Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalılık Tescil Kaydında "Durumu Pasif" olması ne anlama geliyor?

yaverler

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
SGK nın sayfasında, çalışan bölümünde. sigortalılık tescil kaydı var.benim ''durumu=pasif'' görünüyo bu nedemek anlamadım.

yardımcı olursanız sevinirim.

Emekli olmak için kuruma müracaat mı ettiniz..

hayır etmedim.
Yalnız iş görmezlik geliri alıyorum.
Çalışmaya devam ediyorum.Sigortalı olarak.

İŞyeriniz sigortanızı yatırmıyor olabilir.

Allah Allah! O zaman pasif yazmaması gerekir. Bu durumu sgk'Ya bilgi edinme kapsamında sorun bence. Zira iş göremezlik geliri almanız sigortalılık açısından sizi "pasif" duruma düşürmez...

Ssk Sicil Numaram,iş görmezlik geliri bağlandığı zamanki numara.
Bundan dolayı olabilirmi?

Bence sigorta müdürlüğüne gidin ve durumu anlatıp gerekli düzenlemenin yapılmasını isteyin. Hani bir zararı yoktur ama, ne bilim, yine de ilerde can sıkmaması için şimdiden sorunu gidermek gerek diye düşünüyorum

pasif

sayın bülent bey bu pasif işine benimde kafam takıldı baktım sgk sitesinde bendede pasif yazıyo emekli olup çalişmaya devam ettiğim için pasif mi yoksa aktifmi yazması gerekir şimdiden teşekkürler.

yaverler bülent bey'in dediği gibi işyerinin bağlı bulunduğu SGK merkezine gidip düzeltme işlemi yapman lazım son günlerde senin durumunda çok kişi var.. SGK yeni hastalık ödeme programı kullanmaya çalışıyor programı oturtmakta epey sıkıntı yaşadılar... pasif görünmen yakın zamanda hastaneye gittiğinde sistem provizyon vermeyeceği için sağlık hizmetlerinden faydalanamazsın....

İş görmezlik geliri alıpta sigortalı çalışan arkadaşlar dikkat!!!

İş görmezlik geliri alıpta sigortalı çalışan arkadaşlar SGK internet sayfasında çalışan kısmında sigortalılık tescil kaydı pasif mi yok sa aktif mi yazıyor.
Benimki pasif yazıyor.Kontrol edip bilgi verirseniz sevinirim.
Sanırım iş görmezlik geliri aldığımız için pasf yazıyor.diye düşünüyorum.

slm

ARKADAŞIM öncelikle geçmiş olsun
ben sgk da memurum ssk da aktif ve pasif diye iki terim vardır (sigortalılar için) şimdi :
Aktif demek =emekli olmamış demektir (ister sigortası yatsın ister yatmasın)
Pasif demek=emekli olmuş demektir.(tahsis numarası var demek)
şimdi siz iş kazasından dolayı gelir aldığınız için sistem tarafından verilen tahsis numaranız vardır (ssk hizmet dökümüne bakarsanız tahsis no bölümüne tahsis numaranızı görebilirsiniz diğer arkadaşlarda olmaz)
bundan dolayıdırki sistem tarafından sizin durumunuz pasif görülür (yani gelir alan diğer bir deyişle tahsis numarası olan)
yani pasif demek sigortası yatıyor yada yatmiyor demek anlamına gelmez
rahat olabilirsiniz
iyi günler...

Mehmet bey, teşekkürler bilgi için.
Demek bir şekilde tahsis numarası almış olmak durumun "pasif" olarak görünmesine neden oluyor...

aklıma bir şey takıldı. şimdi pasif yazması tam olarak çalışmıyor anlamına mı geliyor???

gorki, yukarıda mehmetreis arkadaşımız yazmış cevabı... Pasif ibaresi bir şekilde kurumdan tahsis talebindde bulunup maaş alındığı anlamına geliyor. Çalışıp çalışmamakla hiç bir ilgisi yok.

Benim de durumum pasif olarak gözüküyo şu anda en son 2015 de iş görememezlik almıştım

/44 rapor ile SSK ya emekli olmak için evraklarimi götürdüm dün itibariyle 4a hizmet dökümünde aktif yazıyordu bu gün bir gün sonra baktım pasif yazıyor bu ne anlama geliyor evrak takipte de yaşlılık aylığı diyor bir şey anlamadım yardımcı olursanız sevinirim

Murat22havsa
Sigortanız sonlandırılıp emeklilik başvurusunda bulunduğunuz için aktif sigortalılığın pasife düşmesi normal, endişe edecek bir durum yok.

Ben emekliyim 2013 te oldum sgk durumumda aktif yazıyor s.g.d.p miyle çalışıyorum pasif yazması gerekmiyormu 170 e sordum bişi olmaz destek pirimi ödendiği için aktif yazardır dedi arkadaşım çalışmıyor emekli pasif yazıyor s g d p ödendiği içinmi aktif yazıyor yardımcı olurmusunuz

2 ay önce yanlışlıktan sgk ödendi bana emekliyim sonra sgk dğzelti ondanmı aktif yazıyor kafama takıldı 170 e devlette öle yazardıs sorun yok s.g d p ödeniyor sana dedi ben destek pirimiyle çalışıyom aktif yazıyor arkadaşım çalışmıyor pasif yazıyor hangisi dogru yardım edermisiniz aktif yazması sorun olurmu

karatas_52

Emeklilikten sonra çalıştığınız için durum aktif olarak gözüküyor.

Tşk saol sandım. Tekrar sgk ödeniyor destek pirimi yerine

OturanBoğa

Hayır ,hayır ... :rolleyes:

Ortada yanlış bilgi dolanıyor .

Tamam ,Mehmet bey sgk da çalışıyor ama atladığınız kısım

İş-kur sitesine girdiğinizde iş arayan kısmında ki aktif pasif ibarelerini değiştirebilmeniz için

iş-kur sizi otomatik olarak e -devlete yönlendiriyor .

Oradan da durumunuzu aktif -ya da pasif olarak değiştirebiliyorsunuz . :rolleyes:

İşim gereği özlük işleri departmanıyla bağlantılı çalıştığım için bu kadar emin konuşuyorum . :rolleyes:

Üst Alt