Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SİMADER hakkında zorunlu bir açıklama

simader

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Aşağıdaki mesajda, anlamadığımız bir biçimde derneğimiz karalanmaktadır. Bu forum sayesinde bize ulaşıp da herhangi bir şekilde ücret, vekalet veya sözleşme konusunda bir tek söz duymuş olan bir üye varsa da açık yüreklilikle yorum yapmasını bekliyoruz. Zira günümüzde nezaketinden sessiz kalmayı tercih eden insanlar kolaylıkla atılan çamurların hedefi olabiliyor.

Hilal Hanım'ın amiyane tabiriyle "müşteri" bizim ise "müvekkil" dediğimiz herhangi bir forum üyesi yoktur. Hilal Hanım'a cevabımız aşağıdaki gibidir. Eğer bu artniyetli tavrını sürdürürse ona derneğimize üye yüzlerce saygın avukat olduğunu hatırlatmak isteriz.
Bilgilerinize.

ÖNEMLİ NOT: Derneğimiz tarafından hiçbir üyeye özel mesaj atılmamaktadır. Bize atılan özel mesajlara elbette cevap vermekteyiz ve varsa konu ile ilgili forum başlığına özel mesajda yazılan cevabın aynısını göndermekteyiz. Bu forumun kurallarına uygun olarak asla hiçbir mesajımızda iletişim bilgilerimizi paylaşmamaktayız. Bunun dışında derneğimizden telefonla, maille ya da bizzat merkezimize gelerek bilgi almak tamamen ücretsizdir.

simader forumda tek niyetiniz müşteri bulmak sizi arayıp ben evraklarımı gönderdim beni avukatlada telefonda görüştürdünüz aslında hiç de yardımcı olmuyorsunuz size bunları burdan yazayım burdakilerde görsün istedim hiç de yardımcı olmuyorsunuz

Sayın hilal72,

Derneğimize ilk başvurunuz 09.04.2015 tarihi olup, bu tarihten sonra da DEFALARCA telefon veya mail yoluyla talep ettiğiniz bilgiler her defasında size verilmiştir.

Gerek genel hukuki prosedür hakkında gerekse evraklarınız incelenerek, durumunuzun özelliklerine göre yapılması gereken işlemler hakkında detaylı şekilde bilgi tarafınıza verilmiştir. Raporlarınız arasındaki çelişkinin nasıl giderilmesi gerektiği, nereden rapor almanızın daha etkin olacağı, hangi hukuki yolu uygulamanızın lehe olacağı, ne kadar tazminat hakkınız bulunduğu, nereye başvurmanız gerektiği defalarca açıklanmıştır.

Tüm bu bilgiler ise, sizin de belirttiğiniz gibi alelade kişiler tarafından değil, bizzat hukuki yeterliliği bulunan AVUKAT tarafından verilmiş ve sizden hiçbir zaman ÜCRET TALEP EDİLMEMİŞTİR.

Yani, öğrenmek istediğiniz tüm hukuki bilgileri, konusunda tecrübeli bir avukattan ücretsiz olarak edinmiş olmanıza rağmen, size yardımcı olunmadığı iddianız samimiyetten uzak ve kötüniyetlidir.

Böylesi meşakkatli bir hukuki yardımı ücretsiz şekilde veren gönüllü üyeler hakkında, "müşteri bulmak amacıyla hareket edildiği" şeklindeki nahoş hitamınızı öncelikle vicdanen muhakeme yapmanız gerekir. Çünkü;
Hukukumuzda hiçbir avukatın, vekaletname olmadan ve sözleşme yapmadan, bir kişinin vekilliğini yaparak hukuki yollara müracaat etmesi mümkün olmayıp, derneğimizin amacı 'hasar takip büroları gibi dosya almak değil', kişilerin kandırılmalarının önlenmesi ve hak kaybına uğraMAmaları için doğru hukuki bilginin ücretsiz olarak verilmesidir. Yani, amacımız dosya kapmak değil kişilerin doğru hukuki bilgiye ulaşmasını sağlamaktadır.

Dolayısıyla, derneğe başvuran hiç bir kişiden bilgi verilmesi karşılığında ücret talep edilmediği gibi, hiçbir üyemiz de kişilerin vekilliğini üstlenmek için teklif veya baskı uygulamamaktadır.

Kaldı ki, 2015 yılındaki görüşmelerde, konuyla ilgili olarak zaten bir hasar takip şirketine vekaletname verdiğinizi de belirtmiş olmanıza rağmen; size defalarca ücretsiz bilgi verilmesinde nasıl bir 'müşteri bulmak niyeti' olacağını anlamak mümkün değildir.

Özetle; derneğimizin amacına uygun olarak size, bir çok defa karşılık istenmeksizin hukuki bilgilendirme ve yönlendirme yapıldığı, evraklarınızın incelenerek tazminat hakkınızın hesaplandığı, tüm bunların ise gönüllülük esasında ve ücret talep edilmeksizin, zaman harcanarak yapıldığı nazara alındığında, iftira niteliğindeki söylemlerinizin kabulü mümkün değildir. Daha nasıl bir yardım bekleyip de derneğimizden bulamadığınızı anlamak ise imkansızdır.

Sizinle yapılan tüm görüşmelerin kayıtları derneğimizde mevcut olup, unutmuş olmanız halinde vicdani muhakeme yapabilmeniz için tarafınıza ibrazı mümkündür.

İyi günler dileriz.

Ben aramıştım şahsen 2 veya 3 defa sizin derneginizi ,sağolsunlar merak ettiğim konuları memnuniyet verici şekilde cevapladilar,Kesinlikle derneğe ücret veya vekalet konusunda bi konuşma olmadı ,teklif dahi edilmedi.

Bir derneğin karşılık gözetmeksizin bu tür hizmet veriyor olması takdire şayan bir davranıştır.

Kutluyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

simader

Buraya bu kadar bilgi yazdığınız sürece, yani insanlar için önemli bilgileri hiç bir bedel istemeden burada paylaştığınız sürece, bizler ancak sizlere teşekkür edebiliriz.

Bir de, ille de bir profesyonel ile çalışmak zorunda kalacaksa insanlar, rastgele birileriyle çalışmalarındansa, burada insanlara yardımcı olmak için zaman ve emek harcayan profesyonellerle çalışsın. Yani, karşılıksız olarak verilen bu kadar bilginin ardından insanlar birilerine para ödeyecek bir hizmet almak zorunda kalacaklarsa, bu pekala simader olabilir. Bunda etik açıdan da forum kuralları açısından da bir sakınca görmüyorum.

bülent bey çok güzel demiş, her şeyiyle açık ve net olan, bilgilerini paylaşan, bunla birlikte sorulara cevap veren bir stk.

bir dernek olarak mağrudriyet yaşayanlara gerekli uyarıları yapmakta ve yol göstermektedir. ve bunu sürekli yapmaları da samimiyetlerini gösteriyor. tabi bu uyarılar bilinçlerdirmeler önemli.

"
Son yıllarda; sigorta şirketlerinin keyfi uygulamalarından çok, hiçbir hukuk eğitimi bulunmayan, ruhsat-plaka takipçiliğinden çıkıp hasar takip bürosu açan kişilerden veya bu konuda uzman olmayan hukukçulardan kaynaklı mağduriyet yaşanmaktadır. Bu konuda derneğimize de birçok başvuru gelmekte olup, bu tür sigorta aracılık şirketleri, danışmanlık firmaları yahut takip büroları hakkında ülke genelinde yaşanan sıkıntıları anlatan ve Barolar tarafından düzenmiş araştırmaları derneğimizin internet sitesinde inceleyebilirsiniz.

Bu nedenle, hem sigorta şirketinin yükümlülüklerini iyi bilen ve sigorta hukuku konusunda uzman hem de sigorta şirketinin yaptırdığı aktüer hesaptaki hataları farkedebilecek niteliği bulunan yani hesap uzmanı olan tecrübeli bir avukat ile çalışmanızda fayda bulunmaktadır. Sigorta şirketi karşısında bilgili ve tecrübeli bir avukat tarafından temsil edilmeniz halinde, tüm haklarınıza kavuşmanız mümkün olabilecektir.

Hukuki yeterliliği bulunmadığı için, kanunları yorum yetisine sahip olmayan bu tür hasar takipçileri ve bazen de konuda yeterli tecrübeye sahip bulunmayan hukukçular, uygulamada sigorta şirketlerince kandırılmakta ve tazminat ödemesi geciktirilmektedir.

Sigorta poliçesinden doğan tazminat hakları, yasalardan doğan bir haktır. Bu nedenle de, yasal haklara kavuşulabilmesi ancak ve ancak hukuk eğitimi almış ve bu konudaki yeterliliği diploma ve ruhsatname aracılığıyla tescillenen kişiler yani avukatlar tarafından verilecek hukuki yardımla mümkündür.
Avukatlık ünvanı bulunmayan bir kişinin, hak sahiplerini temsili hukuken mümkün olmadığı gibi; aktüer bilirkişi sıfatı olmayan bir kişinin tazminat miktarını hesaplaması da mümkün değildir. Hukuki yeterliliği bulunmayan kişilerin sigorta danışmanı, hasar takipçisi vb. sıfatlarla mağdur kişilere verdikleri bilgiler sadece kulaktan dolma ve eksik bilgilerdir.

bunlar çok önemli uyarılar. dernek olarak isimlerinin hakkını veriyorlar. devam etsinler hep.

Son düzenleme:
@simader

simader siz bana cevap vermişsiniz peki benim sizde epostalarım var burdan yazdığım meşajlarım var ben unutusam benim aklımda kalanlar sizi karalamak yönünde değil
daha önce yazdığım cevap çok uzun olduğu için arkadaşlar anlamamış daha açıklayıcı yaz dediler benim sizlere kızmamın nedeni ben sizlere tüm hst epikirizlerimi gönderdim ve iki adet trafik kazasına bağlı rapor gönderdim bunlar 4 ve 15 oranları bu raporlarda eksiklik olduğunu eksikliğin neden olduğunu söyledim ve bu iki rapordan önce aldığım %40 engelli raporumuda gönderdim ve buna ek olarakta epikirzler gönderdim sizde hacettepe üniversitesi ile anlaşmanız olduğu ve oranın daha yüksek oran verdiğini söylediniz ve evraklrımı oraya gönderdiniz ordan size söylenen biz trafik kazasına bağlı olarak bir rapor veremeyiz dediler mi dediler yalnızca dava yöntemine gidileceği hakkında bilgi verildi bana ve ayrıca kurtulmam gereken hasar şirketi vardı o konudada pek bir yardım alamadım. ÇELİK AHMET ÇELİK avukat byle telefonda görüştüm yapmam gereken yoları telefonda söyledi oda ücret almadı sigorta şirketinin neden saçma sapan bahaneler edip tazminatı ödemediğini söyledi ve elimdeki raporlar ile il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz etmemi ve hakem hastane istememi söyledi tüm size gönderdiğim evrakları aynı şekilde raporlar ile ekleyip hakem hst istedim sonuç %46 çıktı bu aşamadada yine bu forumdan size yazdım böyle bir rapor aldım ne kadar tazminat alırı diye sizdende cevap geldi şu kadar tazminat alırsınız diye benim sizde telefonum var e postam var burdan da ulaşacağınız yer var sizden bir ses çıkmayınca kızdım ve kırıldım onun için pek bir şey yapmıyorlar dedim. benim size gönderdiğim en son meşajdan sonra hilal hanım bak hakem hst rapor almışsınız artık bundan sonra bunlar yapılacak gelin görüşelim yada biz gelelim görüşelim yada vekaletname çıkartın noterden davanızı açalım denmediği için kızıyorum

sanırımki benim bu forumdan attığım özel meşajı kesin avukat hanım görmedi ben artık şimdi böyle düşünüyorum görse idi kesin beni arardı telefonum var çünki kendisinde belkide ben bu yüzden boşu boşuna kızdım ve kırıldım

Üst Alt