Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinaps firmasından standart manuel tekerlekli sandalye almak istiyorum..?

efe can

Üye
Konular
94
Reaksiyonlar
0
merhabalar
abim için sinaps firmasından standart manuel tekerlekli sandalye almak istiyoruz
abim ssk lı bunun için neler yapmalıyız?

Özelliği Olmayan Motorsuz Tekerlekli Sandalye için 185,17 tl. Özellikli Motorsuz Tekerlekli Sandalye için 300 tl. ödeme yapar SGK. Nasıl bir rapor almanız gerektiğini en iyi Sinaps yetkilileri bilir.

anladıgım kadarıyla SİNAPS sandalye markası değil, ithalatcı firma yani medikalci..
resimlere göre tahminim ise (daha cok ilk resim bordo sandalye) sandalyenin markası MEYRA modeli EUROCHAIR..
eger düşündüğüm gibi sandalye MEYRA-eurochair ise uzun zaman kullandım ki aldıgımdada sandalye az kullanılmış ikinci el idi.. gayet düzgün bir sandalye, cok memnun kaldım, aktif sandalye harici dogru tercih budur kesinlikle diğer markalardan cok cok iyi..
yanlız dikkat et eurochair"in benzer iki modeli var bu resimdeki gibi olan olsun, ayaklıkları ve arka lastikleri cıksın..yan kolcaklarıda bu sekilde olup açılabilsin ve arka tarafa yarasa kanadı gibi toplanılabilsin..
-produse_159_6843.jpg

sinaps

selam 3 ay kadar önce yaklaşık 1 senedir sürekli görüştüğüm sinaps grubunun sahibi zafer beyi arayarak aktif bir sandalyeye acil olarak ihtiyacım olduğunu söyledim ve elinde AKTİF bir sandalye olduğuna ikna edildikten sonra İstanbul a gelerek ofislerine gittik. Gösterilen sandalye sizin gönderdiğiniz resimdeki sandalyenin kolçaksızı başka hiç bir farkı yo k.Ben görür görmez firma yetkililerinin ısrarla bu sandalye aktif demelerine rağmen olmadığını anlamıştım ancak gerçekten zor durumdaydım kullandığım quickie ve küschall sandalyeler tamamen dağılmış durumdalardı (14 sene sonra normal olarak)
çok teredüttlü olarak sandalyeyi 1500 liraya satın aldım 1000 lira peşin verdim 250*2 senet yaptım. zafer bey benim tereddütlerim sonucu hiç endişelenmememi ,sandalye ile oluşabilecek her sorunu çözeceğini hatta geri alıp yada değiştireceğini söyledi. aldım geldim sandalyeyi
Sokağa ilk çıktığımda zaten sinirlerim yeteri kadar bozuldu hiç bir şekilde yalnız kullanamadım sandalyeyi ,14 senedir kullandığım aktif sandalyelerden çok farklı olduğunu düşünerek sakin olmaya çalıştım ve zafer bey'i aradım kendisi yine merak etmememi bir süre daha deneyip eğer alışamazsam yardımcı olacağını söyledi. Bu arada sandalye döşemesini dalgıç kumaşından olduğunu aynı roho minder kılıflarında olduğu gibi sıvı çekme ve çabuk kuruma özelliği olduğunu söylemişlerdi ki ilk gün yıkamak zorunda kaldım sırt bölgesindeki döşemeyi soğuk suyla ve kumaşın içindeki sünger kıvrıldı ve düzelmiyor 2 günde de ancak kurudu. Bu konuda da yardımcı olacağını söyledi zafer bey ve ben Antalya ya geri döndüm
2-3 gün sonra düştüm sandalyeden sebep sandalyenin dengesizliği idi. aktif göstermek için tekerlekleri açılı yapmışlar ancak ayarlamaya gelen arkadaş açıları farklı ayarlamış sonucu tahmin edersiniz. Ayakları koyduğumuz bölüm o kadar önde ki transferlerde sorun yaşanıyor. Ayrıca o bölümde ayarlanmamış. Neyse eşim kaç senelik tecrübe sonucu sandalyenin açılarını ayarladı ve ben kendim rahat bir şekilde kullanmaya başladım tek sorun çok ağır ve hantal olmasıydı bana göreki bu fiyata bu kadar demiştim. .
Şeker Bayramında Zafer beni aradı ve benim için yeni döşeme getirttiğini söyledi bende şikayetlerimi bildirdim ve bayram sonrası görüşürüz dedik .Bunun üzerine ben firmayı 3 kez aradım bir kez mail gönderdim sorunlarımı ilettim ama geri dönülmedi ilk senedi ödemedim bekledim biliyordum arayacaklardı ve aradılar ben de tekrar durumu izah edip özellikle ödemediğimi sorunlarım çözülmeden ödemeyeceğimi belirttim.
Ve bu gün 14 ocak 2 .senet de geçti hala beni arayan yok.
Bu arada sandalye katlanırken sürekli ayak konulan bölüm kaldırıldığından ayarları yine bozuldu sanırım bu sandalye başkalarının yardımı ile sandalyeye oturtulan ve kıpırdamayan kişiler için üretilmiş bu arada Zafer bey bana bu sandalye ile tenis oynadıklarını söylemişte bu kelimeye yalnızca gülüyorum.

Evet arkadaşlar Sinaps grubunun elindeki en iyi ürün olan vassili marka sandalyeden bahsediyoruz belki bu yazımı okurlar da bana geri dönerler

Sağolsunlar çok yardımcı oldular

Sinapstan alış veriş yaptım. Sandalyeyi evde kullanıyorum ev içinde idare ediyor. Birde minder aldım memnun kalmadım ve iade etmek istedim.Firma sahibi Zafer Bey gayet anlayışlı davranarak minderi iade alıp bedelini gönderdi.
Sonuç olarak şahsi olarak tavsiye edebileceğim bir firma.

Sn.Fgrsu,

Bu yazdıklarınızı okurken inanınız şaşırdım ve inanınız dehşete düştüm.Bence ya siz yanlış hatırlıyorsunuz olayları veya unuttunuz.İsterseniz gelin birlikte hatırlayalım:
1-Sizin aldığınız sandalyenin modeli Evolution Compact Activa dır.Yani adı üzerinde aktif sandalyedir.Almış oluğunuz sandalye: www.sinapsgrup.com/urun_detay.asp?grup_no=3&urun_no=36&dil=1 linkinde gördüğünüz sandalyedir.Yani sizi ben ikna etmedim size aktif sandalye sundum.
2-Sizi hayatımda bir defa gördüm ve sizi hiç tanımama rağmen alın sandalyeyi götürün sokakta kullanmamak şartı ile ev içinde kullanın iki veya üç gün sonra alışamazsanız geri getirirsiniz demedimmi ve size sandalyeyi teslim ederken ne ücret aldım nede senet.Size İstanbul gibi bir yerde kim yapar bunu.
3-Siz daha sonra çevrenizle beraber karar verip biz bunu almaya karar verdik diye ofisimize gelmedinizmi.Yani yazdığınızın tersine önce denediniz sonra aldınız ve ve iki adet senet verdiniz ve senetlerinizi ödemediniz ve bununla ilgili hiç bir açıklama yapmadınız senetleriniz firmamızda durumakta ve lütfen kendinize sorunuz bu senetler ile ilgili sizi firmamızdan veya avukatlarımızdan kimse aradımı?Sadece sizden bilgi bekledik.(Bu açıklamayı sadece siz yazınızda senet verdim dediğiniz için yazdım)
4-Yine yanlış hatırlıyorsunuz siz sandalyenin sırt kısmını çamaşır makinasında yıkamışsınız size soğuk suyla ve naturel sabunla elde yıkamanız gerektiğini şeker bayramında değil yurt dışında ana firmayı ziyaretimde bildirdim ve hiç bir ücret ödemeden 1 adet yedek size aldım ve ofiste durmakta.Sadece sizi üzmemek ve senedinizi size hatırlatmamak için sizi aratmadım.
5-Sandalyeyi aktif göstermek için açılı yapmışlar demişsiniz buna yorum yapmayacağım 1962 den beri 4500 çalışanı ile tüm dünyada 4 kere araştırma geliştirme ürünü almış bir firmanın ürününü ehh işte yapmışlar öyle olmuş demenize şaşrdım.
5-Sonuç olarak biz sizden haber beklerken sizin yapmış olduğunuz hareket tarzını anlamakta hayretler içine düştük ve daha sahibi bile olmadığınız bir ürünü ve firmayı için bu şekilde itham etmenize şaşırdık.
Bir de tenis konusu var. Bakın yine yanlış hatırladınız tenis sandalyesi böyle değildir tamamen farklı yapısı ve üçüncü tekeri vardır sizin aldığınız sandalyenin değişik versiyonunu Italyan okçuluk milli takımı kullanmaktadır ben size bunu söyledim ve resimlerini gösterdim sizin aksinize size gülmüyorum sadece yanlış hatırladılar herhalde diyorum.
İstediğiniz anda bize çok rahatça ulaşabileceğinizi sizde çok iyi biliyordunuz.
Neyse bize lütfen sandalyeyi olabildiğince ilk günkü haline getirin ve resmini bize gönderin biz de o bölgedeki bir engelliye kardeşimize o sandalyeyi hediye edelim ve bize ödediğiniz ücreti size geri gönderelim ve bir daha asla ve asla tanımadığınız, kendinize makul olmadığınız veya yeterli bilgi sahibi olmadığınız bir konuda böyle yazı yazmamanızı dilerim.

Saygılarımla

Sinaps grubunun dikkatine

Bu yazımın aynısını size de gönderiyorum zafer bey
ben sizi itham etmiyorum yalnızca sizin söylediğinizin aksine bir kez e-maıl ile 2 kez telefon ile 2 firma çalışanı ile görüştüm siz bana ulaşmadan bu senetleri ödemeyeceğimi önce sizlerle görüşmek istediğimi belirttim ama siz dahil kimse bana geri dönmedi.
Doğru sandalyeyi deneyebileceğimi söylediniz bir kaç gün sonra ben sokakta kullanamadığım için sizi ağlayarak aradım ve bana yardımcı olacağınızı söylediniz bunları zaten belirttim ancak ben yazdıklarımın arkasındayım. Sandalyenin gerekli ayarları yapılmamıştı teslim edilmeden önce ,dengesizliğinin sebebi buydu. Düştükten sonra tekrar aradım yine not bırakdım geri dönülmedi en son kasım ayının senedi için muhasebeden bir çalışanınız aradığında da kesin tavrımı belirttim. Tüm amacım beni aramanız ve ne yapabiliriz bu sandalye için ona karar vermemizdi ama siz hiç aramadınız
.böyle bir yazıyı görür görmez cevap yazacağınızı biliyordum. şubatın ortasında istanbula geleceğim iade ederim sandalyeyi ancak sizi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum aynı sandalyeyi satın almadan önceki gibi.
Ben 14 yıllık aktif sandalye kullanıcısıyım sokakta bir saat geçirmem yeterli sandalye hakkında doğru karar vermek için. Iyi çalışmalar

Üst Alt