Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalı olmak istiyorum. İstege baglı bagkur'lu mu, ssk'lı mı olsam daha avantajlı?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
244
Reaksiyonlar
191
arkadaşlar bi yakınım var 1998 ilk sigorta girişli 75 gün ssk dan pirimi yatmış çalışmış .. sonra çalışmamış engelli oldu şimdi emekli olması için hangi taploya göre emekli olur bide pirimine ssk danmı devam etsin yoksa istege baglı bagkurmu yatırsın hangisi avantajlı bilgisi olan arkadaşlar cvp veirrse sevinirim

ssk avantajlıdır.
son 1261 gün hangisinden olursa ondan emekli olur.
ssk olursa;

2008_oncesi.PNG

isteğe bağlı bağkur olursa,
bagkur.PNG

tablosuna göre emekli olur.

kelebek bu istege baglı bagkur yatırsak borçlanma varmı hala

diyelimki paramız olmadı borçlanırız sonra toplu yatırsak

Tabiki ssk avantajlidir daha az prim daha cok emekli maasi olur bagkur daha cok prim daha az maas emekli olanlar soyluyor bunu bendegil

bagkurda hala borçlanma varmı onu ögrenmek istiyorum

İsteğe bağlıda toplu ödeme yok arkadaşım sana bunu özelden de yazmıştım. Siz diyorsunuz ki giriş yapayım ama ödemeyeyim her ay düzenli ödeyeceksiniz başka çaresi mümkün-atı yok...

Dediğiniz şu şekilde olabilir arkadaşınız dükkan acar vergi mükellefi olur bağ-kur a kayıt yaptırır ama bağ-kur primlerini ödemez ise ileride bu borcunu toplu olarak ödeyebilir.

Arkadaşlar ben araştırdım ssk da isteğe bağlı sigorta olmadığı bağkurda olduğu söylendi.Ama bazı arkadaşlar da isteğe bağlı sigorta yatırılabileceğini söylüyorlar.Bu bilgilerin hangisi doğru ?

istege baglı bagkurlu oluyorsun ssk yok çalışan olursan ssk oluyor

officer

ilker bey kusura bakmayın rahatsız etcem bugün sgk ya gittim istege baglı sigortalı olursam dedim (istege baglı bagkur oluyor ) ilerde ödeyemezsem dedim borçlanırmıyım dedim evet dedi sgk ya borcunuz olur dedi borçlanma var dedi ama siz olmaz diyorsunuz yanlış bilgi düzelteyim dedim

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM,
Bence yanlış bilgi isteğe bağlıda düzenli ödeme vardır. Yukarıda yazdığım konunun arkasında duruyorum...

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Tahakkuk etmiş bir borç varsa o borç ödenebilir o kadar. İsteğe bağlı prim ardı ardına 3 ay ödenmezse iptal edilir. Dolayısıyla bir borç da olmaz... Yani, 5 sene isteğe bağlı olup prim ödememek mümkün olsa ve sonra bunlar toplu halde ödenebilse, evet, o zaman borçlanma var denebilir. Ama bu imkan yok. İsteğe bağlı prim ödenmezse sigortalılık sonlanır. Sigortalılık sonlanınca borç. tahakkuk etmez. Borç tahakkuk etmemişse de emekliliğe temel olacak borçlanma yapılamaz.

başka bir yakınım tarım bagkurlu oldu 4 yıl yatırmadi boçlandı sonradan yatırdı borcu oldugu süre zarfında saglıktan yararlanamadı sadece ama borç her ay işledi

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

İşte, bir borç varsa o ödenebilir, ama bunun şartı da 3 ay üs üste ödememezlik yapmamaktır.

seker kiz
İsteğe bağlı 4b, eski adıyla Bağkur'dur.

ben anlatamıyormuyum neyse işte yani borcu oluyor bagkura yatırmazsan 4 yıl yatırmayıp yakınım sonradan ödeme yaptı saglıgı açıldı ve o borçlar 4 yıl pirim olarak tekrardan işlendi borcu yatırarak
şimdi sonradan 1 yıl yatırıp tekrar yatıramadı şu an her ay borçlanıyor bagkura 4,5 yıl sonra toplu olarak yatıracak parası oldugunda bunu demeye çalışıyorum

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM

Söylediğini anlıyorum ama 4 yıl hiç ödemediğinde isteğe bağlı sigortalılık iptal edilir. İptal edildiğinde bir borç çıkmaz, borç çıkmadığında sonradan borçlanma da yapılamaz.

Senin verdiğin örnekte bir terslik var bu bağlamda...

Üst Alt