Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şimdi araç almam malulen emeklilik sonrası aracı kullanmama mani olur mu?

sokr@t

Aktif Üye
Konular
99
Reaksiyonlar
237
Kamuda memurum polis iken gih memurluğuna geçtim(psikiatriden) sıfır araç almak istiyorum ama bunu yapmam uygun olur mu kararsızım çünkü rahatsızlığım psikolojik ve ileri de erken engelli ya da malülen emekli olmak istiyorum bu durum da ya ehliyet giderse yani ehliyetime el konursa o zaman aldığım araba da boşa gider diye korkuyorum ayrıca diğer bir konu da istesem şimdi başvuru yapsam bile engelli raporu alırım sıfır araç alımın da indirim oluyor mu engelli raporu olunca bunu da bilmiyorum yani kısaca hem araç almak konusunda kararsızım(ehliyetin gitme riski yüzünden) hem de alsam bile engelli raporu aldıktan sonra mı alsam indirim olursa tabii bu konu da bilgim yok ne yapayım sizce kafam çok karışık :confused::confused: Sn @OturanBoğa siz bu konuda ne diyorsunuz ??

Ortopedik engeliniz olmadığından, ötv indiriminden faydalanamayacaksınız zaten.

ergunnn Sadece ortopedik engelli raporu olanlara mı indirim yapılıyor psikiatri den engelli raporu alanlara yapılmıyor mu ? Malülen veya erken engelli emeklilik konusunda ne diyorsunuz ehliyetime el konur mu ?

sokrates
Fiziksel engel dışındaki engel gruplarının ÖTV muafiyetinden faydalanabilmesi için rapor oranının en az %90 olması gerekmektedir. Bu yüzden sizin ÖTV muafiyeti ile araç almanız mümkün değil.
Ehliyetiniz emeklilikten çok ehliyet değişimi aşamasında iptal edilebilir. Eğer ehliyetinizi yeni tip B sınıfına çevirmedi iseniz çevirirken sürücü olur raporu istenecek. Herhangi bir engeli bulunanlar engelleri ile ilgili branş uzmanına sevk edilir. Bu aşamada psikiyatri uzmanı sürücü olamaz derse ehliyetinize el konur.
Ayrıca erken emeklilikte ehliyetle ilgili bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum. Malulen emeklilikte ise kurumlar arası bilgi paylaşılıyor.

Sağolun Sn. Ufukalp o zaman sıfır araç alma hevesimi emeklilikten sonraya bırakmam daha iyi olur gibi bu durumda erken emekli olursam düşünürüm artık malülen de riskli gözüküyor .

sokrates
Ehliyetinizi yeni tip ehliyetle değiştirdiniz mi ?
Henüz değiştirmemiş iseniz 2020 yılı sonuna kadar değiştirmek zorunlu ve bu risk değiştirme sürecinde de mevcut.

@Ufukalp ehliyetimi yenilemedim nasıl bu risk mevcut olabilir hala çalışıyorum nasıl işliyor prosedür hastane kayıtları falan mı çıkıyor .

sokrates
Emniyette çalışıyorsunuz, bu bilgileri çevrenizden çok rahat edinmiş olmanız gerekirdi.
Ehliyet yenilemenin çalışıyor ya da çalışmıyor olmakla hiç bir ilgisi yoktur.
Ehliyet yenilenirken herhangi bir engeli olanlar engelleri ile ilgili uzmana sevk edilirler. siz de psikiyatri uzmanına sevk edileceksiniz. Doktor sürücü olamaz dedi mi her şey bitmiştir.
2020 yılı sonuna kadar herkesin eski ehliyetini değiştirme zorunluluğu var.

Aracımı değiştirmeyi düşünüyorum ancak şu ehliyet değiştirme işini atlatmam lazım önce en iyisi bu hafta bu konuyu araştırayım halledeyim şu işi çıksın aradan .

Üst Alt