Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Silahla yaralanma sonrası oluşan hasarla 1800 günde malulen emelli olabilir miyim?

DüşünürBilir

Yasaklı Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba sevgili arkadaşlar,

Ben 3 yıl önce geçirdiğim ateşli silah yaralanması kazası sonucu akciğerimin 3/1 alındı ve sol hemipleji nüksetti sol tarafım kısmi Felç gelişti %60 Eğitim araştırma hastanesi Kurulu ve Vergi Dairesi engelli raporum var

1100 gün primim var
01.07.1996 doğumluyum
İlk İşe Giriş Tarihi 05.10.2010
1800 günü doldurup emeklilik başvurusu yapmak istiyorum tecrübelerinizi pylaşabilir misiniz emekli olabilir miyim?
Değerli düşünceleriniz için şimdiden Teşekkürler Sağlıklı günler..

DüşünürBilir

Çok gecmiş olsun.
Acaba askerlik borçlanması da yapsanız size gün kazandırmaz mı
Biran önce tamamlar malülen emekli için başvuru yapabilirsiniz diye düşünüyorum ..
Umarım arkadaşlar yardımcı olabilir size.

SM-J701F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Allah razı Olsun, Askerliğe gitmeye hazırlanıyordum malesef askere gidemedim Askerlikten Muhaf saydılar.

Aktif çalışıyorum prim gününü doldurduğumda inşallah sgkda zorluk çıkarmazlar ilginiz için teşekkürler 🙏

Merhaba Ertuğrul kardeşim . öNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN. Malulen emeklilik iin öncekikle tek rahatsızlıktan %60 VE ÜZERİ Raporunuz olması gerekiyor. Bu oranıda SGK bizzat belirliyor. yani hastaneden aldığınız oran geçerli değil. bUnun için bulunduğunuz yerdeki SGK müdürküğüne gidip malulen emeklilik için başvurmanız gerekiyor. Onlar sizi hastaneye yönlendirecek daha sonrasında sgk sağlık kurulu raporlarınızı inceleyip karar verecekler. 1100 GÜN PRİM vAR DEMİŞSİNİZ AMA MALULEN EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN EN AZ 1800 GÜN PRİM ödemiş olmanız gerekiyor.

Bende 7 ay önce kırmızı ile belirttiğin kısımlar üzerine maluliyet için müracaat ettim ve ret geldi üriner inkontinans olmasa emekli etmezlerdi maluliyet kolay değil ama bunu anlamanızın tek yolu 1800 günü doldurup müracaat etmek sgk başlangıcınız rahatsızlıktan önce görünüyor staj değildir umarım ve tek hastalıktan %60 oranında işgücü kaybı olmalı

@Mertemir

Merhaba teşekkür ederim Allah razı olsun şimdi benim sol elim uyuşuk beceri kaybı var parmaklarımda ince beceri kaybı var ve yürürken sekiyorum raporumda nöroloji bunun için %44 akciğer için 20 dahilide 10 vermiş şimdi ben nasıl bir yol izlemeliyim sgkya başvuru yapacağım zaman

@Eserin79

Sigorta Başlangıcım hastalıktan önce evet yalnız raporumda 3 ayrı polikinlikten %60 bu kafamı karıştırıyor [emoji57]

Aynen tek hastalıktan %60 şart bu

prim gün sayınız dolmada sgk'ya malulen emeklilik için başvuru yapmanız bir anlam ifade etmez diye düşünüyorum

@Eserin79

O zaman yollar bana kapanıyor mu? Birde çalışırken malul emeklilik için başvuru yapabilir miyim?

@Mertemir

Ben önbilgi topluyorum bilgiden zarar gelmez diye düşünüyorum [emoji848]

Evet öyle görünüyor maalesef, çalışırken malulen emeklilik değilde maluliyet tespiti için müracaat edebilirsiniz.

Bence şu an yapmanız gereken en mantıklı şey çalıştığınız yerde engelli kadrosu dahilinde çalışmak ve aynı zamanda vergi indirimi başvurusu yaparak vergi indiriminden faydalanmak.

Eserin79 Teşekkür ederim..

Mertemir Vergi indirimi için başvuru yaptım, Ankaradan onaylanıp aynı oranla geldi 2. derece

Eserin79 şuan Alo170 aradım ve tek bir hastalıktan %60 gibi bi şartın olmadığını söyledim en az
%60 raporunuz varsa olabilirsiniz dedi lütfen emin olmaığın konular için insanları yanlış bilgilendirmeyin OturanBoğa

Malulen emekli olabilmek için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporudur. Bu raporun alınabilmesi için kişilerin ilk olarak bulundukları il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvurmaları ve yetkili hastanelere sevk edilmeleri gerekir. Kişiler doğrudan hastaneye başvurarak rapor almak yerine SGK’ya başvurarak sevklerini gerçekleştirmelidirler. Sevkin SGK üzerinden yapılmasının nedeni, yalnızca sağlık kurulu raporunun malullük aylığı almak için yeterli olmamasıdır. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelese bile en az 1.800 gün prim ödemesi yoksa veya prim ödemesini borçlanma ile 1.800 güne tamamlayamıyorsa malullük aylığı alamaz. Yani, malul sayılmak, malullük aylığı almaya yetmez.

5 yıl prim ödenmiş olması şart

Malullük aylığı alabilmek açısından ikinci şart, kişinin malullük için gerekli sağlık kurulu raporunu almak üzere SGK’ya başvurduğu tarihte en az 1.800 gün ödenmiş priminin olmasıdır. Yani, malullük aylığı talep eden kişilerin SGK’ya başvurdukları tarihte en az 5 yıl prim ödemiş olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde, sevk işlemleri yapılamaz ve bu kişiler malullük aylığı da alamazlar.

Malulen emekli olma talebinde bulunan kişinin başvuru tarihinde 1.800 gün primi yok fakat borçlanabileceği bir süre varsa ve bu süreyi borçlanması halinde prim günü sayısı 1.800’e ulaşıyorsa, bu durumda SGK kişiden borçlanmaya ilişkin talep yazısını alarak sevk işlemini gerçekleştirmektedir. Örneğin, malullük aylığı talep eden kadın sigortalının 1.100 gün prim ödemesi ve borçlanabileceği bir doğumu bulunuyorsa, SGK bu kişiden 700 günlük doğum borçlanması için talep dilekçesini alır ve sevk işlemini yapar. Borçlanmaya ilişkin bedeli ödemeden sevk işlemi yapılan kişiler maluliyet tespitine ilişkin masrafları kendi ceplerinden öderler. Bu kişiler sevk işlemi yapıldıktan sonra fakat malullük aylığı bağlanmadan önce borçlanmaya ilişkin prim borçlarını öderlerse sevk işlemlerinin masrafları SGK tarafından karşılanır.

Şöyle birşey daha var Ertuğrul kardeşim. Yaşın henüz genç malulen emekli olman durumunda başka bir işte çalışamazsın. çalıştığın anlaşılırsa emekli aylığın kesilir. en mantıklı olanı 15 yılı tamamla vergi indiriminden emekli ol. ozaman çalışabilirsin. malum gnümüz şartlarında sadece emekli maaşıyla geçinmek neredeyse mümkün değil.

metremir teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için Maluliyet başvurusu için şuan için kapılar kapalı denilemez o zaman sadece 2 sene daha çalışıp başvuru yapmam gerekiyor, bakalım hayorlısı neyse o olsun..

DüşünürBilir

Malulen emeklilik için yeterli işgücü kaybı yok gibi görünüyor. Ama günü geldiğinde denemekte bir sakınca yok sonuçta.

Eğer malulen emekli olamazsan erken Yaşlılık emeklisi olmak gerek:

bagkur.PNG

Teşekkür ederim başvuru yapmadan bu günlerde malûllük testi gibi bir şey yaptırabilir miyim? ve malul sayılmak için tek hastalıktan mı %60 rapor olması gerekir

(Eserin79 şuan Alo170 aradım ve tek bir hastalıktan %60 gibi bi şartın olmadığını söyledim en az) neden böyle bişey yapayım yakın dönemde malulen emekli olmuş biri olarak bildiklerimi yazdım alo 170 de sana bilgi veren arkadaşın eğitim alması gerek, bak bidaha yazıyorum 10 yıl sigortalılık süresi 1800 gün pirim ödeme şartı ve tek hastalıktan %60 işgücü kaybı ve siz bunları maalesef sağlamıyorsunuz 3 şart birarada sağlanmalı

Eserin79

Tek hastalık şartı nerde yazıyor bulamadım sgknın sitesinde bile benim sağlayamadığım tek şart sizin gözünüzden bu primi dolduruyorum 10 yıl şartıda bu yıl bitiyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

malulen emekli olduğun zaman sigortalı bir işte çalışamayacağını biliyorsundur umarım ayrıca malulen emeklileri engelli kadrosundan gösteremiyolar yaşın daha genç bence çalışma hayatına devam et hem sosyal olmaya devam edersin hemde hareket edersin

ozcanerkus

Anlıyorum ama benimde kendi hayatıma dair emekli olduktan sonra planlarım var yine hayatın içerisinde olmaya devam edeceğim herkes 3 4 kere itiraz ederek oluyormuş madem olunuyor niye bu kadar zorlaştırıyorlar saçmalık zaten biz engelliler hayatımız zor eksik hissediyoruz bazı olanaklardan mahrumuz inanın bunların yaptıklarını anlamak imkansız denilecek kadar zor

%60 iş gücü kaybım var hem el hem ayak ve birde solunum yolları sıkıntı var

Maluliyet cetvelindeki bu şart (Kaba ve beceri gerektiren hareketlerde veya yürüme ve duruşta devamlı bozukluğa neden olan, etkilenen vücut yarısında veya tek ekstremitede motor fonksiyonun belirgin ve kalıcı olarak bozulması ve efektif ambulasyonun[1] ve kendine bakım aktivitelerinin sağlanamaması. (Bozukluğun değerlendirilmesi parmak, el ve kol kullanım engeli ve/veya hareket engeli derecesine bağlıdır.) bana uyuyor bu tanılar bende mevcut

5510 sayılı kanun :Malûl sayılma

MADDE 25- Sigortalının veya işverenin talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûllük sigortası bakımından malûl sayılır. Umarım konu burada kapanır bakın sayın oturan boğanın paylaştığı yönetmelik yukarıdaki kanun, kanun ana hatları yönetmelik ayrıntıları sunar

İdrar yoluna girip mesane kapasitesi basıncı Ne kadar kaldığını refleksini sıvı vererek ölçüyorlar

Vergi indiriminden emeklilik

Merhaba arkadaşlar;
Benim %60 engelli raporum var vergi indiriminden yararlanıyorum buna göre emeklilik için 15 yıl 3900 prim günü istiyorlar vergi indriminden emeklilik için müracat etsem ve bu oranı %40 düşürseler %40 için 16 yıl 3960 gün şart var prim ve sigortalılık sürecim artar mı bu konuda ne yapabilirim?

İlk işe giriş tarihiniz ve doğum tarihiniz nedir?

Üst Alt