Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şikayet sonra starkey cihazımı tanıyamaz oldum!?

Muzo

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
1
Merhabalar

forumda daha önce starkey cihazımdan hiç memnun değilim demiştim bugün bambaşka konumda olduğum için ayrı bir konu açayım dedim

2 yıl önce starkey'den bir cihaz aldım nano teknoloji filan süper falan harika len dediler... eh bizde fazla meraklısı olduğumuz ve çözüm aradığımız için soruna... heyecanla gittim almaya aldım cihaz geldi..

taktım sadece gürültüleri bastırıyordu.. eh sanırım bu dedik farkı diger kullandığım cihaz dan .. zamanla baktımki eski analogdan farkı yok hiç işime yaramıyor başladık ayar için git gele git gel git gel ulan neredeyse 2 kg verdim sinirlendim bir türlü olmuyor.

kabullendim artık benim kulağa göre cihaz yokmuş demeki dedim.. en son forumda duyduğumu anamıyorum diye konu açtım.. konu uzadı üyelerimizden "ANTİ" ustad git şikayet et starkey i dedi şansıma starkey şube müdürü memnuniyetsizlikden dolayı genel merkezce değiştirilmiş bunu firsat bilip sözlü şikayete gittim..

derdimi anlattım birazda sertçe arkadşa dedi bunu istanbula yollayalim bir mikrofon daha taksınlar ne dersin dedi? olur dedim..

cihaz gitti geldi. dünler. almaya gittim cihazı taktım kulağıma aman Allahım şoktayım cihaz değişmiş bambaşka olmuş tam aradığım tarzda olmuş.. meger cihaz fabrika çıkışı bozukmuş :( 2 yıldır boş boş takmışım duymadığım sesleri duymaya başladım daha taktıgım anda çünkü iki oda gerideki iki bayanın yaptigi konuşmayı duyuyordum...

inanilmaz sevindim ve benden tamir için ek ücretde almadılar.. firmadna çıktım arabama bindim iş yerine gelirken sag sol sinyalleri veririken virajlarda acayip bir sesler duyuyorum rahatsız oldum... yaw bu ses nerden geliyor ciahzmı ötüyor. dedim bu kez arabayı saga çektim saga solu dinliyorum ses nerden geliyor diyorum... arabanın etrafında 2 tur attım. sesin geldigi yer bulamadım koltuga geri oturdum kafamı cama doğru iyice egdim birde ne göreyim sag sinyalim yanıyormuş sinyasal sesimiş!!!

hayatımda ilk defa sinyal sesini duyuyorudm! ağlasakmı sevinsekmi yoksa eski müdürün 7 ceddi hakkında görüşlerimi dilemi.. getirsem şaştım kaldım.. şuan süper duyuyorum inaniyorumki uzun sürmes duydugmu anlayacagım çünkü 2 gündür kelimeleri anlar gibiyim.!!!

Yardım ve fikirlerinden dolayı "ANTİ" ustada çok teşekkürler

eh sagir milletinden biri daha eksildi kutlarim muzo senin adina sevindim
bisiyi anlamadim bilen cikarsa aciklararsa sevinirdim
muzonun dedigi [bir mikrofon daha eklenmek] bu olabilirmi ;yada her isitme cihazina ek mikrofon takilabilirmi maliyet unsurlari felan

garanti kapsamındaysa para almayız dedi.. adam bana her cihaza olmadığını biliyorum benimkisi kanal içi olduğu için tümleşik kalip oluyor o yüzden istedikleri gibi müdahele ede biliyorlar ama kulak arkası modellerine yapılamadığını duymuştum.. yanlıyorda olabilirim..

muzo;

hayatımda ilk defa sinyal sesini duyuyorudm! ağlasakmı sevinsekmi yoksa eski müdürün 7 ceddi hakkında görüşlerimi dilemi.. getirsem şaştım kaldım.. şuan süper duyuyorum inaniyorumki uzun sürmes duydugmu anlayacagım çünkü 2 gündür kelimeleri anlar gibiyim.!!!

Yardım ve fikirlerinden dolayı "ANTİ" ustada çok teşekkürler

muzo bu yazdıklarına en az senin kadar sevindim... okurken "oleyyyyy be" dedim... :)
bu arada şu son paragrafta "7 cet" konusunda yine güldürdün beni... işinden azledilen arkadaş polis emeklisiydi, yazdıklarını duymasın, başın belaya girer... :):)

şaka bir yana, bence bir çok odyolog gibi firma yetkilileri de bu foruma üye olup eleştirileri ve övgüleri okuyorlar... ayrıca cihazın yenilenmesinden ücret almamaları da iyi olmuş.. sanırım 2 yıl garantisi dolmamış cihazının..

bir nebze de olsa sana yardımcı olup, şu anda daha iyi duyman konusunda katkım olduysa ne mutlu bana... güzel sözlerin için teşekkürler... sevgilerimle...

evet abi yanlış ayar...ve cihazın matrix i bozukmuş rapora öyle yazmiş servis 2 yıl boşu boşuna kullandık zararın neresinden dönersek kardır diyelim.. dur seni az güldürüyüm gene :)

malum anayasa değişikliği var halk oylamasına sunulçak halkın tercihi ne olur bilmem ama şu 4 lük çuk diye oturur galiba :)

VAN MUNİT DÜM TEK TEK
ANAYASAYA TAM DESTK
EVET'E AŞIK VEYESELİN SAZI
HAYIRA BİBER GAZI..:)

sinyal sesi dedigim araba kullanırken saga sola dönmüyormusun sinyal lambaları yakıyorsun?? işde o sinyal kolundan ses geliyor :))) onu duydum

duymuyorum diye aglanma muzooo sen duyuyosun desibellerde iyi galiba
isitmemek cok zoooor sen kadar olanlarin yasam sartlari daha kolay

arkadaşlar benim eşim işitme engelli ve konuşamiyor aceba alacagım cihaz nekadar faydalı olur bu konuda yardimcı olursaniz sevinirim

esiniz konusamiyorsa bu saatten sonra ses duyup napcak
onu sessiz dunyasinda mutlulugunu bozma demekki hayatini surdurebilecek kendine yetecek kapasitesi var
konusmayi bilmeden sesleri hic tanimadan isitme cihazi angrya olur

shukufe senin sorunun çokmu ileri. cihazladamı duymuyorsun?

cok ileri isitme kaybim muzo cihazi takmadigimda cok yuksek sesler haric ses duymuyorum isitme cihaziylada uc dort metre yerden ses duymuyorum
kucukten benim sagirlikta koklear implanti aldirdiktan sonra sessizlik moralimi bozuyo
oncesinde kaniksamistim aliskindim kokleari aldirdiktan sonra gozlerde bozuldu nedense
buda dudak okumami zorlastiriyor

siyaset konuşmayalım muzo; takip edilip fişleniriz mazallah.... :)

fişlenmeyen neyimiz kaldı ustad :)))

shukufe bende cihazı çıkartirsam duymuyorum şimdi...cihaz takmaya başladıktan sonra böyle oldum dr sordum nedir bunun hikmeti dedim.. dediki duyma duyma kulak tembelleşmiş dedi..

sonra cihaz kullanmaya başladın yüksek sese kulak alışınca.. cihazı çıkarttinmi duymamanın nedeni bu dedi..

shukufe geçenlerde kök hücre için almanyadan bir arkadaş aracılığı ile testlerimi email attım... alman doktor incelemiş.. demişki.. şuan amerikada ünilerde kök hücreyi iç kulak sinirleri için dönüşüm için ugraşıyorlar... farelerde denendi başarılı olundu ama henüz insan da denenmedi... umarım 2012 de b u sorun kök hücre ile çözülür demiş..

umut ile beklemekten başka çaremiz yok inanıyorumki kök hücre işe yarayacak....

Arkadaşlar şu sitede o kadar çok engelli arkadaşımız var ki onlar bir şekilde hayata tutunmanın yollarını bulmuşlar lütfen alınmadan kendinize pay çıkarın bende işitme engelli ve total sağırım bunu asla inkar etmem ama bizden daha kötü durumda olan arkadaşlarmız var duymadığımız zaman ölmüyoruz ya yine yasanacak güzellikler var. Biraz ders alın lütfen şükür etmeyi bilelim bir kanser hastasıda olabilirdiniz ne bileyim 1 aylık ömrünüz da kalmış olabilirdi ozaman 1 günü doya doya yaşayacaktınız 1 aylık ömrünüz varmış gibi yaşayın günlerinizi...

bende bu siteye girdigimde bu kadar engelliyi ilk gördügümde bende şok oldum çook fazla sayımız..

yaa muzo hepten gidiyo sesler diye panik oluyodum benim prof, pek ne diyim burnu kaf daginda soru sormak icin destur lazim dinlemiyo bile sirasinda
dustuk iste ellerine naparsin kolestotam ameliyatlarini 6 ayda bir yapalim diyo bende gitmiyom o da bana garez zorda kalinca ameliyat oluyom iste benim koklear macerasi
senin dedigin [yuksek sesten isitme cihazi kullanip cikarinca duymamak] iste bu iyi oldu yazdigin
kok hucre bende ilgiyle takip ediyorum ama odleklkte yapabiliyom doktorlardan sitkim siyrildi iyice

kulak icinde olmamasi gereken yerlede olan yabanci cisimmis deri kalintisi kist gibi seylermis
koklearda bana cok mudahale olmustu
ondan oldu bu kostotam belasi gokce
her daim damoklesin kilici bende

işitme cihazı

merhaba
Muzaffer bey sizin kaybınız ileri derecede takip ettiğim kadarıyla. Cihanızdan gerçekten yukarıda bahsettiğiniz kadar memnun musunuz hala? bir işitme cihazının insanı böyle mutlu etmesine inanmak zor. Benim çevremde de cihaz kullananlar var. Ben bugünlerde yavaş yavaş işitme kaybı yaşıyorum, sonumu bilmiyorum. Doktorlar da birşey söyleyemiyor. Allah yardımcımız olsun.

miracle84;
muzo arızalı cihaz kullandığından ve duyduğunu anlamadığından işitme kaybını ileri derecede sanıyordu... :) ama cihaz tamire gidip geldikten sonra hayatında ilk defa sinyal sesini duyunca o da biz de ileri derece olmadığını anladık..

eğer yavaş yavaş bir işitme kaybı başlangıcı yaşıyorsanız panikleyip üzülmenize gerek yok... çünkü hafif işitme kayıpları için kanal içi cihazlar oldukça faydalı olabiliyor... çevremde kanal için kullanıp yaşam kalitesi düşmeden hayatını devam ettiren insanlar var...

orta derecede kayıplar için çok iyi ve ileri derecede kayıplar için de oldukça güçlü cihazlar var... eğer iç kulak sinirlerine bağlı bir işitme kaybı yaşıyorsanız tedavisi şimdilik malesef yok... ben 20 yıl işitme cihazı kullandım, hayat kalitemde bir düşme olmamıştı... zira tıp ve teknoloji baş döndürücü bir hızla ilerliyor... 5-10 yıl sonrasında ne tür gelişmeler olacağını şimdiden kestirmek çok zor... bu açıdan bakarsak üzülmenizi gereksiz buluyorum... gününüzü doya doya yaşamanız dileklerimle... :)

miracle84;
evet gerçekten duyuyorum ve sesler temiz.. düşün dün gece 23 de evim 3 katta cam açıktı sokakda bir arabanın alarım sesini dehşet içinde duydum... polis gibi hemen cama atlaıdm kim lan o bak polise veririm sizi lan diye

bagırıdm aslinda hırsız filan yok kedi ne halt yemişse arabanın altindna kaçti :))) anla yani az hava atalim dedi DUYUYORUM.!!!

kulaklarınızda kaç desibel kayıp var merak ettim açıkcası ayrıcaaa çoooookkk çooookk daha güzel duymanız dileklerimle, herkes için.. :)

sag 90 db sol 90 db yazıyor test de ama cihaz kullanmadan önce sağ sağ %60 sol %60 idi

evet 5 yıl içinde 60 dan 90 zana düştü.. ama ben şunu tesbit ettim.. cihaz kullanmaya başladım kulaklar düştü sebebi ise. beyin yüksek sese alışıyor cihazı çıkarınca hiç birşey duymuyorsun.. odiyo teste gidince işde gerçek işitmen ortaya çıkmıyor bunu net şekilde ögrendim... benim kullandığım cihaz kanal içi cihaz... ve duydugum sesler normal sesler degil...

o yüzden ci,haz ile odiolar anlaşamıyor.. düşünsene ben en son test 90 db yazıyordu sol ve sağ.. 90 db kaybetmiş biri normal cihazla o sesleri duyamaz

KATILIYORMUSNUZ BANA.?

Ya 90 db kayıplı birinin kanal içi bir cihazdan verim alması da ilginç. Ben sizi anlamadım:)

Duyduğum sesler normal sesler değil ne demek acaba?

yani şöyle diyeyim geçen yazdığım gibi araçla gidiyorsun saga döneceksin sinyal vermen gerek işde o sinyal ses çıkartiyor.. onu duymak gibi..

evde oturyorum arabanın alarmı çaliyor. onu duymak. 20 metre ilerde 2 kişi konuyor duymak gibi... 90 db ye göre bu mümkün gözükmüyor..daha önecede duymuyordum cihazla .. ama cihaz bi gitti geldi garim Allah herşes degişti sesler çok net ve temiz.. ayırıyorum şimdi insan sesini görültüyü ambulans sesini ezan sesini. ama kalabalık 3/5 kişi aynı anda konuşursa karişiyor biraz

demeki 2 yıl boşu boşuna o bozuk cihazı takmasaydım şimdki gibi olsaydı 2 yılda çok yol gitmişti kulaklarım galiba

bunları diyorum yani kanal içi dedigim kulagın içinde dışdan görünüyor.

işde banada tufa geldiği için.. garibime gittiği için şaşıyorum. normal değil yani ama testtimi scner yaparsam buraya koyacagım

o ne lo ne demek bera :D şu kualgına birşey koyuyorlar sonra minik bir aletle iki kulak arasındaki sesi ölçen mi diyon

evet ben o testi biliyorum ismini bilmiyormuşum bak nasılda cahalmişim :) yaptırayım tamam evde vardır arşivimde heheheh sakatlık arşivi kurcalarım akşama artık :)

merhaba

şu an 9 yaşında olan oğlum için 2007 yılında para ödeyerek aldığım STARKEY DESTİNY 400 her iki kulak içinde kullanmaktayız, diyorum ama aldığımızdan beri memnun kalamadık ,önceleri çocuk tam olarak şikayetini belirtemiyor düşüncesi ile ufak tefek ayarlarla geçiştirdik..ama bu 2 sene zarfında toplam cihazları 6 defa servisine götürdüm. en son geçen hafta götürdüğümde çalışmıyor diye verdiğim cihazın bana pillerini değiştirin deyip geri göndermeleri oldu ancak eve geldiğinde cihaza taktığımız pille çalışmadığını tesbit ettim. önceki götürdüğüm yeri kadıköydü ,kızdım bu sefer şişliye götürdüm iyi karşıladı derdimi anlattım çok kereler götürüp getirdiğimi ve cihazın dijital oluşundan çocuğun yaşça büyüdüğünü ve işitme ile ilgili gelişmelerini nasıl takip edileceği programlarının yenilenmesi gereklliği varmı gibi konuları da belirttim. cihazın birini bıraktım bitince çocukla birlikte gelip kontrolünü yaparız dedim ve çıktım ..2 gün telefon geldi pil kontokları arızalı değişecek ve program swici ile ilgili bişeyler daha söyledi ücret olarakta 60 tl istedi.
öylesine sinirliydimki hiç bişey düşünmeden cihazı iade istedim defalarca götür getir ve sonrasında garanti süresi bitmiş ücretli demeleri beni gerdi.. haksızlığa uğradımı mağdur olduğumu düşünüyorum ..merkezlerine mail atmak durumu izah etmek istedim ama siteleri yapım aşamasındaymış ..bana bu konuda bir yol gösterirseniz sevinirim arkadaşlar. saygılar

Üst Alt