Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sık idrar hissi ara ara gelip gidiyor. Neden olabilir?

reaction

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba.

yaklaşık 1.5 ay önce bir anda çok sık tuvalete çıkma ihtiyacı ortaya çıktı. okulda duramaz oldum çünkü 40 dk lık ders bile çok uzun sürüyordu. bu konuda 5 doktor gezdim. defalarca kültür testi falan yapıldı mikrobik birşey yapılmadı. ultrason çekildi. en son sistometri yapıldı. doktorlar hiçbir sorun bulamadı ama benim böyle bir derdim vardı.
doktor ürispas adında bir ilaç verdi. nasıl olduysa 2 hafta önce sorunum oldukça inanılmaz şekilde azaldı. kötü olduğum zaman ilaçtan içiyorum ve yine iyi oluyorum. bu ne olabilir? böyle birşey yaşayan varmı hiç?
işin ilginç yanı eskiden bir sorunum yoktu. bir anda başladı. hala şuan bile uzun yolculuklara çıkamıyorum. herkes üzerime geliyor abartıyorsun psikolojik diye.

şimdiden teşekkürler.

bu arada bunlarda sistometri sonuçlarım;
tara0001i.jpg

tara0002u.jpg
tara0001i.jpg
tara0001i.jpg
tara0002u.jpg

yok hayır. böyle birşeyden haberim yok. bunu bana biraz açıklar mısınız? ama 5 ürojoli doktoru gördü böyle birşey demedi. mesane kapasitemin çok düşük olduğunu düşünüyorum bu konuda ne düşünüyorsunuz?

inkon tinanas hastalıgı olabilir ya ni avans bozuklugu bu mesane avansı oluyor bendede var mevsimden kış ayları çoğalıyor yazın azalıyor bide yapay tatalandırıcılı içecekler tüketme bunun da etkisi var geçmiş olsun diyorum

teşekkür ediyorum. bu hastalığın tam adı nedir. internetten aradım bulamadım. birde şu endokrin meselesi. o konuda yardımcı olabilecek varmı

Ürodinami testi yapıldımı, mesane kapasitesi ölçüldümü, işerken içerde idrar kalıp kalmadığı, ultrason cekildimi ? mesanede taş, tümör benzer oluşum olup olmadığı, bazı sistit denen hastalıklarda bu duruma yol açar, şeker hastalığınıda buna katabiliriz.Sık idrara cıkarken yanma şeklinde az bir şekildemi cıkıyorsunuz yoksa normalmi yapıyorsunuz ?Bazen beldeki sinir sıkışması, bel fıtığı, vb. hastalıklarıda idrar akışını azaltır aklıma gelen bunlar ,ben bunları yaşadığım için bilgi vereyim dedim.Bazen doktorların gözünden hastalıklar kaçabiliyor.Yalnız raporda mesane kapasitesi 120 diyor az bu normalde 250-300 cc. tutman lazım.

diyabet olan hastalarda idrara sık sık çıkılabiliyor. kan tahlileri yaptırabilirsin. kan şekerini ölçtür

reaction;

Aşırı aktif mesane olabilir.

Arkadaşlar zaten herşeyi yazmış... Ben de ilk okuduğumda şekerle ilgili bir şey olabilir mi diye düşündüm. Gizli şeker dahil bu konuda testler yaptırılabilir diye düşünüyorum

şeker olduğunu sanmıyorum bana sivilce ilacında dolayı zaten her ay tahlil yapılıyor. bazen otururken yada otobüste çok sıkışıyorum. bir iniyorum yada ayağa kalkıp geziniyorum tuvaletim falan yok. bu ne olur? bu arada gece hiç tuvalete kalkmıyorum. hiç kaçak da yok

Bir fikrim yok maalesef. İyi bi ürologa daha görün bence.

Üroloji bölümünün takibiyle ortaya çıkabilir.Şeker yoksa aşırı aktif mesane,nörojen mesane de olabilir.Sinirsel bir rahatsızlığınız varsa,MS ,Felç yada kullandığınız bir ilacın (kalp,uzun salınımlı tansiyon ilaçlarının)yan etkiside olabilir.Üroflow testi ve sonrasında yapılan ultrasonla kalan idrar miktarına göre ilaç yada sonda işlemine (TAK) başlanabilir.İşeme testi sonunda mesanede idrar kalıyorsa oda enfeksiyon ve ateş yapabilir.Bendede aynı sıkıntı vardı.Bu durumu detrusitol 2 mg ve TAK sistemiyle çözüme kavuşturduk.Şuanda çok memnunum.

bu sonda işleminde amaç ne? altıma bez bağlarım o sondadan takmam. doktorun okul için yazdığı kağıtta aşırı aktif mesane yazıyor. tedavisi mevcutmu?

Sonda sabit sonda değildir. Sıkıştığında mesaneyi boşaltmak için anlık takıp çıkarılan sondadır (Temiz Aralıklı Kataterizasyon / TAK).

Doktor TAK yapman gerek diyorsa, bu konuda seçme şansın yok. Mesanede idrar kalıyor, tam boşaltlamıyor ve böbreklere idrar kaçma riski ortaya çıkıyor olabilir. Doktorun bunları gözönüne alıp öyle değerlendirmiştir...

Dediğim gibi, bir doktora daha görün ve yapılması gerekenlerden emin olup onu yap.
Böylesi sorunlar zordur, ama daha da zor olmaması için yapılması gerekenleri yapmazsan iyice can sıkıcı bi hal alabilir. Bol sabır...

kardeşim aynı sorun bendede var devamlı idrarım geliyo0 engel olamıyorum bir yerlere gidemiyorum eğer çözüm bulursan benide bilgilendirirmisin lütfen . çok sıkıntılıyım .ben dr.ya gittim bi sürü su içirdi ve keseye baktı ultrasonla ama bi sonuç yokkkk.dejavuu

yok mesanede idrar kalmıyor. bende bu sorundan çok rahatsızım. sinemaya gidemiyorum, şehirler arası otobüse bile binemiyorum.

Kardeş forumlarda bende bu problemi ararken tam üstüne basıcak şekilde anlatmışsın mağduriyetimi.Seninle konuşmak istiyorum bu konuda yardımcı olursan sevinirim.numaramı yazıyım mesaj atıp bu siteden olduğunu belirtmen yeterlidir ben seni ararım.1 haftadır bu problemi yaşıyorum doktora felan gitmedim yardımcı olursan sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
05063429148(Adım doğan)

Vfv, doktor ne diyorsa, ne tür tetkikler yapmak istiyorsa, yaptırmalısın. Önemli bir şey çıkmasa da sık idrara çıkmanın nedenini öğrenmek lazım. Nedeni belli olunca tedavisi de kolay olacaktır...

İlk aklıma gelen idrar yolu enfeksiyonu. İdrar kültür testi yaptırıp, onun sonucuna göre doğru antibiyotiği kullandığında sorunun çözülecektir... Bol bol su içmeli ve idrarını boşaltmalısın. Eğer mesanede enfeksiyon varsa, en iyi çözüm budur...

aynı sorundan dolayı geçen hafta doktora gittim ultrasonla baktı birşeyin yok dedi ve çok sıvı tüketme,memi söyledi birde sitresden olabilir dedi üropan diye bir ilaç yazdı bi haftadır kullanıyorum hiç değişen birşey olmadı yani şu an aynı sorunu yaşıyorum tuvalete gidip idrarımı yapıyom aradan bazen 5 dakika geçmeden yiine bir idrar istegi bastırıyor tekrar lavaboya gitmek zorunda kalıyorum ve bu seferde idrarım hemen başlamıyor ayakta öyle bekliyom idrarımın başlamasını bazen 3 dakikayı geçiyor idrar başlamasını beklemem ve başladıgı zamanda çok az idrarım oluyor bu konuda tecrübesi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var şimdiden tşklr herkese

çay ve suyu az için.sorununuzdan bir nebze de olsa kurtulursunuz.

dahiliyede ve ürolojide genel bir tahlil yaptırılabilir..

bendede oluyor sık ıdrar ama az kasıkta agrı6-7 dır var

Üst Alt