Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Silecek kolunu sola aldırarak, topuz ile tertibatsız otomatik vites alabilir miyim?

Ahhmet

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Aranıza yeni katıldım. Benim E sınıfı sürücü belgem vardı. Sağ kolumdaki sonradan olan engelimden dolayı değiştirdiğim ehliyetimde: 78-50-102 sınırlı kullanım kodları ve 10.02-35.03 araç uyarlama kodları bulunuyor.

Devlet hastanesi engelli sağlık kurulu raporumda da sağ üst ekstremite c5-6-7 kök avulsiyonu proksimal güçsüzlük teşhisi ve 45 oran ile birlikte ÖTV ve ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANİR ibaresi mevcut.

Ben sağ kolumla içe ve dışa hareketleri yapmakta zorlanıyorum dirsekten üstü çalışmıyor yani manuel viteste vites digistirirken zorlanıyorum bu yüzden otomatik vites kullanıyorum. Ben bu halim ve bu raporlarla sadece silecek kolunu sola aldırarak ve topuz ile tertibatsız otomatik vites araç alabirmiyim. Sonuçta manuel vitesi tertibatsız kullanamamakla birlikte otomatik vitesi tertibatsız kullanabiliyorum.

Benim için ot.vits. tertibat sayılmaz mı? Bazıları otomatik vitesin sola aldirilmasi lazım falan demiş. Ancak benim ehliyetimde 35.03 (Direksiyondan sol eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları) kodu var.

Son düzenleme:
Üzgünüm alamazsınız. Otomatik vitesin özel tertibat sayıldığı sadece bir durum var oda sol alt ekstremite engeli. Alacağınız aracın hareket ettirici aksamlarından bir ya da birkaçına size özel tadilat yapılmalı.

Sayın @Ndr, Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliği'nde

Öte yandan, manuel vitesli bir taşıtı vites kolunda ve/veya debriyaj pedalında sabitlenmiş özel tertibat yaptırmadan kullanamayacak durumda olan engelliler bakımından, otomatik vitesli taşıtlar, özel tertibatlı taşıt olarak kabul edilir. hükmü yer almaktadır.

Ben bu metine tam olarak uymaktayim.

Merhaba abi iyi geceler. 10.02 ve 35.03 benim de ehliyet kodum aynı şekilde 1 hafta önce 0 km aracımı teslim aldım.

Silecek kolu için bu şekilde tertibat yapıldı: https://i.hizliresim.com/Gyzlyy.jpg Başka hiçbir şekilde bir tertibat vs yok. Aracımı teslim aldığım gün içerisinde ise tertibatı söktüm bagaja koydum. Kolay bir şekilde sökülüp takılabiliyor.

ulutaso1 Hayirli olsun. Engelinin sağ koldamı? ÖTV siz mi aldınız aracınızı acaba. Ve hangi ilden.

Üst Alt