Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı olmadan önce böbrek nakli ve Emeklilik..?

OttoEmpire

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Böbrek nakiliyle ilgili emeklilik için bir çok konu ve yazı okudum. Ancak kafamda net bir cevap oluşmadı.

Simdi ben 22 yaşındayım ve 3.5-4 sene önce kronik böbrek yetmezligi gelişti. Nakil olmadan önce engelli raporu çıkardım. (20.07.2011)

Göz : 48
Diyalize girmemden dolayi : 90

Tüm vücut fonksiyon kaybı : 95
Rapor süresi : sürekli
Su anda nakilliyim nakil tarihim 23 aralık 2011

İlk sigorta girişim : 19 eylül 2013

07.10.2013 tarihinde engelli vergi indirimine başvurdum ve yüzde 95 iş kaybı ile bu gun onaylanip geldi.

Buna göre aklimdaki sorular söyle ;

Nakilden önce cikardigim raporu tekrar cikarmam gerekir mi ? (Rapor süresi sürekli)

Sigorta giriş tarihime gore kac yıl calismam gerek malulen emekli olmam için?

Ekpss ye basvurdugumda nakilden once aldigim rapor sen nakil olmussun deyip tekrar cikart derler mi ?

Simdiden cevaplayan herkese teşekkürler.

Sigorta başlangıcından önce nakil olduğunuz için malulen emekli olamazsınız. şu tabloya göre erken emekli olursunuz. Emekli olurken yeni rapor isterler ama ekpss için isterler mi bilemiyorum..:
2008_sonrasi.PNG

Cevap için teşekkürler. Engelli vergi indirimi de emeklilik için değil mi? O nasıl onaylandi. Neden cifte standart var anlamis değilim.

İşe giriş tarihiniz 1 Ekim 2008'den sonra olduğu için vergi indirimi alma şartınız yok, alsanız dahi emeklilik zamanınız geldiğinde kurum sevki ile yeni rapor isterler sizden...

Üst Alt