Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Silah yaralanması sonucu T7 felç oldum. İyileşme durumum ne olur?

Bava1453

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2014 aralık ayında ateşli silah yaralanması geçirdim
seviyem T7
his haraket vb yok
emar çektirdim emar raporumda spinal kord da belirgin incelme diyor 1 sene sonra kök hücre için başvurdum ateşli silah yaralanmaları na kök hücre yapamıyoruz dediler
birde spinal kord da belirgin incelme nedir bilgisi olan varmı.teşekkür ler şimdi den

Omurilik sinirlerinin gectigi kanalda darlik var.bu darlik ameliyata veya omurganin baskisina bagli olabilir.bu darligin oldugu yerde sinir saglamsa calismasini engelleyebilir.doktorunuz ne diyor bu konuda ,aklinizi bulandirmayalim yanlis cumle kurup.

Ameliyat yapan doktor uzun süreli fizik görücek demiş başka doktorlara gösterdim net bir cevap alamadım. daha doğrusu bilmiyorlar.

En iyi kendi doktorun bilir.bu gecen surede fizik tedavi hic uygulanmadimi.eger sinirde kesik yoksa fizikle his ve hareket geri gelme yuzdesi cok.iyilesek hastaya bile fizik uygulanmazsa hareket gelmiyor.kaslar calismazsa erime olur. Anlatabildimmi.

Evet fizik yapıyorum 1 senedir full hastane hastane geziyorum ara vermeden.

Bu bir senedir histe ve harekette artis oldumu.

Hastane hastane gezmene gerek yok iyi bir fizyoterapist haftada iki kez 1 saat eve gelse yeter.elekro terapi sart diger pasif hareketleri aileden biride yaptirabilir.

Aynı hislerde hareketlerde hiç bir değişiklik yok.

Bava1453

İncelme dediği doğal olarak herkeste olur. Bacaklarında kaslar nasıl inceliyorsa bu da benzer bir şey. Umursama...

Klasik fizik tedavi hareketlerini evde yapmayı/yaptırmayı ihmal etme.

Kendi başına sandalyeden sandalyeye-yatağa-koltuğa-arabaya-klozete vb. geçişler konusunda bol bol bol antrenman yap. Kol kaslarını güçlendir. Kendi başına transfer kadar önemli hiç ama hiç bir şey yok. Aksi halde hayatın birilerine bağımlı olarak geçer ki, bıkarsın! Ağırlık çalışması yap kol kasların için. Kendi başına yapavbileceğin her ama her şeyi kendi başına yapmalısın. Yerden bir şey almak, bir yere uzanmak, bir yere gidip gelmek vs. her şeyde bağımsızlığı hedef almalısın.

Mutlaka iyi bir tekerlekli sandalye kullan. Hantal, seni hasta hissettirecek kabalıkta ve ağırlıkta sandalyelerden uzak kalmalısın. Bütçenin elverdiği en iyi sandalyeye sahip olmak gündelik yaşamının konforlu ve rahat olmasını sağlar...

Sağlıklı beslen. Kabız olmamaya çalış. Ortalama 4-5 günde bir barsaklarını mutlaka boşalmak lazım. Kilo alma.

Günde 2-3 litre su iç ve günde 6 defa TAK yap. İdrarın rengi her zaman açık olmalı, koku olmamalı. Her TAK'ta 500 cc civarında idrar birikmesi en idealidir. 600 cc'yi aşacak şekilde bekletme sakın. Çok biriktiğini hisseedersen/düşünürsen hemen TAK yap. 600 cc'den fazla idrar mesanenin yapısını bozar ve böbreklere idrar kaçmasına neden olabilir.

Mesane iç basıncını önlemek için Emselex, Mictonorm, Detrusitol vb. ilaçlardan birisini mutlaka kullan. Bu hem aniden sıkışmanı önler, hem mesane kapasitesinin küçülmemesine yardımcı olur hem de böbreklere idrar dönmesinin önüne geçer

Bası yarasından korun! İyi bir visko ya yatakta yatmanı öneririm. Ayrıca tekerlekli sandalyede mutlaka ama mutlaka ama mutlaka havalı minder kullanmalısın. Ben STAR kullanıyorum ve ısrarla öneriyorum.

Mutlaka sosyal ve iş yaşamına geri dönmelisin. Sandalye kullanmaya başlamak hayattan vaz geçmeni gerektirmiyor. Kendini yeni durumuna uygun şekilde toparlamalı ve gündelik yaşamın ritmine geri dönmelisin. Unutma, sen iyileşmeyi bekleyen bi hasta değilsin! Sen tekerlekli sandalye kullanan birisisin o kadar. Yaşama kaldığın yerden yeniden başlaman lazım.

Son olarak, sandalye kullanmadan önce nasıl bir giyim zevkin varsa, ona geri dön! Sandalye kullananlar özellikle ilk yıllarda eşofman ve terlik giymeyi kader sanır! :):) Bu aptallığı yapmayanımız yoktur heralde! Eğer sen de bunu yapıyorsan, hemen silkelen ve bir an önce kendine gel. kot-tişort-ayakkabı günlerine geri dön :)

OturanBoğa

Ya bülent abi, bi omurilik felcli kişinin yasami bu kadar mı güzel anlatılır :) abi supersin valla tek kelimeyle :) ( ee tecrübe konuşuyor di mi abi :) )

Üst Alt