Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı olarak çalışıyorum. Çocuğuma 2022 maaşı almak için ne yapmalıyım?

nisam55

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
KALEM HANIM öncelikle merabalar 4 çocuğum var benim 2 tane engelli çocuğum var ailecek toplam anne babayla beraber 6 kişiyiz size sorum şu olacak özel sektörde işçi olarak çalışıyorum aylık mesailerle birlikte elime 1200 tl para geçiyo 1. çocuğumdan engelli maaşı alıyorum 2.engelli çocuğum için maaş alabilmek için müracatta bulunmak istiyorum maaş alabilmek için çalıştığım yerdeki ücretim engel teşkil edermi ikincisi kişi başına ne kadar gelir olması gerekiyor bu hesap nasıl yapılıyor.3 aylık maaşı alabilmek için ne yapmam gerekiyo lütfen cvp yazarmısınız

Çocuklarınızın yaşları 18'den küçükse sigortalı olduğunuz sürece 3 aylık verilen maaşı alamazsınız. % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibareli raporu varsa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü'ne bakım aylığı için başvuru yapın. Evde bakım'da 540,47 TL'yi geçmemesi gerekiyor.

3 aylık için 270,23 TL'yi geçmemeli ama, 18 yaşından büyükse başvurunuzu kabul ederler, 18 yaşından küçükse çocuğunuz, siz sigortalı çalıştığınız için kabul etmezler.

'1. çocuğumdan engelli maaşı alıyorum' bu hangi maaş acaba bakım aylığı mı?

3-5 işsiz akrabayla konuşun adresinizde oturduklarına dair ilçe nüfus müdürlüğüne dilekçeyle başvursunlar evdeki engelli sayısı kadar maaş bağlanır, teker teker bütün engelli çocuklarınıza maaş bağlatabilirsiniz eşiniz çalışsa bile!

sayın kelebek benim sorum olacak size benim ilk raporum yüzde 0 ve ben o rapora itiraz ettim eğer itiraz sonucu 2. raporumdan yüzde 45 gibi oran alırsam 2022 maasından yararlanırmıyım ben

Sanki millet keyfinden 2022 aylığı alıyor ayda 300 TL ye peynir, Simit alamazsın be ! Bu kadar kıllandırıp, Zorlaştırmanın anlamı ne, garibanı öldürmek niye? Bu zamanda gemisini kurtaran kaptan misali devletten vatandaş için birşey beklememek lazım, Devlet sen olacaksın başka çare yok!

Teşekküerler kelebek hanım cvp larınız için ilk engelli çocuğum engelli maaşı alıyorum aydan aya

Evet çünkü diğerini sigortalı çalıştığınız için alamıyorsunuz, diğer çocuğunuz için de aynı şekilde aydan aya için başvuru yapabilirsiniz. Çünkü diğer açtığınız başlıklardan 18 yaşından küçük olduğunu gördüğüm için söylüyorum bunu, 3 ayda alınan maaş için engel bir durum bu.

egos45, gelir seviyesi uygunsa yararlanırsın.

Kısmet hanım 2. Engelli çocuğumuda maaş bağlatsam en erken kaç ayda sonuçlanır.

Üst Alt