Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortam başladı. Aldığım Haziran maaşını nasıl iade ederim ve maaşı kestiririm?

can_bursa

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaslar ben 2022 maası alıyordum 01,06,2012 tarıhinden itibaren calısdıgım özel hastanede sigortalı olarak görünüyorum . bugun bir hata yaptım hazıran donemınde yatan maaşı cektim :( ve maası kapatmak ıcın mal müdürlügüne gittim onlar dılekce yazmam gerekdıgını soyledıler. ben bu parayı gerı ödemek için bugun aynı gun içinde ptt ye gıttım onlar benı ssk ya gıtmemı soyledıler ama vakıt yetmedı mesaı bıttı . şimdi sızlerden ogrenmek ısdedıgım bu ödeme hazıran temmuz agustos aylarını kapsadıgını ogrendım .ben ise mart nısan mayıs olarak biliyordum yanı parayı cektık :( şu an sanırım borclu duruma duştum :( vede ssk basladı burda ceza durumu nasıl olur ? vede maası kapatmak ıcın nasıl bır yok cızecegım .

Cengiz, 1haziran'da çalışmaya başladın ve 2022 Haziran dönem aylığını bugün çektin.
Tam olarak ilk prim günün 1 Haziran'da mı yattı?
Eğer böyleyse 1 Haziran'dan önce geriye dönük 1 sene içinde başka prim günün var mı?
Ya da şu şekilde sorayım: 2022 aylığına başvurduktan sonra bu çalışmandan ayrı sigortalı çalışman var mı?

Eğer yoksa ve ilk prim gunun 1 Haziran'da yatmışsa Haziran dönem aylığını vermeye kalkma o aylık senin hakkın:)
Sen sorularıma cevap ver ona göre değerlendirelim durumunu.

evet 1 hazıranda basladı sigortam . ve bugun maas cektım sonradan bana soylenen 2022 maas memurlar gibi önümüzdekı 3 ay için gecerli dedıler . maas baglandıkdan sonra ssk calısmam yok .

şu anda kafam karma karısık :( ya parayı gerı odeyecez cektıgımız maası . yada cezayı yiyecez :( veya işi bırakacaz . maası nasıl iptal eddırecegız.

Öncelikle panik yok:)

2022 aylığına başvurduktan sonra sigortalı çalışmamışsınız hiç.
Daha yeni çalışmaya başlamışsnız. 1 Haziran'da, yani ilk priminiz bu günde yatmış.

Durum buysa panik yok, her şey yolunda.

Evet, Haziran dönem aylığı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsar.
Bu süre içinde çalışsanız da aylıgınız kesilmez:)
Çünkü 1 sene içinde bir dönem yani 90 gün çalışmanız halinde 2022 aylığı kesilmez:)
O yüzden Haziran dönem aylığınızı afiyetle harcayın:)

Ha, yok daha önce 90 günden fazla çalışmanız varsa bilemem:)

Eğer 90 günden önce olur da işten çıkarsanız aylıgınız aynen devam eder.
Yok, 90 günden fazla çalışmaya başlarsanız aylıgınız 91. prim gününden itibaren kesilmek zorunda. O yüzden 91. gün olan aydan sonraki dönem başından sonra kesilir aylıgınız. Yani 1 Eylül'de.

O yüzden eger 90 günden fazla çalışırsanız Eylül dönem aylıgını sakın çekmeyin.

Tekrar özet geçeyim şimdi:
En geç 90 gün içinde çalışmaya başladıgınızı muhakkak SGK'ya bildirin. Ama feragat dilekçesi asla yazmayın!
Bu bildirimi 90 gün içinde yapmk zorundasınız unutmayın.
Ama acele etmenize gerek yok. Hele bir çalışın bakalım işte kalıcı mısınız deneyin bir. Bir ay sonra bildiriminizi yaparsınız.

ablam diyoki maaşa kayıt olmadan önce bir işte çalışdınmı prim günün varmı eğer yoksa o maaş cebinde kalsın senin hakkındır diyor yakın zamanda dilekçe yaz gönder iptal ederler

ablacım tesekurler vermıs oldugun bilgiler için. ablacım ben 2008 e kadar calışıyordum ama hastalık yüzünden calışamaz duruma geldim tedavı süreci vardı işde o zaman ben bu aylık için muracat etmişdim şimdi1 hazıran itibari ile calışıyorum . 2022 aylıgı aldıgım süre içinde 1 gün dahıu ssk primi yatırmış degılım .90 gün olayını bilmıyordum ögrenmıs oldum tesekur ederım

Rica ederim ablam:) Gönül rahatlıgıyla çekebilirsin dönem aylıgını. Ama en geç 90 gün içinde muhakkak çalışmaya başladıgını sgk'ya bildirmeyi unutma sakın.

Üst Alt