Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortalıyım. Çocuğum için 2022 maaşı alabilir miyim?

msf27

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
benim özürlü çocuğum var evde bakım maaşı alıyorum ssk m var 3 aylıkda alabilir miyim

Çocuğunuz 18 yaşından küçükse alamazsınız.

benim özürlü çocuğum var evde bakım maaşı alıyorum ssk m var 3 aylıkda alabilir miyim

yası 10 yasında

ama alan da var

Alanların ya çocukları 18 yaşından büyüktür, yada 18 yaşından küçükse sigortalı değildir kim vasisi ise. Aksi halde hem 18 yaşından küçükse çocuğu hem vasi sigortalı olduğu halde alıyorsa sonradan sigortalı olmuştur ve bildirmemişlerdir kurum tespit ettiğinde borç tahakkük edilir geri alırlar ödenen tutarları.

2022 maaşı alanlar sonradan sigortalı olup bildirmemişlerdir.. kelebegin dedigi gibi tesbit halinde gecmişe dönük tüm aldıkları 2022 maaşlarını faiziyle tekrar geri ödeme yaparlar... sen cocugunun 18 yaşını bekleyeceksin. eger sigortalı işten ayrılırsan yani işsiz kalırsan 2022 maaşına baş vura bilirsin,, acil şifalar diliyorum..

benim evde özürlü çocugum var eşim evde bakım maaş alıyor bende yeni emeklı oldum
eşim 2022 maaşına maaş alırmı

Mustafa Bey, çocuğunuza düşecek miktarın 243,43 TL'yi geçmemesi gerekir. Evde Bakım maaşı dahil edilmez, bunun dışındaki tüm gelirlerin toplamını kişi sayısına bölün, 243,43 TL'yi geçmiyorsa,
18 yaşından küçük olduğu için, sizin emekliliğinizden dolayı başvuru yapamazsınız ama annesi başvuru yapsın. Deneyin şansınızı....

annesi basvuru yapacak nereye basvuru yapsın
çocugun yası 10
çocuk 2 tane

Üst Alt