022 aylığı alıyor olsaydın, bu mart başında sigorta kaydın tespit edilir ve maaşın feshedilirdi. mart dönem aylığı da yatırılmazdı bile.

ama sende böyle bir durum yok.

hanedeki 2022 aylığı alanlar sigortalı olmadıysa mart'ta 2022 aylığı alacaklar merak etme.

ha diyelim ki hane geliri sınırı geçti. bundan dolayı da otomatik maaş kesme olmaz. sosyal incelemeden sonra vakıf mütevelli heyeti kararı gerekir aylığın kesilmesi için.

hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçtiği takdirde ancak yapılacak ilk sosyal incelemden sonra 2022 aylığı kesilebilir yani. borç da çıkartılmaz üstelik.

90 gün sigortalı olabilme gibi bir uygulama da yok. o eskidendi.

bu açıklamalardan sonra sorayım şimdi? annen kardeşin için 2022 aylığı alıyormuş. kardeşin 18 yaş altı mı? sen 2022 aylığı alıyor musun?

Kalem Hanim, Kardesim 15 yasindadir %70 agir engellidir. Annem kardesimden 2022 maasi ve bakim maasi aliyor. Ben almiyorum. Ben abisiyim. Kisi basi geliride gecmiyoruz. Zaten baska hic bir gelirimiz yoktur.

@dorukcanm5 tamamdır. yukarıda cevap verdim sana zaten. kardeşinden dolayı annen engelli yakını aylığı alıyor. almaya da devam edecek. aylık kesmeyi gerektirecek bir durum yok ortada rahat ol:)

kardeşin 18 yaş altı olduğu için annenin aldığı engelli yakını aylığı %40-69 engelli aylığı seviyesinden olacak. kardeşinin u değiştirmiyor. annen mart'ta 2 aylık farkla birlikte 1240,42 TL alacak.
haziran'da ise 1197,44 TL alacak.

2018 yılı 2022 aylık miktarları için bkz:https://www.engelliler.biz/forum/20...sina-dusen-aylik-gelir-siniri-belli-oldu.html

Tesekkur ederiz Kalem hanim verdiginiz bilgiler icin. İyiki var boyle bir site sagolun.

Üst Alt