Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı olmadığım aralıkları nasıl doldurabilirim?

canermutlu38

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
selam değğerli arkadaşlar benim bir sorum olacak sizlere şimdi benim geçmişte sikorta başlangıcım bulunmakta 1006 sonra kendi isteim üzerine çıktım 2012 de şimdi isteye bağlı olarak geçmişteki boşlukları nasıl kapata bilirim purosödürü anlatırsanız çok sevinirim

geçmişe ait sigorta primlerini borçlanıp kapatamazsınız.

İş mahkemesinde bir şahitle birlikte dava açıp primlerinizi yatırmayan şirketi dava edersiniz. Kazandığınızda şirkete cezası ile ödetilir primlerinizde yatar.

iyi de soruyu soran arkadaş çalıştım ama sigortam yatmadı demiyorki???

O zaman ne bekliyo ki çalışmadan emekli olunmuyor?

Anladığım kadarıyla geçmişte çalışmadığı zamanların primini borçlanıp ödemek istiyor ama böyle bişey mümkün değil...

selamlar şimdi şöyle anlatıyım benim 106 gün sikortam var olay şöyle oldu şimdi telefonda konuştum ve mail yoluyla raporumu ve kimliğimi yolladım bana maış ödemeyecekti sadece çalışıyor gözükecektim sonra kendi isteim üzerine telefon açıp muasebeye çıkış istedim sonra birgünlükte 2013 yılında 3 eylülde girişim var başka firmada şimdi sorum şu ben 106 günlük yatıran inşat sektörünü şikayet ettiğimde kendi istei üzerine ayrıldı derse mahkemeye nasıl olacak gerçi imzaladığım bir sözleşme felan yok şahit kolay bulunur nasıl bir yol izlemeliyim avukatımla görüşeceim ama engelli haklarını nekadar bilir bilemiyorum bu iş mahkemesini yapa bilirmi bir yasa varmıdır saygılar

çıkalı uzun süre elmuş hemde calış mamışsınız sadece3-4ay sigorta ödenmiş hiç bir hak talep edemez siniz emekliolmak için sigorta pirimlerini istege baglı ve ya çalışarak tamamla ya bilirsiniz geriye dönük ödeme olmaz

Caner;
ne hakkından bahsediyorsunuz inanın anlamadım.
çalışmadan çalışıyor görünerek zaten suç işlemişsiniz bunu geçelim.
Üç buçuk aylık sigortanız yatırılmış,sonra kendiniz çıkış istemişsiniz ve iş ilişkiniz sonlanmış.
Şimdi sizin şikayetiniz ne,talebiniz ne?
Şahit kolay demekle anlatmak istediğiniz ne,neyi isbatlamaya çalışacaksınız şahitle?
Bizler engelli olarak evet kendimizi ezdirmeyecek,hakkımız olan bişeyi gramına kadar alacağız.
Ancak şunu da asla unutmayacağız; engelli olmak her zaman her yerde haklı olmak anlamında değildir.

;):Dallah akıl fikir versin nediyelim aslında otamatik olarak çalışmadan sizi emekli etmeleri gerekli fakat hakınız yenmiş avukat tutup mahkemeye verin olmadı insan hakları mahkemesine baş vurun kesin emekli olur sunuz

arkadaşlar şöyle bir sorumn olacak ben geçen galiba eksik sordum kafam karışdı şimdi ben 106 günlük 2012 yılında girişim var temmuza yakın çıkartıldım ancak sorun şurada ben hiç imza atmadım internetten muasebecime rapor adres kimlik yolladım iş veren tanıdık bana sana öğrencisin ücret öderiz dedi ama 3 ayın sonunda işler iyi gitmedi diyerek çıkarttı şimdi 3 aylık maşımı ala bilirmiyim mahkemede birde hiç imza atmadım dediğim gibi nasıl bir sonuç doğar nasıl haklarım vardır yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

arkadaşım sen kafamı dolduruyorsun bir saniye bile çalışmadığın yerden neyi hak ettinde istiyorsun vermediğin emeğin karşılığında ne maaşı istiyorsun yok illa ben haklıyım mahkemeye vereceğim dersen de işyeri ve sen yalan beyandan ceza alırsınız işverene maddi ceza gelir seninde çalışmadan çalıştı gösterildiğin dönemdeki primlerin iptal olur senin anlayacağın midyata prince giderken eldeki bulgurdan olursun

Üst Alt