Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı olduğum gerekçesiyle başvurum reddedildi. Halbuki sigortalı değilim!?

Kuzeykxxx

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben oğlum için ebm alıyorum kurumdan engelli yakını aylığına başvurdum geçen e-devletten baktım sgk kaydı tespiti nedeniyle reddedildi yazıyor ama ben sigortalı değilim hanede sigortalı yok bu ne demek oluyor bilen var mı

Kuzeykxxx
engellı yakını aylıgında engellının anne baba yada ikisinden biri bile sıgortalı olursa maaş baglanamz.siz evde kımse sıgortalı degıl deyıksınız.sgk ye gidip hanedekılerın ve sızın sigorta kaydınız olmadıgnı gösteren belge alıp engellı yakını maaşına yenıden başvurn

Tşk ederim benim babam sigortalıydı ondan ölüm aylığı başvurusu yapmadım bunun için oraya başvurayım diye reddedilmiş olabilir mi sgk kaydı dedikleri o olabilir mi 170 aradım hiç bilgi vermediler en iyisi dediğiniz gibi yasak sonrası sgk kurumuna gitmek.

eymen demir
ahkam kesmek.hangı lafımda ahkam kesmsım.madem öyle buyur sen cevap ver kardeş.

Kuzeykxxx
ölüm aylıgı derken babanzı vefat etmıs galıba .bende babamın vefatında yetım maaşına başvurmadım.işlem etmedım 2022 ye başvurdum o zamanlar şartım ttuodu 5 6 yıl kadar aldım sonra muhtaç olmama nedenıyle kesılınce yetım maaşına başvurudm şuan hem yetım hem ebm alıyorum.alacagın yetım maaşı 2022 den az ıse aradakı farkı ısteyebiliosun
Soru 38: SGK'dan yetim aylığı alan engelli kişiler 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklarından faydalanabilir mi?
SGK'dan aldıkları aylıkları 2022 sayılı Kanun kapsamında verilen aylık tutarlarından düşük olanlar SGK'dan aradaki farkı talep edebilmektedir.
Soru 39: SGK'dan aldığı yetim aylığının 2022 aylığından az olduğunu gören kişi aradaki farkın kendisine ödenmesi için hangi kuruma başvuruda bulunmalıdır?
Aradaki farkın ödenmesi ile ilgili olarak kişi SGK'ya başvuruda bulunmalıdır. Konu hakkında Bakanlığımız ve Vakıflar tarafından her hangi bir işlem yapılmamaktadır.

Kalem merhaba abla engelli yakın aylığı başvurusu yaptım ama reddedildi sebep olarak babası sigortalı dediler.Ben boşandım ve kendisinden nafaka almıyorum eve giren bir geliri olmadığı halde baba neden gelire dahil edilip red oluyor cevap verirseniz sevinirim.

Kuzeykxxx
az ya da çok nafaka baglanma durumu var o yüzden red olmuş
Soru 42: Nafaka alan bir kişi 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanabilir mi?
Herhangi bir tutarda nafaka alan kişi 2022 sayılı Kanun kapsamındaki aylıklardan faydalanamaz.

eğer nafaka yoksa
Soru 32: 18 yaşından küçük engelli kişinin anne ve babası boşandığı takdirde engelli yakını aylığını kim alabilecektir?
Boşanma durumunda çocuğun velayetini alan kişi engelli çocuğu adına ödemeleri alabilecektir.
Soru 33: Boşanmadan önce 18 yaş altı engelli yakını aylığı baba tarafından alınmaktayken mahkeme engelli çocuğun velayetini anneye vermiştir. Annenin engelli yakını aylığını alabilmesi için ne yapması gerkemektedir?
Velayeti alan kişi mahkeme kararını ikametgâhının bulunduğu yerdeki Vakfa ileterek aylığın kendisine bağlanmasını talep etmelidir.

Üst Alt