Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigortam olunca vergi indiriminden yararlanabilir miyim?

ibrahim tebeşir

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Mrb arkadaşlar ben babamın yanında calisiyom bu sigorta indiriminden yaralana bilirmi veya ben kendi sigortami yatirsam indirim varmı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler arkadaşlar

yararlanabilirsin kardeşim ben özelde iken sgk lıyken aldım vergi indirimimi kamudayım tekrar gittim aldım...
sıkıntı yok..

Şimdi ben calisiyom bu isden çıkmayı dusunuyom babamın yanında
Çalışmayı dusunuyom vergi indirimi var bastanmi başvuracağı m bide bu engeliye işçi çalıştıran devlet desteği varya sigortasinda bundan yaralana bilirmi

ibrahim tebeşir

Bir kez defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkı varsa, bu hak tüm iş hayatı boyunca geçerlidir. Yeni işyerinden alınmış, orada çalışmaya başladığınızı gösteren kaşeli bir yazıyla birlikte vergi dairesine gitmeniz ve vergi indirim hakkınızın olduğuna dair yazı almanız yeterli.

Zorunlu olmadığı halde engelli statüsünde personel çalıştıran işyerinde, engelli çalışanın sigorta priminin işverene düşen kısmının yarısı devlet tarafından karşılanır.

OturanBoğa
İster engelli kontenjanı dahilinde, ister kontenjan fazlası ve isterse de yükümlü olmadığı halde engelli çalıştıran işverenler olsun, hepsinin çalıştırdıkları engellinin asgari ücret üzerinden hesaplanacak (ücreti ne olursa olsun) sigorta primlerinin işveren payının tamamı devlet tarafından ödenir.
Önceden uygulama kontenjan dahili çalıştırılanların işveren primlerinin tamamı, kontenjan fazlası ve yükümlü olunmadığı halde çalıştırılan engelliler için ise işveren priminin %50 si şeklinde idi.
ibrahim tebeşir
Babanız kayıtlı bir işveren ise ve sizin de engelli olarak işkur kaydınız varsa babanızın sizin için ödeyeceği primi devlet karşılar, işçi payı ücretinizden mahsup edilir.
İlk mesajınızda sigortamı kendim ödersem şeklinde bir cümleniz var, eğer isteğe bağlı öderseniz bu teşvikten yararlanamazsınız.

Üst Alt