Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı işe girmiş olmam oğluma aldığımız evde bakım maaşını etkiler mi?

chtsu!

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
12yaşında oğlum % 92 engelli evde bakım maaşı alıyorum. Evde yapabileceğim bir iş buldum ve firma işe başladığım gün sigortamı başlatacak ve ücretim benim performansıma göre de değişecek. Benim sigortalı olmam evden çalışmam bakım maaşına bir engel teşkil edermi? Sonuçta oğlumun bakımında bir aksaklık olmayacak...!

İki açıdan degerlendirilir durumunuz.
1. Gelir kriterelri açısından: Çalışmaya başlayınca alacağınız aylık miktarla birlikte kişi başına düşen aylık miktar 467 Lirayı geçmiyorsa sorun olmaz:http://www.engelliler.biz/forum/evd...-olabilir-kimler-gelir-hesabina-dahildir.html
BU linki dikkatle inceleyiniz ve gelir kriterlerinizi degerlendiriniz. Sınırı geçmmiyorsa sorun yok.

2. Bakım hizmetini aksatmamış olmanız gerek. Ki bu yönde bir aksama olmayacagını soyluyorsunuz. Bu da sorun olmaz.

Bu durumda her iki konuda sorun yoksa çalışmaya başladıgınızda çalışmaya başladıgınıızı ve yeni gelirinizi vaktinde aylık aldıgınız Kurum'a bildirin. Aksi takdirde bu bildirimi yapmazsanız hakkınızda gerekli işlemler yapılır. Yersiz ödeme iddiasıyla borç tahakkuk ettirilir maaşınız durdurulur.
Şu Genelge'yi okuyunuz:http://www.aile.gov.tr/upload/aile.gov.tr/mce/2012/genel/evde_bakim_ucreti_geri_odeme_hakkinda.pdf

T
ekrar uyarıyorum, çalışmaya başladıgınızda isterse gelir kriterleriniz uygun olsun, her halukarda bu değişiklikleri aylık aldıgınız Kurum'a bildirin. Siz bildirim yaptıgınızda zaten size yardımcı olurlar ne yapmanız gerektiği konusunda.

Cok tesekkur ederim! İse baslamadan once kurumla gorusurum basladiktan sonra da evraklarimi veririm sanirim gelir kriterini gecmeyiz.!!!!

Üst Alt