Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı kas hastaları için fizik tedavi merkezleri var mı? [Soru]

izmirli35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
kas hastaları için türkiyede herhangi bi rehabilitasyon merkezi var mı?
ben ssk dan malülen emekliyim, sigortalılara yönelik tabii
bu arada ben izmirde ikamet temekteyim.
saygılar

Özellikle kas hastaları için var mı bilemiyorum, duymadım. İstanbul'da kamunun da özel sektöre ait de fizik tedavi hastaneleri var. İzmir'i bilemiyorum

İzmirde Rehabilitasyon merkezi şimdilik yok. Bu izmir ve izmirliler için büyük eksiklik. Mevcut hastanelerdeki fizik tedavi servislerinde ise genellikle elektroterapi uygulanıyor. Bunun yanında ancak ameliyat sonrası hastalara rehabilitasyon uygulanıyor . Onu da en kısa sürede taburcu ediliyor. Sonra hasta parası varsa evde fizyoterapist vasıtasıyla rehabilitasyonuna devam ediyor. Acı ama gerçekler böyle işte.

İZMİRLİ35 ARKADAŞIM İZMİRDE BULUNAN KAS HASTALIKLARI DERNEĞİ İLE İRTİBAT KURABAİLİRSEN ONLAR BU KONUDA BELKİ BİR YÖNLENDİRME YAPABİLİRLER . TEL: 0232 421 57 41 -4 63 53 23

Rehabilitasyon Çalışmaları
Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon hizmeti nöromusküler hastalıklardan birine yakalanmış hastalar için alınması zorunlu bir tedavi yöntemidir. Ülkemizdeki rehabilitasyon üniteleri ne yazık ki hem sayısal hem de uzman kadrolar açısından yetersizdir. Bu sorun dikkate alınarak rehabilitasyon hizmetinin ülkemizde yaygınlaştırılması en önemli amaçlarımız arasındadır. SHÇEK (Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu) 'unun derneğimize sağlamış olduğu önemli desteklerle İstanbul'da iki "Kas Hastalıkları Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesine" kavuştuk. Haftada birer gün, Cuma günleri üyelerimiz evlerinden alınarak ünitelere götürülmektedirler. Konu ile ilgili derneğimizle irtibat kurunuz.Ünitelerde SHÇEK'unun sağlamış olduğu olanaklarla çok sayıda hastamız ücretsiz olarak bu destek programindan yararlanmaktadir. Yine benzer üniteler Bursa SHÇEK Huzurevi ve Malatya SHÇEK Huzurevinde çalışmalara başlamıştır.

www.kashastaliklari.org.tr

arkadaşım Kütahya SSK Yoncalı Hidroterapi ve Fizik Tedavi Hastanesi var. Burası istediğin türden bi tedavi merkezi. Sigortam varken ben üç defa kaldım. tavsiye ederim

Merhaba, miyopati hastasıyım, İstanbulda yaşıyorum. yaz tatiline gidene kadar fizik tedavinin mantıksız olduğunu düşünüyordum, tatilde bol hareket etme şansım oldu ancak kendimde bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. Fizik tedavi görmeyi düşünüyorum. Sorum şu: Fizik tedaviye giden var mı? Nerede yapılıyor? Ücreti nedir? Ne şekilde tedavi uygulanıyor? Makinaya mı bağlanılıyor yoksa beden derslerindeki gibi başımızda biri duruyor onu yap bunu yap mı diyorlar? lütfen cevap yazın . Teşekkürler.

Googlelayınca bunlar bulundu. :D
O kadar çok fizyoterapi yöntemi var ki; hangisinin uygulanacağına hastalığın türü ve derecesine göre doktor + fizyoterapist karar verir!
Kısa bir dönemde bir değişiklik görmen zaten mümkün değil de, egzersizlerini düzenli olarak yaparsan, uzun bir zaman aralığında olumlu sonucu mutlaka alırsın.. (Ayrıca sürekli ft. merkezine gitmen de şart değil! Bir süre sonra evde tek başına uygulayabilirsin bazı türleri)
Ücret konusunda bir şey diyemeyeceğim. :( Kendileriyle konuşman gerek!

ağır engelli olan ve aylık gelırı ailenın kişi başına asgar ucerın2/3 unden az olanlar ozel rehabılıtasyon merkezlerınden faydalanabılıyorlar

Üst Alt